Discovery sport

С ЛУКСОЗЕН МОДЕРЕН ИНТЕРИОР, ПОДОБРЕНА ФУНКЦИОНАЛНОСТ И СЪВРЕМЕННИ ТЕХНОЛОГИИ
Discovery sport
  • Модерен луксозен интериор: Обновеният дизайн на купето се отличава с елегантен 11,4-инчов извит стъклен сензорен екран на Pivi Pro системата с интуитивни контроли и водещо в класа пространство за съхранение на вещи

  • Благосъстояние на обитателите: Една от най-усъвършенстваните в своя клас технологии за качество на въздуха в интериора подпомага благосъстоянието и повишава бдителността на водача

  • Електрифицирана ефективност: Налични опции за plug-in електрически хибрид и мек хибрид, с двигател P300e, осигуряващ сертифициран по WLTP електрически пробег до 61км и CO2 емисии от 33 г/км

  • Завладяващи възможности: Над 90% от средните ежедневни пътувания в електрически режим с батерията от следващо поколение, предоставяща подобрен очакван електрически пробег в реални условия до 47км

  • Бързо зареждане: Стандартно оборудваната технология за бързо постояннотоково зареждане може да зареди батерията 14,9 kWh на plug-in електрическия хибрид P300e от 0 до 80% само за 30 минути

  • Свързано удобство: Актуализациите на софтуера по въздуха (SOTA) позволяват изтегляне на актуалните обновявания на приложения, карти, софтуер и услуги без необходимост от посещение в сервиз

  • Повишена видимост: Discovery Sport предлага един от най-всеобхватните в своя клас набори от свързани с камерите технологии с функцията за „прозрачен“ преден капак ClearSight Ground ViewTM, задна камера и 3D пространствени камери за отлична маневреност

  • Готов за приключения: С до 7 места, Discovery Sport съчетава гъвкавост, производителност и проходимост с гама практични аксесоариDiscovery Sport е с функционален дизайн, до седем места и готов за семейни приключения. Впечатляващо изтънченият нов интериор излъчва модерен лукс, сред който нашите клиенти могат да се възползват от най-новата информационно-развлекателна система Pivi Pro на елегантен, извит, стъклен сензорен екран, както и от цялото практично пространство за вещи, конфигурации на седалките и технологии за благосъстояние, които правят автомобила предпочитан от активните, съвременни семейства.

Качеството на луксозното купе произлиза от фино изработените, осезаеми материали. Интериорът създава усещане за светлина, пространство и ефир с амфитеатралното разположение на седалките за оптимална видимост и на трите реда. Опционалният панорамен стъклен покрив допълнително усилва усещането за простор.

Изтънченият интериор на Discovery Sport се отличава с нов скоростен лост с рамка от тъмно анодизирано алуминиево декоративно покритие и елегантен мултифункционален волан с три спици. Наличен с тапицерия от мека кожа Windsor или текстил без съдържание на кожа за модели S и SE, той съдържа бутони, които могат да взаимодействат с Pivi Pro или да активират виртуален гласов асистент. Моделите Discovery Sport S и Dynamic SE се отличават с интериори с тапицерия DuoLeather с до три цветови опции. Клиентите, които не желаят кожа, могат да изберат велур в комбинация с луксозната, мека, некожена тапицерия Luxtec, направена от рециклиран полиестерен микрофибър.

Dynamic HSE се предлага с кожа Windsor в цвят Ebony с контрастни детайли в цвят Lunar Grey на седалките. Алтернативно клиентите могат да изберат тапицерия DuoTone Light Oyster и Ebony, предлагаща отличителен завършек в два цвята.

Наличен с до седем места, функционалният и просторен интериор на Discovery Sport осигурява щедро пространство и комфорт за всички, с до 24 възможни конфигурации на седалките. Вторият ред седалки се плъзга, накланя и дели в съотношение 40:20:40, докато багажното пространство с до 1794 литра обем при сгънати задни седалки осигурява комфорт при спонтанните приключения. Електроуправляемата задна врата позволява лесно товарене и разтоварване.

Всеки Discovery Sport вече разполага с дигитален инструментален панел и монтирани на волана пера за смяна на предавките като стандартно оборудване, докато обновената и опростена централна конзола съдържа елегантен нов „реещ се“ 11,4-инчов извит стъклен сензорен екран. Най-новата информационно-развлекателна система Pivi Pro извежда постоянно достъпни странични ленти, които осигуряват преки пътища до ключови контроли и функции на автомобила, като медии, сила на звука, климатик и навигация. Това позволява на потребителите достъп до 90% от задачите с две докосвания от началния екран.

Удобството е налице с гласовия изкуствен интелект Amazon Alexa и безжичен Apple CarPlayTM за лесно управление на основните функции. Android Auto® също е стандартно оборудване за максимална свързаност. Новият дизайн на централната конзола освобождава пространство за съхранение и съдържа безжично зареждане на устройства по стандарт, което осигурява на Discovery Sport едно от най-просторните в този клас отворени места за вещи на предната конзола с цел отлична ежедневна практичност за семействата. Освен това на всеки ред са налични два USB-C порта, за да поддържат всички напълно свързани и със заредени батерии, с 12 V захранване на втория ред и в багажното отделение. Клиентите, които избират седем места, могат да се възползват също от управление на климатика и USB-C зареждане на третия ред.

Джеймс Сандерсън, Главен инженер по жизнения цикъл, JLR, споделя: „Discovery Sport сега съдържа революционен набор от технологични функции за цялото семейство благодарение на въвеждането на най-новата система Pivi Pro. Минималистичният дизайн на новата централна конзола допълва освежения екстериор и освобождава още повече щедри зони за съхранение на вещи. Междувременно гамата от опции за двигателите, технологиите за проходимост на всякакъв терен и впечатляващата гъвкавост с до седем места означават, че той е напълно способен да предприеме всичко, което семейният живот може да изисква от него.“

Discovery Sport съдържа една от най-усъвършенстваните налични технологии за качество на въздуха благодарение на Cabin Air Purification Plus. С PM2.5 филтрация и управление на CO2, системата подпомага благосъстоянието на цялото семейство и същевременно повишава бдителността на водача чрез следене и контролиране на CO2 нивата в купето. Модерната система комбинира nanoe™ X технология, за да се бори с патогените и да спомогне за значително намаляване на миризми, бактерии и алергени, докато технологията на приложението Air Quality Index (AQI) позволява на клиентите да наблюдават на екрана качеството на външния въздух на тяхното местоположение и дестинация.

Discovery Sport предлага също един от най-пълните набори от свързани с камерата технологии в този клас. По-голямата сигурност на водача идва благодарение на 3D пространствени камери и функцията ClearSight Ground ViewTM, които излъчват на 11,4-инчовия сензорен екран, както и на огледалото за обратно виждане ClearSight Rear View MirrorTM , което осигурява неограничен изглед зад автомобила, независимо какво има отзад.

Новият Discovery Sport се отличава също с фини обновявания на екстериора, които подчертават характерното ДНК на Discovery.

Discovery Sport S има прагове изцяло в цвета на каросерията, нова решетка в контрастен цвят Gloss Black с характерния за Discovery шестоъгълен мотив, защитни кори в цвят Indus Silver и надпис Discovery в цвят Bright Atlas на предния капак.

Моделите Dynamic са по-изявени и целеустремени, с контрастен покрив и екстериорни акценти – включително надписа Discovery, решетката, праговете на каросерията и долните брони – всички с отличително покритие в цвят Gloss Black. Предните детайли в цвят Gloss Black върху броните и арките на колелата подсилват целеустремената стойка, заедно с триредовия подпис на предните въздухозаборници, ясен запазен знак на дизайна на Discovery.

Дръзките нови опционални алуминиеви джанти включват 21-инчов вариант в цвят Gloss Black и 19-инчов в цвят Gloss Black или с ефект „диамант“. Към подбраната цветова палитра за екстериора е добавен цвят Varesine Blue.

Discovery Sport продължава да предлага гама от икономично plug-in електрическо хибридно и „меко хибридно“ електрическо захранване, предоставяйки ефективност и производителност. Новата батерия на P300e осигурява подобрен пробег в реални условия до 47 км – достатъчен да се изминат 90% от средните ежедневни пътувания в електрически режим на шофиране. Клиентите също могат да бъдат спокойни, че зареждането на техния електрически хибрид е бързо и лесно – зареждане от 0 до 80% е възможно само за 30 минути с постояннотоково зареждане, предлагано като стандартно оборудване.

Електрическият хибрид съчетава 1,5-литров 3-цилиндров двигател с турбокомпресор Ingenium с електрически мотор и 14,9kWh литиево-йонна батерия, осигуряваща напредък без усилие по всяко време и сертифициран по WLTP електрически пробег до 61 км.

Бензиновите двигатели P250 и P200 Ingenium и дизеловите D200 и D165 Ingenium допълват гамата. И при двата вида гориво усъвършенстваната електрическа технология „мек хибрид“ осигурява плавна работа на функцията старт-стоп за спокойно градско шофиране. С помощта на задвижван от ремък стартер и батерия, енергията, която обикновено се губи при забавяне, се събира, като се подава обратно към 48-волтова батерия за повишаване на производителността и подобряване на икономията на гориво.