Discovery Sport с пет звезди за безопасност

Всички модели Range Rover, Discovery и Defender вече имат максимална оценка за безопасност от Euro NCAP
Discovery Sport с пет звезди за безопасност

• Гъвкавостта се среща с безопасността: Discovery Sport получи пет звезди за безопасност в последния кръг от тестове на Euro NCAP
• Интелигентна помощ: Комплект от усъвършенствани технологии за подпомагане на водача оценени с 85% резултат за Safety Assist
• Електрифицирана мощност: Discovery Sport се предлага с гама от ефективни бензинови и дизелови двигатели, включително plug-in електрически хибрид, способен да измине до 60 км само на електричество
• Най-безопасните SUV автомобили: Всеки модел Range Rover, Discovery и Defender вече има оценка от пет звезди на Euro NCAP


Discovery Sport отново е награден с пет звезди за безопасност на Euro NCAP – това означава, че всички модели Range Rover, Discovery и Defender вече имат максимална оценка за безопасност.


Discovery Sport дебютира през 2014 г. с пет звезди. Тестван отново през 2022 г. по още по-строги стандарти и изисквания, универсалният семеен SUV си осигури още една оценка от пет звезди, с подобрени показатели от 89% резултат за защита на деца пътници, 71% за уязвими участници в движението и 85% за асистент за безопасност. Защитата на възрастни пътници отбеляза 84%.


Discovery Sport се присъединява към моделите Discovery, Defender и Range Rover Evoque, Range Rover Velar, Range Rover Sport и Range Rover в постигането на оценка от пет звезди, базирайки се на десетилетия опит в системите за активна и пасивна безопасност.


Томас Мюлер, изпълнителен директор продуктов инженеринг, Jaguar Land Rover, коментира: „Нашата амбиция е да проектираме и произвеждаме най-безопасните автомобили за нашите клиенти. Дигиталните иновации и въвеждането на нови ADAS технологии ни позволиха да поддържаме стандартите за безопасност на най-високо ниво, като същевременно запазихме гъвкавостта и възможностите, свързани с всички автомобили Discovery.“


Discovery Sport се открои в сегмента на компактните SUV автомобили, когато се появи на пазара през 2014 г. Той представи авангардната въздушна възглавница за пешеходци и автономното аварийно спиране на Land Rover, което оттогава е подобрено с нова радарна технология и актуализирани алгоритми, за да разшири възможностите си. Други подобрения включват модифицирани облегалки за глава и предпазни колани на втория ред, както и добавянето на технологията Multi Collision Braking.


Усъвършенстваните системи за подпомагане на водача, предлагани на Discovery Sport, включват:

• Автономно аварийно спиране (AEB) – използвайки насочени радари и камери, AEB помага да се идентифицират автомобили, пешеходци и велосипедисти отпред и отстрани, докато Discovery Sport завива наляво или надясно. AEB ще идентифицира непосредствените рискове и ще задейства спирачките, за да намали тежестта или да избегне удара.
• Lane Keep Assist – следи маркировката на пътната лента, за да открие неволно напускане на лентата. Ако автомобилът е на път да пресече границата на лентата, към волана се прилага сила на въртене, за да се противодейства на движението при пресичане на маркировката.
• Авариен асистент за поддържане на лентата – помага да се осигурят коригиращи насочвания, ако установи, че автомобилът се приближава твърде много до ръбовете на пътя и се отклонява към съседна лента, където се засичат насрещно движещи се превозни средства.
• 3D Surround Camera и ClearSight Ground View – системата за съраунд камера осигурява 3D, 360-градусов изглед около автомобила и може да показва няколко изгледа едновременно на сензорния дисплей при маневриране – давайки на водача подробна информация за заобикалящата го среда. ClearSight Ground View позволява на водачите да виждат скритата зона директно пред и под предния капак на централния сензорен дисплей.
• Адаптивен круиз контрол – Адаптивният круиз контрол поддържа зададената скорост на автомобила. Тя се намалява автоматично, ако бъде засечен по-бавно движещ се автомобил в лентата отпред.

Discovery Sport остава най-способният и универсален компактен SUV, с 5+2 места и наличието на plug-in хибриден електрически модел P300e, предлагащ до 60 км изцяло електрически пробег, зареждане до 80% за 30 минути и CO2 емисии от 34g/km.