LAND ROVER CLASSIC

LAND ROVER CLASSIC ПРЕДСТАВЯ ЛИМИТИРАНА СЕРИЯ EXPEDITION, ВДЪХНОВЕНА ОТ DEFENDER V8 TROPHY II

Лимитирана серия от 25 броя Classic Defender ще бъде създадена с избор от Defender 90, 110 и 110 Double Cab Pick-Up, които ще могат да участват в легендарното състезание Land Rover Trophy


Land Rover Classic триумфира на пазара с 25 ексклузивни автомобила Defender Works V8 Trophy II, за да отпразнува своето глобално офроуд приключенско наследство.
За седем десетилетия Land Rover прекосява пътища, които са били недостъпни за всеки друг. Всеки автомобил Defender има уникален дизайн, представляващ камуфлаж с 23 локации, които легендарният всъдеход е обходил в продължение на 70-те си години приключенска история, включително места като The Camel Trophy, The First Overland и G4 Challenge. Дизайнът е съставен от множество скрити Land Rover емблеми, с които собствениците гордо могат да се идентифицират.
Освен възможността да притежават уникален колекционерски автомобил, клиентите са поканени да участват във второто ексклузивно тридневно състезание Land Rover Trophy. Те ще получат насоки от експерти, за да тестват своя Defender в поредица от офроуд предизвикателства, а накрая един отбор ще си тръгне с голямата награда.
Уникалните камуфлажни модели Classic Defender Works V8 Trophy ще бъдат създадени с помощта на моделите на Defender от 2012-2016 г. с подобрени спецификации, разработени специално от екипа на Land Rover Classic.

Майкъл ван дер Санде, Изпълнителен директор, Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations, разказва: „Defender е покорил терени по целия свят, а нашият най-нов Classic Works V8 Trophy II е отражение на всички тези експедиции. Всеки от 25-те автомобила е произведен с любов и отдаденост от екип от специалисти, като доставката ще бъде поета от производителя, а новите собственици ще имат възможността да се включат в ексклузивното събитие Land Rover Trophy.“

Задвижван от 5,0-литров V8 бензинов механизъм на Land Rover, произвеждащ 405 к.с. и 515 Nm въртящ момент, лимитираното издание разполага с осемстепенна автоматична трансмисия ZF. Всеки модел претърпява цялостна реконструкция с по-добро окачване, усъвършенстване на кормилното управление и подобрени спирачки. Той ще се предлага като модели 90 и 110 Station Wagon, както и 110 Double Cab Pick-Up за първи път на модел Trophy. В серията от 25 автомобила Land Rover Classic ще създаде само 5 пикапа с двойна кабина, а останалите 20 автомобила ще бъдат 90 и 110.
Автомобилът е завършен с камуфлажна тема в бяло Fuji с контрастиращ черен покрив Narvik и черни екстериорни елементи Gloss Black, включително детайлите - нитове, винтове и вентилационни отвори. 18-инчови Gloss Black Sawtooth алуминиеви джанти допълват цялостния облик.
Камуфлажът включва 23 места, където Land Rover е преодолявал предизвикателни терени в продължение на повече от 70 години офроуд експедиции в региони от Южна Африка и Лаос до Перу.
Гама от екстериорни подобрения гарантира неудържимо представяне на всякакви терени. Черният преден капак е със сатенено покритие за намаляване на отблясъците при силна яркост, а мощната LED светлина с ширина от 1,27 м осигурява изключителна видимост през нощта.

Classic Defender Works V8 Trophy II има 500 mm дълбочина на газене. Задна стълба осигурява достъп до багажника на покрива, а фините детайли включват емблема Land Rover Trophy и бял детайл с логото върху калниците. Спортните седалки Recaro са облицовани с висококачествена черна и бяла кожа Windsor с контрастни шевове, а вратите и тапицерията са с ръчно изработено кожено покритие.
Модерната информационно-развлекателна система на Land Rover Classic с интегрирана навигация и свързаност с мобилни устройства гарантира, че най-новите мултимедийни опции се намират в автентичното табло. Ергономичният лост на Land Rover за автоматичната скоростна кутия ZF също е монтиран за допълнителен контрол.

В централната част на таблото е разположен изработеният по поръчка циферблат на Land Rover Trophy от Елиът Браун с уникален камуфлажен дизайн - Competitor’s Edition. Допълнително 1000 ексклузивни броя на часовника, вдъхновени от Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy II, ще бъдат налични в търговската мрежа за любителите на марката.
А за онези, които искат да персонализират настоящия си Defender с част от естетиката на Works V8 Trophy II, Land Rover Classic ще предложи вдъхновени от Trophy оригинални аксесоари, които ще бъдат обявени съвсем скоро.