МОТО-ПФОЕ С ГРИЖА ЗА БЪДЕЩЕТО И ОКОЛНАТА
СРЕДА

По повод Деня на земята – 22 април, компанията засади с дървета един от големите шоуруми в страната – Jaguar Land Rover „Летище София“


На 22 април отново отбелязахме Деня на Земята, който се чества от над половин милиард души по цял свят. С него се създаде най-голямото световно движение за опазване на околната среда. Водейки до позитивна промяна за хората и планетата, инициативата свързва над 75 000 партньори от повече от 190 държави.

Тази година екип на компанията засади 12 декоративни дръвчета на територията на своя първи самостоятелен търговско-сервизен комплекс на Jaguar Land Rover в България. В двора на луксозния автомобилен център, служители на Мото-Пфое дадоха началото на „нов живот“ на дузина фиданки, с надеждата да допринесат към опазването на околната среда и да облагородят двора на автомобилния шоурум. Мото-Пфое е компания, която още от създаването си се стреми да бъде добър гражданин на обществото и да дава достоен пример на бъдещите поколения с няколко собствени традиционни програми и подкрепа за множество социално отговорни проекти.

Съвсем наскоро, Мото-Пфое също осъществи най-значимия си проект за намаляване на въглеродния отпечатък на компанията. На територията на комплекса в ж.к. Люлин беше завършена фотоволтаична инсталация, която ще спести над 3050 тона въглеродни емисии за целия експлоатационен живот на системата. Очакванията са, че тя може напълно да покрива нуждите от електроенергия на най-големия автомобилен комплекс в България, генерирайки около 210 мВтч/годишно.

Целта на Деня на земята е да обедини хората около една обществено значима кауза – да опазим планетата, на която живеем. Мисия на всички нас, като екипът на Мото-Пфое вярва, че с малки стъпки се случват големите промени. Затова компанията призовава всички нейни партньори, колеги и приятели да продължат добрите дела със стартиране на акции, които имат дълготраен ефект върху добруването и развитието на различни отрасли, бизнес ниши, както и на обществото като самосъзнание и национална отговорност.

За първи път Денят на Земята се отбелязва на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът е обявен за международен, а България е една от първите страни, присъединили се към тази инициатива.