JAGUAR LAND ROVER ПРАВИ РЕВОЛЮЦИЯ С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ В АВТОМОБИЛИТЕ СИ

Изпълнителният директор на британската компания Тиери Болоре обяви партньорство с NVIDIA, с които ще разработват заедно редица системи от бъдещето, сред които и автономно шофиране

• Като част от стратегията Reimagine на Jaguar Land Rover, партньорството ще трансформира модерното луксозно изживяване за клиентите от 2025 г.
• Софтуерни експерти от двете компании съвместно ще разработят автономно шофиране, използвайки изкуствен интелект, и свързани услуги за всички бъдещи превозни средства, създадени на NVIDIA DRIVE
• Безопасност от следващо поколение и уникални, фокусирани върху марката дигитални услуги от NVIDIA AI

От Jaguar Land Rover официално обявиха дълготрайно стратегическо партньорство с NVIDIA, лидерът в областта на изкуствения интелект (AI) и компютърните изчисления, за съвместно разработване и предоставяне на автономно шофиране, системи и услуги от следващо поколение за своите клиенти.
От 2025 г. всички нови модели на Jaguar и Land Rover ще бъдат изградени върху софтуерно дефинираната платформа NVIDIA DRIVE™ – предоставяща широк спектър от активна безопасност, автоматизирани системи за шофиране и паркиране, както и системи за подпомагане на водача. Вътре в автомобила системата ще предоставя AI функции, включително наблюдение на водача и пътниците, както и разширена визуализация на обкръжаващата среда.

Това решение е базирано на NVIDIA DRIVE Hyperion™, което включва DRIVE Orin™ централизирани AV компютри; софтуер DRIVE AV и DRIVE IX; системи за безопасност и сигурност; както и сензори за движение. DRIVE Orin олицетворява AI „мозъкът“ на автомобила и управлява операционната система Jaguar Land Rover, докато DRIVE Hyperion е централната нервна система.

Jaguar Land Rover също така ще използва вътрешно разработени решения за центрове за данни с NVIDIA DGX™ за обучение на AI модели и софтуер DRIVE Sim, изграден върху NVIDIA Omniverse™ за физическа симулация в реално време. Софтуерно дефинираните функции на Jaguar Land Rover и неговата архитектура за проверка и валидиране от край до край ще позволят предоставянето на иновативни асистирани и автоматизирани услуги за шофиране през целия жизнен цикъл на автомобила чрез актуализации на софтуера по въздуха.

Тиери Болоре, Изпълнителен директор на Jaguar Land Rover, разказва: „Сътрудничеството и споделянето на знания с лидера в индустрията NVIDIA са от съществено значение за реализирането на нашата стратегия Reimagine, поставяйки нови критерии за качество, технология и устойчивост.
„Jaguar Land Rover ще стане създател на най-желаните в света луксозни автомобили и услуги за най-претенциозните клиенти. Нашето дългосрочно стратегическо партньорство с NVIDIA ще разкрие голям потенциал за бъдещите модели на бранда, тъй като бизнесът продължава да се трансформира в наистина глобална дигитализация.”

Дженсън Хуанг, Основател и Изпълнителен директор на NVIDIA, споделя: „Автомобилите от следващо поколение ще превърнат автомобилната индустрия в една от най-големите и напреднали технологични индустрии. Автопаркове от софтуерно дефинирани, програмируеми автомобили ще предлагат нови функционалности и услуги. Ние сме изключително развълнувани да си партнираме с Jaguar Land Rover, за да преобразим бъдещето на мобилността и да създадем най-модерните и най-качествените автомобили.”

Jaguar Land Rover има за цел да постигне нетни нулеви въглеродни емисии в цялата си верига за доставки, продукти и операции до 2039 г.