ПРОЕКТ DISCOVERY

ПРОЕКТ DISCOVERY

ЗАЩО ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ СВЪРЗВАМЕ, ИЗСЛЕДВАМЕ И ОТКРИВАМЕ НОВИ НЕЩА

Всъдеходът Discovery помага на семействата да се впускат в приключения повече от 30 години. Така че проект Discovery беше очевидното име за международно проучване при семействата.

Land Rover изследва как всички сме успели да проучим света и да намерим нови неща за предизвикателните 12 месеца. Проектът Discovery разглежда личната устойчивост и разкрива как всички ние можем да изградим тази устойчивост - независимо от обстоятелствата.

Става въпрос за семейството и приятелите, за глада да изследваме и научаваме нови неща.
Land Rover представи проекта Discovery, за да научи повече за семействата по целия свят. Какво бяха научили за себе си през последната година? И какви нови неща се надяват да правят заедно, когато ограниченията на пандемията се отпуснат? Отговорите от 7000 души в седем държави бяха представени.

Те се оказаха много полезни.

Резултатите от Проект Discovery ще помогнат на хората да направят положителни промени в живота си. Защо? Защото те разкриват какво можем да направим всички, за да станем по-устойчиви. Да бъдеш по-издръжлив има ясни ползи за психичното здраве.

Не са много хората, които отговарят на научна дефиниция за „силно устойчив“. Само 7% в проекта Discovery. Но способността да се справяме с предизвикателни ситуации е нещо, което можем да развием с течение на времето. Три фактора помагат за изграждането на устойчивост. Можем да ги наречем Приятели и семейство, обогатяване с цел и духът на откритието.

Приятели и семейство първо. Един от най-добрите начини за изграждане на устойчивост е чрез взаимоотношения. Високо устойчивите хора имат повишено желание да се свързват с другите. Те се радват на сплотени отношения. Повече от половината от онези, които отбелязват висока оценка за устойчивост в Проекта Discovery, казват, че винаги поставят семейното време на първо място. Това е с 44% повече, отколкото сред хората с ниска устойчивост.

Подобен дял споделя, че им харесва да намират нови места за разглеждане. И 72% от силно устойчивите хора намират радост в научаването на нови неща - 41% повече от хората, които са отбелязали ниски оценки на устойчивост.

Ограниченията засегнаха хората по целия свят. Социалните ограничения принудиха общностите навсякъде да се променят и адаптират. Проектът Discovery установи, че много от нас са опитвали нови неща по време на пандемията. Това е обогатяване с цел.
Откакто започнаха ограниченията, 73% от анкетираните са се заели с нови навици, режими и упражнения, хобита. Още по-добре, хората с най-ниски оценки на устойчивост са най-склонни да започнат нещо ново. И 93% от тях заявиха, че възнамеряват да продължат. Това предполага, че хората правят умишлени промени, за да се справят със ситуацията. Всъщност повече от половината от анкетираните (56%) казват, че са се грижили по-добре за психичното си здраве от началото на кризата.

Изучаването на нови умения - умствени и физически - е от ключово значение. Съсредоточаването и върху дейности с ясна цел. Проектът Discovery установи, че 72% от хората с висока оценка на устойчивост се радват да учат нови неща. Това е с 41% повече от хората в проучването с ниски оценки на устойчивост. И 57% от високо устойчивите хора се отнасят сериозно към физическото здраве - 73% повече от хората с ниска оценка на устойчивост.

Проектът Discovery също подчертава значението на трети фактор: духът на откритието. Проучването и осъзнаването на случващото се около вас е добър начин за изграждане на устойчивост. Повече от половината хора с висока оценка на устойчивост обичат да намират нови места за изследване. Това е с 41% повече от хората с ниска устойчивост. Показателно е също така, че хората с висока издръжливост са с 61% по-склонни да проявяват активен интерес към новините и текущите събития.

Така че проект Discovery е ясен: откриването на повече е добре за вас.

Тук можете да започнете семейно приключение.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО
Two men with Discovery car behind them

Устойчивостта е способността да се справяте с трудностите. Терминът често се използва в медицинските среди. Това е и полезен начин да разгледате как хората се справят в ежедневието. Особено предвид ограниченията, с които са живели хората по целия свят по време на пандемията. От решаващо значение е, че устойчивостта не е фиксирано понятие - тя може да бъде подобрена и развита.

Повишената устойчивост може да доведе до съществени доказани ползи за здравето. Проектът Discovery има за цел да разбере повече за поведението на издръжливите хора от началото на пандемията. В проучването са участвали 7000 семейства, 1000 в седем държави: САЩ, Китай, Великобритания, Франция, Германия, Италия и Испания. Изследователите искаха да разберат как пандемията е променила живота на тези хора. За да се види какъв ефект е имала безпрецедентната ситуация върху личната им устойчивост.

Те оцениха устойчивостта, използвайки скалата за кратка устойчивост. Това е система, разработена от психолози. Това позволи на проекта Discovery да идентифицира общото поведение, свързващо хората с различни нива на устойчивост.

Всеки, който взе участие, беше оценен като притежаващ висока, средна или ниска устойчивост. Само малка част от световното население може да бъде класифицирана като силно устойчива. По-голямата част от хората седят в категорията със средна устойчивост. Така че повечето от нас имат някакво ниво на устойчивост. Но има и огромна възможност за подобряване и учене от 7% от високоустойчивите хора. Значителните 29% могат да бъдат определени като „с ниска устойчивост“.

Проектът Discovery попита дали хората са започнали ново забавление, режим на упражнения, хоби или навик от началото на пандемията. Като цяло 73% от хората са казали, че са. Въпреки това издръжливите хора по-рядко са предприели нова дейност по това време. Всъщност те са с 37% по-вероятно да не го направят. Това може да звучи странно. Но това е така, защото е по-вероятно да са правили тези неща преди това.

Основните дейности, практикувани от хора с висока устойчивост преди пандемията, са проекти с ясна цел. Например изработване или сглобяване на нещо, или извършване на ремонт. Дейностите, свързани със здравето, също се представиха силно - неща като бягане, колоездене и здравословно хранене.

Поддържането на връзка също е важно. Това не означава само да говорите по телефона. Това е контакт с хора и събития. Всичко - от четене на вестници до присъединяване към групови видео разговори.

Проектът Discovery показва, че повече хора правят нови неща, за да подпомогнат изграждането на своята устойчивост. Още по-добре, 93% от започналите нова дейност възнамеряват да я продължат.

Резултатите поразиха авантюриста Беър Грилс, когато разговаряхме с него по темата. Посланикът на Land Rover знае всичко за важността на устойчивостта.

A video

„Проектът Discovery подчертава колко е важно да имаме сплотена група от семейства, приятели и колеги, на които да се опрем, когато нещата станат трудни“, каза той.

„Discovery дава възможност за ежедневни семейни приключения в продължение на повече от три десетилетия, така че е уместно, че изследването подчерта важността на подобни дейности. Не е изненадващо за мен, че силно издръжливите хора са групата, която най-често прекарва времето си на открито. "

Вижте как може да изглежда изследването на открито тук.


ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО

Проектът Discovery хвърля нова светлина върху устойчивостта. Резултатите от международното изследване ни показват колко хора са силно устойчиви. Ние знаем какво правят. И как всички ние можем да станем по-подобни на тях. Защото всеки може да предприеме прости стъпки, за да стане по-издръжлив. И това може да има ясни ползи за нашето психично здраве.

Проф. Сър Кари Купър е професор по организационна психология и здраве в MBS Manchester University във Великобритания. Той каза: „Устойчивостта е нещо, което може да се научи и развие с течение на времето и Проектът Discovery показва как наистина се държат устойчивите хора. Използвайки резултатите от него, е възможно да се види как няколко сравнително прости промени в начина на живот имат потенциала да подобрят способността ни да преодоляваме несгодите - сега и в бъдеще. "

Проф. Сър Кари е сигурен, че всеки може да се присъедини.

„Това, което наистина е интересно, е, че устойчивостта очевидно не е присъща за индустрията, политическите лидери или военния персонал“, каза той. „Всъщност резултатите предполагат, че най-издръжливите хора през последните 12 месеца са били пенсионирани двойки с отдавна установени позитивни режими и които са се радвали на редовни посещения от внуци.“

Резултатите от проекта Discovery подчертават три ключови съставки и поведения, общи за хората с висок рейтинг на устойчивост. Това са: Приятели и семейство, Обогатяване с цел и Дух на откритието.

Това прозрение позволява на Land Rover да разкрие формулата за устойчивост.

Тя изглежда така: R = 2F + EwP + SD.

Сложно? Всъщност е доста лесно.

Първо, R означава устойчивост.

След това 2F. Това е равно на приятели и семейство.

Проектът Discovery показва, че хората с висока устойчивост имат повишено желание да се свързват с другите. Те се радват на сплотена връзка с приятели и семейство. Не забравяйте, че хората с висока устойчивост са с 44% по-склонни да отдават приоритет на времето с приятели и семейство в сравнение с хората в изследването с ниска устойчивост.

EwP означава обогатяване с цел. Това е усвояване на нови умения, както умствени, така и физически.

Видяхме, че фокусът върху дейности с ясна крайна цел е ключов тук. Резултатите показват, че 72% от хората с висока оценка на устойчивост се радват да учат нови неща. Това е с 41% повече от хората в проучването с ниски оценки на устойчивост. А 57% от високо устойчивите хора се отнасят сериозно към физическото здраве - 73% повече от хората с ниска оценка на устойчивост.

И накрая, SD е духът на откритието.

Изследването и осъзнаването на това, което се случва около вас, изгражда устойчивост. Повече от половината хора с високи резултати обичат да намират нови места за изследване - с 41% повече от хората с ниска устойчивост. И те са с 61% по-вероятно да имат активен интерес към новините и текущите събития.

Така че проектът Discovery показва какво можем да направим всички, за да подобрим своята устойчивост в тези предизвикателни времена. Свържете се със семейството и приятелите си, доколкото можете. Научете нови умения, физически и психически. И впрегнете духа си на откритие, когато можете.

Или, казано по друг начин: R = 2F + EwP + SD.

Вижте къде би могъл да ви отведе вашият Дух на откритието:

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО


Можете да прочетете повече информация от проекта Discovery тук.

A video