НОВИЯТ RANGE ROVER – ВИСОКОПРОХОДИМ
АВТОМОБИЛ НА ГОДИНАТА

Новият флагмански модел на Land Rover – „Императорът“ Range Rover заслужено печели приза „Кола на годината“ в категорията „Високопроходими“. Престижната надпревара се провежда за 25-та поредна година, с която се отличават най-добрите автомобили - първенци по различни критерии. За да направят своя избор, членовете на Прес Авто Клуб имаха възможността да тестват над 30 различни автомобила. Журналистите бяха единодушни, че “Императорът“ няма аналог сред луксозните 4х4 автомобили в премиум сегмента. Почетната статуетка беше връчена на официална церемония по награждаване на Александър Костадинов, генерален мениджър на Мото-Пфое БГ. Той сподели, че Land Rover инвестират много в подобряването на дизайна, функционалността, качеството и технологиите на автомобилите, които произвеждат, и се надява те да се превърнат във все по-предпочитан избор на българския пазар.


Петото поколение Range Rover беше представено за първи път на 26-ти октомври в Кралската опера в Лондон. А само 40 дни по-късно официалният вносител на марката за България – Мото-Пфое също представи предпремиерно емблематичния „Император“ - модел, съчетаващ спокоен комфорт и стабилност с неудържима проходимост. От тогава досега, от компанията отчитат над 80 продажби, като разкриват, че по-предпочитаният модел е Autobiography с удължена база и 4.4 V8 двигател с мощност 530 к.с.


Новият Range Rover е най-желаният досега, характеризиращ се с изумително модерно излъчване и естетическа грация, технологично усъвършенстване и постоянна свързаност – за първи път вече и със 7 места. Луксозният SUV автомобил издига модернистичната дизайнерска философия на Land Rover на следващо ниво със съвременна интерпретация на характерния си профил, за да създаде невероятно дизайнерско проявление.


Британският луксозен SUV е първият модел на Land Rover, който използва новата архитектура MLA Flex. Основата особеност на новата платформа е многозвенното (5-точково) задно окачване, което позволява завиване на задните колела. Това се използва за първи път при модел на Land Rover, като е комбинирано с активни стабилизатори с електрическо управление.


Изравнените елементи са отличителен белег на новия Range Rover, а подпомагащите дизайна технологии допринасят за неговия изтънчен и солиден външен вид, включително изравнените стъкла, скритата лайстна по средната линия и гладките лазерно гравирани покривни съединения. Отличителните, скрити преди да светнат, задни светлини също са от решаващо значение за успеха на дизайна и вече се превръщат в подпис на Range Rover. По-сериозна е промяната в задната част на този брилянтен SUV автомобил, където откриваме цяла светлинна лента по протежение на капака, завършена с два вертикални светлинни клъстера от всяка страна.


Стандартните нива на оборудване са три - SE, HSE и Autobiography, както и специална серия First Edition. По отношение на двигателите, Range Rover е наличен с 3.0-литров дизелов двигател с избор от мощност между 249, 300 и 350 к.с. Всъдеходът се предлага и с 3.0-литров бензинов агрегат с 400 к.с., както и с V8 4.4-литра вариант със спиращите дъха 530 к.с. и 750Нм въртящ момент. От началото на 2022 г. “Императорът“ се предлага и в PHEV вариант.


Plug-in хибридът в семейството на Range Rover позволява над 110 км шофиране само с едно зареждане на електромотора и 75% от пътуванията с нулеви въглеродни емисии. Новият Range Rover SV се предлага с различни възможности при избор на двигател - PHEV, ефективен дизел MHEV или нов бензинов V8 с двойно турбо с повишена ограничена максимална скорост от над 260 км/ч. Британският SUV също така е един от малкото PHEV модели, които предлагат възможност за бързо зареждане с 50 kW и могат да се зареждат до 80% за по-малко от час, като с това става един от най-бързите зареждащи се хибриди в световен мащаб. Повече от 2 милиона индивидуални конфигурации вече са направени на уебсайта на Land Rover, което е доказателство за небивалия интерес към флагмана по света.

Автомобилът представлява изящна интерпретация на лукса и съчетава ненадмината елегантност с технологична изтънченост. От Мото-Пфое са категорични, че новият модел се превръща в бестселър на пазара, като по този начин затвърждава позициите на бранда като лидер в премиум сегмента по отношение на лукс и дизайн.