JAGUAR LAND ROVER С ИЗЯВЕН СТРЕМЕЖ КЪМ ЕЛЕКТРИФИЦИРАНО И СВЪРЗАНО БЪДЕЩЕ

• Лаборатория в Гейдън, Обединеното кралство, ще помогне за постигане на настоящите и бъдещи стандарти за качество
• Новият Range Rover Sport преминава стриктна пълномащабна тестова програма
• Тестването за електромагнитна съвместимост е все по-важно при разработването на автомобили поради по-голямата електрификация и новите технологии за свързване

Jaguar Land Rover не спира да инвестира в производството на автомобили за бъдещето. Компанията направи още една стъпка към новата ера на електрификация и свързаност, като отвори предприятие за тестване на електрически и радио смущения на следващото поколение автомобили.

Лабораторията за електромагнитна съвместимост в Гейдън в Обединеното кралство ще гарантира, че автомобилите отговарят на всички стандарти за качество за свързаност и електроника. Новият Range Rover Sport, който беше официално представен през май, беше първият автомобил, който премина новата цялостната програма за тестване.

Електромагнитната съвместимост е способността на електрическото оборудване и системи да функционират правилно в тяхната електромагнитна среда. Тя работи като ограничава неволното генериране, разпространение и приемане на електромагнитна енергия, за да намали риска от нежелани ефекти и смущения.

Новата лаборатория на Jaguar Land Rover включва две безехови камери и позволява на инженерите да тестват автомобилите при различни скорости и компоненти като батерии или двигатели. Bluetooth, GPS, WiFi, 4G, 5G, адаптивен круиз контрол, безжично зареждане и наблюдение на мъртвите зони са примери за услуги и функции на автомобила, които новото съоръжение ще тества.

Питър Филипс, Старши мениджър Електромагнетика и съответствие в Jaguar Land Rover, разказва: „Важността на тестването на нашите автомобили за електромагнитна съвместимост не може да бъде подценявана. Отварянето на лабораторията е значима стъпка напред за бизнеса и ще изиграе решаваща роля, като ни помогне да осигурим качество, надеждност и удовлетвореност на клиентите.“

С напредъка в индустрията, насочен към увеличаване на броя на електрическите двигатели и набора от дигитални и базирани на облак услуги за автомобили, от актуализации на софтуера по въздуха до автономна технология, тестването за електромагнитната съвместимост е от съществено значение за предоставянето на качествено обслужване. Новото съоръжение демонстрира ангажираността и стремежа на Jaguar Land Rover към най-модерната свързаност в автомобила чрез своята стратегия Reimagine.