КАСКАДЬОРЪТ ОТ ФИЛМА ЗА ДЖЕЙМС БОНД – МАРК ХИГИНС ОТБЕЛЯЗВА 60 ГОДИНИ ОТ 007 ПОРЕДИЦАТА С LAND ROVER DEFENDER RALLY SPECIAL

Трикратният шампион на британското рали ще бъде зад волана на автомобила за кръг от предизвикателството Bowler Defender, за да отпразнува известната филмова серия• 60 години Джеймс Бонд: През 2022 г. се навършват 60 години от филмовата поредица за Джеймс Бонд. Dr. No се появява на екрана на 5 октомври 1962 г.
• Готов за рали Defender: Land Rover Defender 90, вдъхновен от 60-годишните филми за Джеймс Бонд, ще бъде управляван от каскадьора Марк Хигинс в северен УЕЛС за предизвикателството Bowler Defender на 26-ти март.
• Дълготрайно партньорство: Автомобилите Land Rover участват в известни сцени на Джеймс Бонд в продължение на близо 40 години - от Octopussy през 1983 г. до новия Defender в No Time To Die
• Юбилеен Defender: Лимитираният Defender в черно и златно представя всичките 25 филма в чест на 60-ата годишнина на 007
• Работа в екип: Трикратният британски рали шампион Марк Хигинс се завръща в Обединеното кралство заедно с опитната състезателката Клер Уилямс
• Издръжливостта на Defender: 300PS Defender 90 разполага с набор от подобрения, като персонализирана система за окачване, допълнително охлаждане и състезателни колани


През 2022 г. се навършват 60 години от филмовата серия за Джеймс Бонд и Land Rover празнува с участието на подготвен за рали Defender 90 в Bowler Defender предизвикателството с Марк Хигинс, който ще се състезава в северен УЕЛС на 26-ти март.


Хигинс, трикратен британски рали шампион и каскадьор на Бонд, ще се завърне към ралито с Клер Уилямс. Хигинс е бил зад волана в четири филма за Джеймс Бонд – Quantum of Solace, Skyfall, Spectre и No Time to Die.


Defender 90 се отличава със запазените черни и златни надписи Бонд, изписани на предния капак и на задната врата. Автомобилът има и специално лого 007 - 60 на покрива и отстрани на вратите.


Новият Defender е включен и в най-новата версия на Бонд No Time To Die, така че това е подходящ избор за Хигинс, който е тествал възможностите си и тези на автомобила в предишните четири филма за Бонд като каскадьор.


Самият той споделя, че новият Defender е здрав и мощен автомобил, който е способен да изпълнява наистина предизвикателни каскади на снимачната площадка. „С подобренията, готови за състезанието, направени от екипа на Боулър и с Клер до мен, ние сме уверени, че можем да постигнем страхотен резултат", допълва още Хигинс.


Готовият за състезания Bond Defender е базиран на текущия Defender 90, задвижван от P300 Ingenium двигател. Той разполага с множество модификации за безопасност като подобрено охлаждане на двигателя и трансмисията, спортен ауспух и нов заден спойлер на покрива.


Други подобрения включват подсилени 18-инчови колела Bowler с гуми за всякакви терени и индивидуален дизайн на окачването с модифицирани подрамки, нови пружини за повишена твърдост.


Финбар МакФол, Бранд Директор Land Rover, споделя: „За да отпразнуваме дългогодишната връзка на Land Rover с Бонд, нашият специален агент ще демонстрира издръжливостта и способностите на Defender при всякакви терени с наклон към емблематичната му изява в No Time To Die.“


Под ръководството на Асоциацията на моторните спортове и управлявано от Боулър, 12-отборното предизвикателство Bowler Defender е създадено като серия за глобални рали състезания, включително годишното рали Дакар. Марк и Клер ще се състезават из трасето на рали в северен УЕЛС, в Долгелау на 26-ти март.

КРАЙ


Предизвикателството Bowler 2022 ще се проведе в седем кръга, базирани в Обединеното кралство, като датите и местата ще бъдат обявени по-късно през годината. Налични са 12 заявки за серията от един играч, като всеки отбор се състезава с идентични автомобили, подготвени за Bowler. Серията е отворена за ветерани състезатели и за тези без състезателен опит. За тези с ограничен опит или никакъв опит, Bowler предлага обучение за получаване на необходимия лиценз, преди да премине към състезанието.

През 2022 г. и след това Предизвикателството ще продължи да се фокусира върху предоставянето на забавна среда, която насърчава развитието на шофирането и състезателни умения, но същевременно запазва ангажираното внимание в моторните спортове.
Състезанието се състои в Обединеното кралство и всеки екип, оборудван от Bowler, ще се състезава в истински рали условия. За всеки рунд ще има екип на Bowler със специални зони за обслужване и поддръжка. За шофьорите и екипите е осигурен престой, а те ще могат да присъстват на брифинги по време на събитията. Предизвикателството ще се радва на пълно отразяване чрез национални медийни канали и канали на Bowler.