КАСКАДЬОРЪТ ОТ ФИЛМА ЗА ДЖЕЙМС БОНД – МАРК ХИГИНС ОТБЕЛЯЗВА 60 ГОДИНИ ОТ 007 ПОРЕДИЦАТА С DEFENDER RALLY SPECIAL

Трикратният шампион на британското рали ще бъде зад волана на автомобила за кръг от предизвикателството Bowler Defender, за да отпразнува известната филмова серия• 60 години Джеймс Бонд: През 2022 г. се навършват 60 години от филмовата поредица за Джеймс Бонд. Dr. No се появява на екрана на 5 октомври 1962 г.
• Готов за рали Defender: Defender 90, вдъхновен от 60-годишните филми за Джеймс Бонд, ще бъде управляван от каскадьора Марк Хигинс в северен УЕЛС за предизвикателството Bowler Defender на 26-ти март.
• Дълготрайно партньорство: Автомобилите Land Rover участват в известни сцени на Джеймс Бонд в продължение на близо 40 години - от Octopussy през 1983 г. до новия Defender в No Time To Die
• Юбилеен Defender: Лимитираният Defender в черно и златно представя всичките 25 филма в чест на 60-ата годишнина на 007
• Работа в екип: Трикратният британски рали шампион Марк Хигинс се завръща в Обединеното кралство заедно с опитната състезателката Клер Уилямс
• Издръжливостта на Defender: 300PS Defender 90 разполага с набор от подобрения, като персонализирана система за окачване, допълнително охлаждане и състезателни колани


През 2022 г. се навършват 60 години от филмовата серия за Джеймс Бонд и Land Rover празнува с участието на подготвен за рали Defender 90 в Bowler Defender предизвикателството с Марк Хигинс, който ще се състезава в северен УЕЛС на 26-ти март.


Хигинс, трикратен британски рали шампион и каскадьор на Бонд, ще се завърне към ралито с Клер Уилямс. Хигинс е бил зад волана в четири филма за Джеймс Бонд – Quantum of Solace, Skyfall, Spectre и No Time to Die.


Defender 90 се отличава със запазените черни и златни надписи Бонд, изписани на предния капак и на задната врата. Автомобилът има и специално лого 007 - 60 на покрива и отстрани на вратите.


Новият Defender е включен и в най-новата версия на Бонд No Time To Die, така че това е подходящ избор за Хигинс, който е тествал възможностите си и тези на автомобила в предишните четири филма за Бонд като каскадьор.


Самият той споделя, че новият Defender е здрав и мощен автомобил, който е способен да изпълнява наистина предизвикателни каскади на снимачната площадка. „С подобренията, готови за състезанието, направени от екипа на Боулър и с Клер до мен, ние сме уверени, че можем да постигнем страхотен резултат", допълва още Хигинс.


Готовият за състезания Bond Defender е базиран на текущия Defender 90, задвижван от P300 Ingenium двигател. Той разполага с множество модификации за безопасност като подобрено охлаждане на двигателя и трансмисията, спортен ауспух и нов заден спойлер на покрива.


Други подобрения включват подсилени 18-инчови колела Bowler с гуми за всякакви терени и индивидуален дизайн на окачването с модифицирани подрамки, нови пружини за повишена твърдост.


Финбар МакФол, Бранд Директор Land Rover, споделя: „За да отпразнуваме дългогодишната връзка на Land Rover с Бонд, нашият специален агент ще демонстрира издръжливостта и способностите на Defender при всякакви терени с наклон към емблематичната му изява в No Time To Die.“


Под ръководството на Асоциацията на моторните спортове и управлявано от Боулър, 12-отборното предизвикателство Bowler Defender е създадено като серия за глобални рали състезания, включително годишното рали Дакар. Марк и Клер ще се състезават из трасето на рали в северен УЕЛС, в Долгелау на 26-ти март.

КРАЙ


Предизвикателството Bowler 2022 ще се проведе в седем кръга, базирани в Обединеното кралство, като датите и местата ще бъдат обявени по-късно през годината. Налични са 12 заявки за серията от един играч, като всеки отбор се състезава с идентични автомобили, подготвени за Bowler. Серията е отворена за ветерани състезатели и за тези без състезателен опит. За тези с ограничен опит или никакъв опит, Bowler предлага обучение за получаване на необходимия лиценз, преди да премине към състезанието.

През 2022 г. и след това Предизвикателството ще продължи да се фокусира върху предоставянето на забавна среда, която насърчава развитието на шофирането и състезателни умения, но същевременно запазва ангажираното внимание в моторните спортове.
Състезанието се състои в Обединеното кралство и всеки екип, оборудван от Bowler, ще се състезава в истински рали условия. За всеки рунд ще има екип на Bowler със специални зони за обслужване и поддръжка. За шофьорите и екипите е осигурен престой, а те ще могат да присъстват на брифинги по време на събитията. Предизвикателството ще се радва на пълно отразяване чрез национални медийни канали и канали на Bowler.