ШОФИРАНЕ В КАЛ
НАЗАД КЪМ ПРЕГЛЕД
Винаги се опитвайте да избягвате превъртане на колелата, тъй като то води до загуба на мощност и може да причини екологични щети.
ШОФИРАНЕ В КАЛ

Отидете на места, до които другите автомобили просто не могат. Системата Контрол на сцеплението на Land Rover подава мощност към колелата с най-голямо сцепление, за да можете да поддържате постоянна скорост дори и в дълбока кал.

Вижте видео
yt:H5ii_3_rFmU
НАШИТЕ ОСНОВНИ СЪВЕТИ ЗА ШОФИРАНЕ В КАЛ

В дълбока кал се нуждаете от постоянна скорост, за да прекосите участъка. Изберете режим Кал и коловози на Terrain Response и използвайте ниска предавка, например 2-ра или 3-та.

Гумите ви ще пресекат калта, за да постигнат сцепление с по-твърдата земя отдолу. Всички нови автомобили Land Rover имат интегрирана система за контрол на сцеплението, която подава мощност към колелата с най-голямо сцепление.

Ако колелата ви започнат да се въртят, отпуснете педала на газта и намалете скоростта на въртене на гумите, за да възвърнете сцеплението.

КОЛОВОЗИ

Коловозът е дълга, дълбока следа, създадена от многократно преминаване на автомобили. Опитайте се да преминете над дълбоките коловози, тъй като така вредното въздействие върху околната среда е минимално.

Ако условията на кал ви принудят да шофирате в коловозите, се уверете, че знаете накъде са насочени предните колела. Проверете Индикатора за посока на колелата, ако автомобилът е оборудван с такъв.

Опитайте се да държите най-ниската точка на разстояние от земята през цялото време. Terrain Response автоматично ще повдигне автомобила на оптимална височина.

КАЛНИ ХЪЛМОВЕ

Когато изкачвате кални хълмове, не забравяйте, че ви е нужна по-голяма скорост, за да балансирате по-слабото сцепление.

„Винаги се опитвайте да избягвате превъртане на колелата, тъй като то води до загуба на мощност и може да причини екологични щети.“

УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА УМЕНИЯТА ВИ ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ
Шофиране по чакъл
Оставете асфалта зад гърба си и шофирайте офроуд като професионалист с нашите експертни съвети за шофиране по чакъл.
Научете повече
Шофиране по пясък
Независимо дали шофирате по крайбрежието или в пустинята, запознайте се с нашите експертни съвети за шофиране по пясък.
Научете повече
Шофиране по скали
Готови ли сте за приключение? Нашата иновативна система All-Terrain-Progress-Control (ATPC) ви помага лесно да прекосявате скали и неравни терени.
Научете повече
НАРЪЧНИК ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ
RETURN TO OVERVIEW
ЗНАЙТИ ДИЛЕРА
Знайдіть найближчого до вас офіційного дилера Land Rover
ЗАМОВИТИ БРОШУРУ
Перегляньте та завантажте останні версії брошур Land Rover
Свържете се с нас
Моля, изпратете вашите коментари, въпроси или съображения
ЗАМОВИТИ ТЕСТ-ДРАЙВ
Зареєструйтесь на проведення тест-драйву обраного вами автомобіля Land Rover