ИНОВАЦИЯ, КОЯТО ПРЕОДОЛЯВА ГРАНИЦИТЕ

За един по-изключителен живот.
Роден от нашия неуморен стремеж към изключителното, Range Rover Sport SV е вълнуващ нов израз на иновация, която преодолява границите.

НАЙ-ДИНАМИЧНАТА СИСТЕМА НА ОКАЧВАНЕ НА RANGE ROVER

Овладейте своята SV мощност с още по-голям контрол.

Заменяйки традиционните антиролбари със сложна хидравлична верига, системата на окачване 6D Dynamics осигурява изключителни нива на поддръжка при накланяне настрани и значително намалено накланяне назад/напред при ускоряване и спиране. Всъщност тази първа в света система контролира накланянето настрани толкова ефективно, че при монтирани всесезонни гуми, е налично странично ускорение 1,1g.

Резултатът е най-завладяващият Range Rover Sport на всички времена.

Наред с намаляването на масата с 8 кг в сравнение с традиционните системи против преобръщане, окачването 6D Dynamics реагира интелигентно на различни стилове на шофиране – предоставяйки широки характеристики на управление в отговор на обкръжаващата ви среда.

Нов режим SV Mode, включва уникално калибриране за твърдост на накланяне настрани и напред/назад, компресия и обратен отскок, както и снижаване на автомобила с още 15 мм, за да се осигури най-доброто динамично шофиране.

И тъй като автомобилът остава по-хоризонтален и масата се разпределя по-равномерно, повече спирачна мощност се насочва към задната част за подобрена ефективност на спирачките.

Това е върховният комфорт на возене и възможностите, които очаквате от Range Rover, с намаленото накланяне и твърдост, които очаквате от спортен автомобил.

ПЪРВИТЕ 23-ИНЧОВИ КАРБОНОВИ ДЖАНТИ

Здравина, твърдост и значително спестяване на тегло. Всички характеристики, които преодоляват границите на динамиката на задвижване, присъстват в 23-инчовите карбонови джанти SV. Резултат от три години стриктно развитие и тестване, те представляват неуморен фокус върху изключителното.

Отличаващи се с новаторски дизайн с пет двойни спици – възможен благодарение на сложното наслояване на оплетени въглеродни влакна – целите колела осигуряват намаляване на масата с 21 кг в сравнение с еквивалента си от кован алуминий. Това означава по-бързо ускорение и намаляване на скоростта, повишена пъргавина и подобрена икономия на гориво.

Отличната здравина и твърдост, предлагани от иновативната карбонова композитна структура и процеса на формоване, също означават по-голяма стабилност на кормилното управление. Това е колело, което преодолява границите на динамиката на задвижване и усилва удоволствието на водача на пътя и извън него.

Налични са нюансирани опции с гланцирана и сатинирана видима оплетка, като покритието съответства на цвета на каросерията на вашия автомобил.

НАРАСТВАЩ КОНТРОЛ НА ГУМИТЕ

Range Rover Sport SV е първият Range Rover в историята, който има конфигурация с различни колела, 285 мм отпред и 305 мм отзад, осигуряваща допълнително сцепление и контрол.

КАРБОНОВО-КЕРАМИЧНИ СПИРАЧКИ. ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРИ RANGE ROVER.

Range Rover Sport SV разполага с уникална спирачна система Integrated Power Booster (IPB) за ненадмината ефективност при спиране, разработена в сътрудничество със световния лидер в спирачните технологии Brembo.


Проектирана с повишена устойчивост на високи температури и несравнимо разпределение на налягането, тази ефективна спирачна система постига изключителна мощност, устойчивост на фадинг и намалено износване. Калибрирани от екипа на SV да осигуряват най-отзивчивото усещане за педала в Range Rover.

Основани на технологии, прилагани във Formula 1, 440-милиметровите дискове са най-големите, оборудвани на сериен автомобил.


Гарантирайки висока механична якост и издръжливост, лекият керамичен материал на всяка спирачка е подсилен с въглеродни влакна и съдържа допълнителен керамичен фрикционен слой върху двете повърхности на диска. Необресорената маса е намалена със значителните 34 кг във всичките четири ъгъла.

Дори при интензивната топлина, генерирана от спринтовите сесии на пистата – и тестване при над два пъти по-високи изисквания на стандарта AMS (Automotive Sport) – уникалното кръстосано разполагане на осемте бутала осигурява оптимизирана циркулация на налягането на накладките и устойчивост на фадинг, надминаваща много спортни автомобили .

На повърхността изборът на ексклузивни SV цветови решения постига идеална хармония на спирачните апарати с останалата част от екстериорното покритие. Това е система, която изглежда толкова динамична, колкото се усеща.

НАЙ-МОЩНИЯТ RANGE ROVER ДОСЕГА

Усетете ексклузивната SV мощност.


Уникален за Range Rover Sport SV, 4,4-литровият бензинов двигател V8 QMHEV предоставя ускоряващите пулса 635 к.с., 800 Нм въртящ момент и ускорение от 0 до 60 мили/ч за 3,6 секунди*.

Подпомогнат от паралелни турбокомпресори с двойно превъртане за отзивчива мощност и усилване в целия диапазон на оборотите, Range Rover Sport SV осигурява подобрена управляемост, максимална мощност и ефективност в сравнение с всеки предишен V8 Range Rover.

Във всеки цилиндър е приложена спрей технология за отвора – заменяйки типичните стоманени втулки с изключително тънко, нанесено чрез спрей металургично решение. Това намалява масата и триенето, като същевременно подобрява преноса на топлина и топлинната ефективност. Системата за променлив ход на всмукателните клапани Valvetronic и двойно задействане на клапаните VANOS подобряват работата на гърбицата за оптимално изгаряне.

В режим Dynamic Launch, системата MHEV повишава производителността с електронно подпомагане, за да осигури най-отзивчивото ускорение на автомобила.

Range Rover SV звучи така добре, както се движи. Активната изпускателна система включва двустепенни електронно контролирани клапани, за да постига целенасочено модулиращо пулсиране при по-малък отвор на дросела.

Когато е активиран режим SV, настройките се променят към по-динамично ориентирана конфигурация – позволявайки на изпускателните клапани да се отварят и да остават отворени по-често. При повишени обороти на двигателя и по-голям, по-устойчив въздушен поток, ясният, твърд характер на SV резонира с пълен театрален ефект.

НАЙ-ДОБРОТО ВСЕПОГЛЪЩАЩО АУДИО

Усетете физически как се лее музиката. С тактилен и много по-широк диапазон от традиционните високоговорители, предните седалки SV Body and Soul, поддържани от SUBPAC™, конвертират звука във всепоглъщащи и нюансирани физически баси.

Използвана от професионални музикални продуценти и дизайнери на звука по целия свят, вибротактилната технология SUBPAC™ съчетава AI оптимизиращ софтуер с два хаптични усилвателя и четири вградени преобразувателя.

Тя подсилва автомобилната аудиосистема Meridian Signature с 29 високоговорителя. Това е пълна революция в автомобилното аудио и промяна в модела на вашето музикално преживяване.

С шест уелнес режима - от „успокояващ“ до „ободряващ“, седалката Body and Soul има измерими ползи за пътниците, включително намален стрес и подобрена концентрация, както показаха биометричните тестове.

Подкрепена от интуитивни предупреждения за безопасност, седалката SV Body and Soul осигурява най-поглъщащото, лично медийно изживяване при всяко пътуване.

ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕЖДАТЕ

НОВИЯТ RANGE ROVER SPORT SV

НОВИЯТ RANGE ROVER SPORT SV

НОВИЯТ RANGE ROVER SPORT SV Завладяващ, динамичен, напорист.
SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

SPECIAL VEHICLE OPERATIONS

Ненадминат лукс. Несравнима динамика.
МОДЕЛИ RANGE ROVER SPORT

МОДЕЛИ RANGE ROVER SPORT

Най-новата колекция.

*До 800 Нм въртящ момент и ускорение 0-100 км/ч за 3,6 сек., при използване на комбинирана мощност от двигателя и MHEV, режим на динамично стартиране, карбонови джанти и спирачки.