КАК ДА ЗАРЕЖДАТЕ ВАШИЯ PLUG‑IN HYBRID (PHEV)

КАК ДА ЗАРЕЖДАТЕ ВАШИЯ PLUG‑IN HYBRID (PHEV)

Когато става въпрос за зареждането на вашия plug-in hybrid (PHEV), животът не би могъл да бъде по-прост. Тук ще откриете всичко, което трябва да знаете за осигуряването на мощността за ежедневно електрическо задвижване.

ВАШЕТО ВИДЕО РЪКОВОДСТВО ЗА ЗАРЕЖДАНЕ

Запознайте се с процеса на зареждане на вашия Land Rover за три минути.
ВИЖТЕ ВИДЕО

КОНЕКТОРИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА PHEV

За свързване към зарядна станция вашият Land Rover PHEV използва система за комбинирано зареждане (Combined Charging System - CCS). Тя е съвместима с по-бавно зареждане с променлив ток, а при избрани модели - с бързо зареждане с постоянен ток. Някои други автомобилни производители използват различни системи за зареждане като CHAdeMO. Те са по-рядко използвани в зарядната мрежа и са несъвместими с Land Rover PHEV.

ЗАРЕЖДАНЕ С ПРОМЕНЛИВ ТОК (AC)

ЗАРЕЖДАНЕ С ПРОМЕНЛИВ ТОК (AC)

Горната част на CCS контакта на автомобила се използва за зареждане с променлив ток (AC) (до 7 kW). Подходящите за целта контектори са известни като конектори Type 2 и са съвместими с вашата домашна зарядна станция, обществена AC зарядна станция и домашни контакти.
БЪРЗО ЗАРЕЖДАНЕ С ПОСТОЯНЕН ТОК (DC)

БЪРЗО ЗАРЕЖДАНЕ С ПОСТОЯНЕН ТОК (DC)

При определени модели долната половина на CCS контакта на автомобила има два пина, които се обединяват с трите пина отгоре, за да осигурят бързо зареждане с постоянен ток (DC) (до 50 kW), обичайно по магистрали и основни пътища. Двата долни пина стават достъпни чрез сваляне на долния капак на контакта.

КАБЕЛИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА PHEV

Вашият PHEV е съвместим с три типа кабели за зареждане за различни източници на захранване.

КАБЕЛ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ С ПРОМЕНЛИВ ТОК В ОБЩЕСТВЕНАТА МРЕЖА И В WALL BOX (MODE 3)

КАБЕЛ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ С ПРОМЕНЛИВ ТОК В ОБЩЕСТВЕНАТА МРЕЖА И В WALL BOX (MODE 3)

Кабелът за зареждане Mode 3 свързва автомобила ви към домашни зарядни станции (wall box) и обществени AC зарядни станции. Той съдържа конектор Type 2 в двата края.
КАБЕЛ ЗА БЪРЗО ЗАРЕЖДАНЕ С ПОСТОЯНЕН ТОК

КАБЕЛ ЗА БЪРЗО ЗАРЕЖДАНЕ С ПОСТОЯНЕН ТОК

Кабелът за бързо зареждане с постоянен ток винаги е прикрепен към обществените зарядни станции по магистралите и основните пътища, така че не е необходимо да използвате ваш собствен кабел. За зареждане конекторът на кабела трябва да бъде включен в двата края на CCS контакта на вашия автомобил.
КАБЕЛ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ В ДОМАШЕН КОНТАКТ (MODE 2)

КАБЕЛ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ В ДОМАШЕН КОНТАКТ (MODE 2)

Кабелът за зареждане Mode 2 свързва автомобила ви към домашен контакт чрез конектор Type 2 от единия край и щепсел от другия.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА СМАРТФОН

Получавате мигновен достъп до проследяване, контроли и справочни ръководства за зареждане на PHEV автомобили у дома или в движение с приложенията Land Rover Remote и Land Rover iGuide.

ПОЛУЧЕТЕ НАСОКИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ В ДВИЖЕНИЕ

ПОЛУЧЕТЕ НАСОКИ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ В ДВИЖЕНИЕ

Приложението Land Rover iGuide улеснява намирането и разбирането на основните функции и контроли на вашия Land Rover PHEV. То също така играе двойна роля като мобилно ръководство на собственика, което гарантира леснодостъпен отговор на всеки въпрос относно зареждането.
УПРАВЛЯВАЙТЕ И ПРОСЛЕДЯВАЙТЕ ЗАРЕЖДАНЕТО ОТВСЯКЪДЕ

УПРАВЛЯВАЙТЕ И ПРОСЛЕДЯВАЙТЕ ЗАРЕЖДАНЕТО ОТВСЯКЪДЕ

Функцията Remote Charging на приложението Land Rover Remote ви дава пълен контрол върху статуса на зареждане директно от телефона ви. Таймери за потегляне и предпочитан период на зареждане също могат да бъдат задени с едно докосване на бутон.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА ЗА PHEV

ИНСТАЛИРАНЕ НА ДОМАШНА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

ИНСТАЛИРАНЕ НА ДОМАШНА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

Професионално инсталирана домашна зарядна станция е най-лесният, най-удобният и най-икономичният начин да започнете деня с пълен заряд на батерията.
ЗАРЕЖДАНЕ ДАЛЕЧ ОТ ДОМА

ЗАРЕЖДАНЕ ДАЛЕЧ ОТ ДОМА

Зареждането на определени места е чудесен начин да дозаредите своевременно автомобила си далеч от дома. Научете къде да го правите и как да плащате за него.
НАСТРОЙКА НА ВАШИЯ PHEV

НАСТРОЙКА НА ВАШИЯ PHEV

За да извлечете най-доброто от основните функции и характеристики на вашия автомобил, първата ви стъпка е да се свържете с вашата информационно-развлекателна система и да настроите дистанционното управление1 от смартфона.
РЕЖИМИ НА ШОФИРАНЕ НА PHEV

РЕЖИМИ НА ШОФИРАНЕ НА PHEV

Запознайте се с режимите, които ви позволяват да шофирате с избор на електрическа и бензинова мощност.

1Само със съвместими смартфони. В зависимост от наличието на пазара на платформи на доставчици трети страни и сигнал за мобилен телефон.

Функциите на InControl, опциите и тяхната наличност остават зависими от пазара – проверете при вашия местен търговец за наличността и пълните условия за вашата държава. Някои функции изискват съответна SIM карта с подходящ договор за ползване на данни, който ще изисква допълнителен абонамент след първоначалния срок, указан от вашия търговец. Мобилната свързаност не е гарантирана на всички места.

IOS е търговска марка на Apple Inc. Възможно е да се прилагат условия за крайния потребител на Apple Inc.

Android е търговска марка на Google LLC.