РЕЖИМИ НА ШОФИРАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ХИБРИД (PHEV)

РЕЖИМИ НА ШОФИРАНЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ХИБРИД

Разгледайте режимите на шофиране, които превключват вашия Land Rover plug-in hybrid (PHEV) от електрическо на бензиново задвижване с едно докосване на бутон.

ХИБРИДЕН РЕЖИМ

ХИБРИДЕН РЕЖИМ

Вашият режим на шофиране по подразбиране автоматично избира между бензиновия двигател и електрическата батерия, за да предостави необходимите за пътуването ви мощност и въртящ момент.
РЕЖИМ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКО ЗАДВИЖВАНЕ (EV)

РЕЖИМ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКО ЗАДВИЖВАНЕ (EV)

Избираем ръчно от бутон на конзолата, режимът EV увеличава максимално времето на използване на електрическата мощност. Системата автоматично ще използва бензиновия двигател, ако се изисква повече мощност, отколкото е налична само от електрическия мотор.

ОПТИМИЗИРАНЕ НА ВАШИЯ РАЗХОД НА ГОРИВО

Когато сте в режима на шофиране по подразбиране (хибриден), можете да оптимизирате разхода на гориво или заряда на батерията, като използвате една от двете алтернативни функции за управление на зареждането:

ФУНКЦИЯ SAVE

ФУНКЦИЯ SAVE

Избираема ръчно от сензорния екран на автомобила, функцията SAVE (Запазване) предотвратява понижаване на заряда на батерията под избраното ниво. При определени модели тази функция позволява и зареждане на батерията в движение. Това ви осигурява тихо шофиране с нулеви емисии на по-късен етап от пътуването.
ФУНКЦИЯ ЗА ПРОГНОЗНА ОПТИМИЗАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯТА (PEO)

ФУНКЦИЯ ЗА ПРОГНОЗНА ОПТИМИЗАЦИЯ НА ЕНЕРГИЯТА (PEO)

Въвеждането на дестинация в навигационната система автоматично ще включи функцията Прогнозна оптимизация на енергията (Predictive Energy optimisation - PEO) на автомобила. Чрез използване на географски данни за предвиждане на пътя пред вас, PEO интелигентно превключва между електрическия мотор и бензиновия двигател, за да увеличи максимално икономията на гориво през цялото пътуване. Това също така намалява до минимум вредните емисии в градските зони.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА

КАК ДА ЗАРЕЖДАТЕ

КАК ДА ЗАРЕЖДАТЕ

Научете лесните стъпки за зареждане на вашия автомобил у дома или на обществени точки за зареждане.
НАСТРОЙВАМ

НАСТРОЙВАМ

За да извлечете най-доброто от основните функции и характеристики на вашия автомобил, първата ви стъпка е да се свържете с вашата информационно-развлекателна система и да настроите дистанционното управление1 от смартфона.

1Само със съвместими смартфони. В зависимост от наличието на пазара на платформи на доставчици трети страни и сигнал за мобилен телефон.