Офроуд шофиране на вашия автомобил 4x4

МИСЛИТЕ, ЧЕ СПУСКАНЕТО ПО СКАЛИСТИ ТЕРЕНИ И ГАЗЕНЕТО С ДЪЛБОЧИНА ДО ПРЕДНИЯ КАПАК СА ЗА ЕКСПЕРТИТЕ? ПОМИСЛЕТЕ ОТНОВО.
С добра подготовка и малко практика всеки може да шофира офроуд. Автомобил Land Rover може повече, отколкото бихте могли да си представите. Моят най-важен съвет е да познавате в детайли своя автомобил 4x4 преди да потеглите на път.
ДЖЕЙМС НЮМАН
ИНСТРУКТОР ПО ШОФИРАНЕ В LAND ROVER EXPERIENCE

НАУЧЕТЕ ВСИЧКО ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ 4X4

Придобийте добра представа за долната част на вашия автомобил. Разберете къде се намират най-уязвимите части, като резервоара за гориво, картера на двигателя, диференциалите и скоростната кутия.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА УСТОЙЧИВОСТ

Наизустяването на някои основни статистически данни ще ви помогне да се справите уверено с офроуд препятствия. Научете каква е височината и ширината на автомобила ви, най-ниската му точка, дълбочината му на газене и ключови ъгли.

ПРОЧЕТЕ РЪКОВОДСТВОТО НА АВТОМОБИЛА

Запознайте се с технологиите в автомобила и всички негови характеристики: ще откриете всичко, от което се нуждаете, в ръководството. Ако не разполагате с това ръководство, изтеглете го сега.

ПЛАНИРАЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ

Проверете терена и топографските карти онлайн. Имайте предвид настоящите и скорошните метеорологични условия и как биха могли да повлияят на пътната настилка. Винаги спазвайте Правилника за движение в селските и селскостопански райони.

ОФРОУД УМЕНИЯ

Съвети и техники за справяне с офроуд среди.

ШОФИРАНЕ ПРЕЗ КАЛ

ШОФИРАНЕ ПРЕЗ КАЛ

Изберете режим Кал и коловози на Terrain Response. Опитайте се да останете в съществуващите коловози. Дръжте гумите изправени и използвайте информацията на екрана да ви насочва.
ШОФИРАНЕ ПО ПЯСЪК

ШОФИРАНЕ ПО ПЯСЪК

Изберете режим Пясък на Terrain Response. Ключът към прекосяване на пясъци е да знаете колко твърда е повърхността. Трябва да поддържате скоростта, за да шофирате над пясъка, а не да потъвате в него.
ШОФИРАНЕ ПРЕЗ ВОДА

ШОФИРАНЕ ПРЕЗ ВОДА

Опитайте се да разберете дълбочината на водата. При неподвижна, по-плитка вода, изследвайте с крак или използвайте пръчка, за да измерите дълбочината - или вижте как друг автомобил преминава през водата.
ШОФИРАНЕ ПО НАКЛОН

ШОФИРАНЕ ПО НАКЛОН

Когато изкачвате наклон, шофирайте право нагоре и използвайте най-високата възможна предавка. Никога не завивайте с автомобила, когато шофирате по стръмен склон. Когато се спускате по наклон, активирайте функцията Контрол при спускане по наклон.
ШОФИРАНЕ ПО СКАЛИ

ШОФИРАНЕ ПО СКАЛИ

Преди да прекосявате скали и сипеи, излезте от автомобила си и преценете рисковете. Изберете режим Пълзене по скали на Terrain Response; това ще активира ниските предавки.
ШОФИРАНЕ ПО ЧАКЪЛ

ШОФИРАНЕ ПО ЧАКЪЛ

Изберете режим Трева/Чакъл/Сняг на Terrain Response. Чакълът е постоянно променяща се настилка с ниско сцепление, затова винаги шофирайте с ниска скорост.

НАРЪЧНИК ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ

Поемете по неутъпканата пътека с нашия основен наръчник за офроуд шофиране на автомобил 4x4
НАРЪЧНИК ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ

4X4 ОФРОУД ПРИКЛЮЧЕНИЯ

СПОМЕНИ ЗА DISCOVERY

СПОМЕНИ ЗА DISCOVERY

Безстрашни авантюристи споделят най-великите си моменти на офроуд шофиране на любимия Discovery.
РОДОСЛОВНО ДЪРВО НА DEFENDER

РОДОСЛОВНО ДЪРВО НА DEFENDER

За да отбележим края на производството, шофирахме автомобилите - предшественици на Defender в духовния дом на модела в Айли.
ФАРЬОРСКИТЕ ОСТРОВИ

ФАРЬОРСКИТЕ ОСТРОВИ

Пилотът на Land Rover Мой Торалардона тества Discovery Sport по вулканични скали и зелени долини.

ПРИКЛЮЧЕНСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ С LAND ROVER

Разгледайте някои от най-емблематичните дестинации в света зад волана на Land Rover. Резервирайте мечтаното си офроуд приключение с Abercrombie & Kent.
ПРИКЛЮЧЕНСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ С LAND ROVER

ОФРОУД АКСЕСОАРИ

ПРЕДПАЗИТЕЛИ ЗА ФАРОВЕ

ПРЕДПАЗИТЕЛИ ЗА ФАРОВЕ

С аеродинамичен дизайн и моделирани от олекотен полимер, тези предпазители за фарове предлагат отлична защита от леки удари.
КАЛОБРАНИ

КАЛОБРАНИ

Намалете пръските и защитете боята на автомобила си от отломки и мръсотия. Налични са за предните и задни колела с различни дизайни, които допълват екстериорния стайлинг.
ПРЕГРАДА ЗА БАГАЖ

ПРЕГРАДА ЗА БАГАЖ

Защитете пътниците от случайно изсипване на багажа при шофиране по неравни терени. Налични са с цяла или половин височина, с опционална разделителна преграда за багажника.

ОБУЧЕНИЕ ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ

Искате да овладеете шофиране по кални коловози, пълзене по скали и стръмни склонове? Запазете полудневно, еднодневно или по-дълго шофиране, за да получите експертни насоки в един от нашите LRE центрове.
ОБУЧЕНИЕ ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ