• В) БАТЕРИЯТА ИМА ЛИ ГАРАНЦИЯ?
  В) БАТЕРИЯТА ИМА ЛИ ГАРАНЦИЯ?

  О) Да. Освен стандартната гаранция на автомобила, електрическите ни батерии имат 8-годишна гаранция.

 • В) КАКЪВ Е ПРОБЕГЪТ НА PHEV?
  В) КАКЪВ Е ПРОБЕГЪТ НА PHEV?

  О) Използвайки само електрическия мотор, PHEV автомобилът може да измине до 51 км. Той използва и бензинов двигател Ingenium, за да поддържа много по-голям пробег, както другите автомобили с двигатели с вътрешно горене.

 • В) МОГА ЛИ ДА ЗАРЕЖДАМ СВОЯ PHEV В ДЪЖДА?
  В) МОГА ЛИ ДА ЗАРЕЖДАМ СВОЯ PHEV В ДЪЖДА?

  О) Да. Безопасността на процеса на зареждане на PHEV е напълно гарантирана?

 • В) НАЦИОНАЛНАТА ЕЛЕКТРИЧЕСКА МРЕЖА МОЖЕ ЛИ ДА ПОНЕСЕ НАТОВАРВАНЕТО?
  В) НАЦИОНАЛНАТА ЕЛЕКТРИЧЕСКА МРЕЖА МОЖЕ ЛИ ДА ПОНЕСЕ НАТОВАРВАНЕТО?

  О) Електрическата мрежа лесно може да се справи със зареждането на електрически автомобил, което в повечето случаи се случва през нощта, когато потреблението на електроенергия е ниско. Ние и други автомобилни производители работим заедно с правителствата и енергийните доставчици, за да гарантираме, че доставянето на електроенергия ще бъде поддържано.

 • В) ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ БАВНИ ЛИ СА В СРАВНЕНИЕ С БЕНЗИНОВИТЕ И ДИЗЕЛОВИТЕ АВТОМОБИЛИ?
  В) ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ БАВНИ ЛИ СА В СРАВНЕНИЕ С БЕНЗИНОВИТЕ И ДИЗЕЛОВИТЕ АВТОМОБИЛИ?

  О) Не, изобщо. Електрическите мотори произвеждат незабавен и максимален въртящ момент от място, което води до зашеметяващо бързи реакции и време за ускорение. Range Rover PHEV ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди.

 • В) БЕЗОПАСНИ ЛИ СА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ?
  В) БЕЗОПАСНИ ЛИ СА ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ?

  О) Да. Всички нови модели отговарят на същите строги стандарти за безопасност като всеки друг автомобил.

ТИПОВЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОМОБИЛИ

Отвори всички
Затвори всички
 • Какви типове електрически автомобили съществуват?
  • - ICE: Двигателят с вътрешно горене (ICE) е термичен двигател, при който изгарянето на горивото става с окислител (обикновено въздух) в горивна камера, която е неразделна част от цикъла на работния флуид.
  • - MHEV: Използва ремъчен стартер-генератор и батерия, която събира енергия, когато автомобилът се движи на свободен ход.
  • - HEV: Съчетани двигател и електрически мотор. Батерията се зарежда чрез двигателя и регенеративно спиране.
  • - PHEV: Съчетани двигател и електрически мотор. Батерията се зарежда от външен източник и чрез регенеративно спиране.
  • - BEV: Няма стандартен двигател. Електрическото задвижване е възможно само чрез зареждане от външен източник и чрез регенеративно спиране.
 • Какъв тип електрически автомобил е PHEV P400e?

  Land Rover P400e е Plug-in хибриден електрически автомобил, което означава, че има стандартен двигател с вътрешно горене и мощен електрически мотор, които работят паралелно. Електрическият мотор се захранва от високоволтова батерия с голям капацитет, която може да се зарежда външно и се презарежда чрез регенеративно спиране по време на пътуване. Батерията с голям капацитет позволява на автомобила да се движи като изцяло електрически автомобил в продължение на 51 км* след пълно зареждане, което е подходящо за повечето редовни пътувания, например до работа или училище.


  *Официални стойности от тестовете на ЕС. Само за сравнителни цели. Реалните стойности може да се различават.

PHEV АВТОМОБИЛИ

Отвори всички
Затвори всички
 • Климатът оказва ли влияние на батерията?
  При високи температури пробегът намалява, тъй като се изразходва енергия за охлаждане на батерията. Експлоатационният живот на батерията бива засегнат, само ако тази екстремна горещина продължи много дълго. По същия начин, при много ниски температури пробегът намалява, тъй като се изразходва енергия за затопляне на батерията. Батериите могат да се съхраняват при температура от -40℃, но трябва да бъдат включени и затоплени до -20℃ преди шофиране.
 • Състоянието на батериите влошава ли се след определен период от време, както в други устройства?

  Не, не се влошава след определен период от време. Батериите на електрическите автомобили могат да се презареждат хиляди пъти с лека степен на влошаване.

 • Необходимо ли е батериите да се заменят редовно?

  BEV и PHEV батериите обикновено имат гаранция от осем години, което е значително по-дълго от стандартните гаранции на автомобилите.

 • Какви са основните предимства на PHEV автомобилите?

  PHEV автомобилите предлагат много от предимствата на електрическите автомобили като финес, ниски експлоатационни разходи и нулеви вредни емисии при кратки редовни пътувания, като същевременно предлагат гъвкавостта на стандартните двигатели с вътрешно горене за по-дълги пътувания без нуждата от презареждане. Комбинацията от двигател с вътрешно горене и електрически мотор също така означава, че автомобилът може да осигури въртящ момент и динамика, типично свързвани със стандартен двигател с голям работен обем.

 • Защо бих искал Plug-in хибриден електрически автомобил?

  PHEV автомобилите предлагат много от предимствата на електрическите автомобили на клиенти, за които изцяло електрически автомобил не би бил подходящ избор. Електроенергията все повече се произвежда от възобновяеми източници, поради което електрическите автомобили са по-полезни за околната среда, отколкото традиционните двигатели, изгарящи гориво. Правителствата по света все повече осъзнават това и предлагат редица стимули за намаляване на цената за покупка и данъците за служебни автомобили. Това заедно с намалените експлоатационни разходи за електрифициран автомобил създава силни финансови аргументи за много хора, като същевременно тези автомобили функционират като автомобили със стандартен двигател с вътрешно горене, когато е необходимо.

 • Какви са недостатъците на това да притежаваш Plug-in хибриден електрически автомобил?

  Най-големите предимства на PHEV автомобилите ще бъдат изпитани от собствениците, които могат да използват външно зареждане за значителна част от пробега си. Докато дълги пътувания могат да бъдат предприемани без нуждата от външно зареждане, разходът на гориво при тези пътувания ще бъде сравним с разхода на автомобил със стандартен двигател след първоначално изразходване на заряда, въпреки че се поддържа остатъчен заряд, който да осигурява електрическо подпомагане на двигателя с вътрешно горене, когато е необходима пълна мощност.

 • Мога ли да избера дали Plug-in хибридният ми автомобил да функционира като електрически?

  P400e има режим EV, който се избира от водача и превключва автомобила на изцяло електрическо задвижване, но системата използва и бензиновия двигател, ако водачът изисква повече мощност, отколкото е налична само с електрическия мотор, или ако зарядът на батерията спадне до ниво, което не е достатъчно да поддържа движението; електрическият режим е наличен за пробег до 51 км, но този пробег намалява при интензивно изразходване на енергията, например при пренасяне на товари, теглене, шофиране с висока скорост или офроуд шофиране.

 • Има ли приложения на JLR, които помагат при използването на автомобила и дават информация?

  Приложението InControl Remote е налично за електрически автомобили с увеличена функционалност. То позволява на потребителя да спира или започва зареждането, да управлява таймерите за потегляне (таймер за предварителна климатизация), да управлява тарифите за зареждане и да задава максимално ниво на зареждане.
  Приложението също така извежда съобщения, ако кабелът за зареждане е бил изваден и зареждането е спряло (липса на мощност). Освен това автомобилът може да изпрати напомняне за зареждане, ако е оставен близо до известна зарядна станция.

PHEV ПРОБЕГ

Отвори всички
Затвори всички
 • PHEV автомобилът ще има ли достатъчно пробег за моето пътуване?
  Както при HEV, източникът на енергия е двигател с вътрешно горене, PHEV батерия или комбинация от двете, което може да се избира ръчно или автоматично. Само с батерия пробегът може да достигне до 51 км.
 • Кои фактори се отразяват на пробега?

  Когато шофирате при високи или ниски температури, работата на охлаждащите или затоплящи системи изразходва батерията по-бързо и намалява пробега на автомобила в електрически режим. Динамичното шофиране също изразходва батерията по-бързо и съответно намалява пробега.

 • Как мога да оптимизирам разхода на гориво и заряда на батерията на автомобила?

  Когато автомобилът е в режима по подразбиране (Паралелен хибрид), водачът може да оптимизира разхода на гориво или заряда на батерията, като използва една от двете алтернативни функции за управление на заряда:


  - функция SAVE - ръчно избирана през сензорния екран, тази функция не позволява на заряда на батерията да падне под предварително избрано ниво. Това позволява на водача да осигури тихо пътуване без вредни емисии на по-късен етап. Автомобилът ще използва електрическия мотор, само ако батерията е била заредена над предварително зададеното ниво чрез регенеративно спиране.
  - функция Predictive Energy Optimisation (PEO) (Предсказуема оптимизация на енергията) - въвеждането на дестинация в навигационната система автоматично активира функцията. Използвайки данни за надморската височина по избрания маршрут, PEO интелигентно превключва между електрическия мотор и бензиновия двигател, за да оптимизира разхода на гориво през цялото пътуване.

ЗАРЕЖДАНЕ

Отвори всички
Затвори всички
 • Какви са различните методи за зареждане на PHEV?
  • - Променливотоково зареждане: Електрическите автомобили имат кабел за зареждане в битов електрически контакт, който се включва в автомобила. Това означава, че можете да заредите PHEV автомобила в гаража си или пред дома си, ако имате външен контакт. Бордово зарядно превръща променливия ток в постоянен, тъй като батериите могат да съхраняват единствено постоянен ток. Времето за зареждане зависи от държавата, в която се намирате, но за по-бързо зареждане, можете да си монтирате стенна кутия у дома, която зарежда автомобила по-бързо от стандартните контакти.
  • - Регенеративно спиране: Електрическите автомобили използват регенеративно спиране, което превръща кинетичната енергия на автомобила в електрическа - и я използва за зареждане на батерията - вместо да я хаби като топлинна енергия, както правят стандартните спирачки.
 • Какво е зареждане в определена дестинация?

  Зареждането в определена дестинация, което може да се осъществи в местни търговски центрове, хотели, фитнес центрове и др., се извършва на места, които посещавате и по други причини освен зареждане на автомобила.

 • Какво е зареждане по време на пътуване?

  Зареждането по време на пътуване, което може да се осъществи на бензиностанции и специализирани зарядни станции за електрически автомобили, се извършва на места, предназначени главно за зареждане на автомобили с електричество или гориво, които осигуряват възможно най-пълно зареждане за най-кратко време.

 • Какво оборудване за зареждане ми трябва?

  Land Rover P400e се предлага с кабел за зареждане като стандартно оборудване, който е подходящ за зареждане в битов електрически контакт у дома. Но за удобство и бързо зареждане се препоръчва (но не е задължителна) стенна кутия за зареждане на електрически автомобил у дома. Цените за монтиране варират в зависимост от пазара (и електроснабдяването), но са достъпни и продължават да падат с увеличаване на търсенето.

  Стенната кутия може да е оборудвана с вграден кабел за зареждане или като аксесоар е наличен кабел за зареждане на обществено място, който може да се използва със стенна кутия или на обществени зарядни станции.

  Наличен е и универсален заряден кабел като аксесоар, който може да бъде оборудван с различни адаптери и варианти на щепсели, които да отговарят на световните стандарти. Те се предлагат с опция за битови и за промишлени контакти, като вторият вид е подходящ за по-бързо зареждане, тъй като може да достигне 7kW.

 • Какво оборудване за зареждане ми трябва?

  Land Rover P400e се предлага с кабел за зареждане като стандартно оборудване, който е подходящ за зареждане в битов електрически контакт у дома. Но за удобство и бързо зареждане се препоръчва (но не е задължителна) стенна кутия за зареждане на електрически автомобил у дома. Цените за монтиране варират в зависимост от пазара (и електроснабдяването), но са достъпни и продължават да падат с увеличаването на търсенето.

  Стенната кутия може да е оборудвана с вграден кабел за зареждане или като аксесоар е наличен кабел за зареждане на обществено място, който може да се използва със стенна кутия или на обществени зарядни станции.

  Наличен е и универсален заряден кабел като аксесоар, който може да бъде оборудван с различни адаптери и варианти на щепсели, които да отговарят на световните стандарти. Те се предлагат с опция за битови и за промишлени контакти, като вторият вид е подходящ за по-бързо зареждане, тъй като може да достигне 7kW.

 • Ще трябва ли да модифицирам електрическата инсталация у дома си?

  Електрическите автомобили на Jaguar Land Rover са стандартно оборудвани със заряден кабел, който може да бъде включен директно в битовите ви контакти. За по-бързо и по-удобно зареждане се препоръчва клиентите да използват услугите на квалифициран електротехник, който да инсталира отделна специална електрическа верига за зареждане в домашната им електрическа инсталация и да монтира специален контакт за зареждане или стенна кутия.

 • Кой може да ми монтира стенна кутия?

  Всеки търговски регион на Jaguar Land Rover има предпочитан доставчик за съответния пазар, който може да направи оценка на помещенията на клиента, да направи препоръки и да организира монтажа на решения за зареждане на базата на бюджета на клиента и възможностите на електроснабдяването. Ако се използват други доставчици, те трябва да гарантират съвместимостта на оборудването.

 • Нямам лично паркомясто у дома или на работа. Това означава ли, че не мога да имам електрически автомобил?

  Не е задължително: това зависи от редица фактори. Има растяща мрежа от обществени зарядни станции с възможности за стандартно и бързо зареждане. В градовете и по главните пътища има и множество зарядни станции в определени дестинации или по време на пътуване за ваше улеснение.

 • Батерията има ли гаранция?

  Автомобилите Jaguar Land Rover BEV и PHEV предлагат гаранция от 8 години или 160 000 км (което настъпи първо) при 70% ниво на заряда. Гаранцията е зависима от правилната употреба и поддръжка на автомобила и редовното зареждане на батерията.

 • Какво означава kWh?

  Киловатчас е мерна единица за количеството енергия, която може да се съхранява в една батерия. В даден автомобил батерия с по-голям капацитет - повече kWh - ще има по-голям пробег и/или динамика. При даден капацитет действителният пробег ще варира в зависимост от стила на шофиране и условията на средата.

 • Електрическата мрежа може ли да се справи с увеличаващия се брой електрически автомобили?

  Автомобилните производители в момента работят с правителствата и енергийните доставчици, за да гарантират, че увеличаването на употребата на електрически автомобили няма да причини проблеми в националните електрически мрежи.

 • Колко време отнема зареждането на P400e?

  Времето за зареждане варира значително в зависимост от използваното оборудване и електроснабдителната мрежа, към която е свързан автомобилът. Когато бъде включен към електрически контакт от 230v/16amp, предоставеният кабел за зареждане у дома може да зареди автомобила напълно за около осем часа, макар че това може да варира в различните домакинства. Но автомобилът е стандартно оборудван с бордово зарядно от 7kW, което може да зареди автомобила напълно само за 2,3 часа, ако бъде свързано към промишлен контакт от 230v/32 amp с помощта на мултифункционален кабел или към стенна кутия от 7kW, или обществена зарядна станция с помощта на кабел за зареждане на обществени места.

 • Какво е регенеративно спиране?

  Електрическите мотори консумират енергия, за да осигурят движение. Когато това движение вече не е нужно (например, когато автомобилът забавя), спирачното усилие може да се използва за обръщане на действието на мотора и за генериране на електричество. Това се нарича регенеративно спиране и генерираното електричество може да се изпрати обратно към батерията. При правилните условия пробегът на електрически автомобил може да се увеличи с над 10% чрез събирането на регенерирано електричество.

 • Батерията ще издържи ли дълго?

  Батериите на електрическите автомобили обикновено имат гаранция от осем години, което е значително по-дълго от стандартните гаранции на автомобилите. Гаранцията е зависима от правилната употреба и поддръжка на автомобила и редовното зареждане на батерията.

ПРОХОДИМОСТ И ДИНАМИКА

Отвори всички
Затвори всички
 • PHEV автомобилите по-бавни и по-неоткликващи ли са от бензиновите или дизеловите автомобили?

  Електрическите мотори произвеждат незабавен и максимален въртящ момент от място, което води до зашеметяващо бързи реакции и време за ускорение. Range Rover PHEV ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди.

 • Мога ли да използвам PHEV автомобил за теглене?

  Land Rover P400e може да тегли до 2 500 кг с помощта на разглобяем теглич като аксесоар. Тегличът с електрическо изваждане не е наличен поради местоположението на високоволтовата батерия и свързаното с нея електрическо оборудване в автомобила. Всички опции, подпомагащи тегленето, като Усъвършенстван асистент за теглене и снижаване на задното окачване, са налични в P400e. Тегленето е възможно в режим EV, но пробегът ще намалее.

 • Мога ли да използвам PHEV автомобил за офроуд шофиране?

  Офроуд проходимостта на нашия P400e е безкомпромисна и в някои случаи е усъвършенстван родственик на автомобилите със стандартни двигатели. P400e предлага дълбочината на газене на Range Rover (900 мм) и Range Rover Sport (850 мм), а допълнителният въртящ момент, предоставян от електрическия мотор при ниски обороти, е предимство в редица офроуд ситуации. Освен това режим Електрически автомобил е наличен с някои от режимите на Terrain Response. Режим EV е наличен за офроуд шофиране, но пробегът ще бъде ограничен.

 • Мога ли да сложа резервна гума в PHEV?

  P400e е стандартно оборудван със система за поправка на гуми и резервна гума не може да бъде побрана на обичайното място под пода. Но в търговката мрежа на Land Rover като аксесоар се предлагат чанта за гума и каишки за фиксиране на място, които позволяват съхраняване на малоразмерна или пълноразмерна гума в багажника, когато е необходимо.

БЕЗОПАСНОСТ

Отвори всички
Затвори всички

ПОВЕЧЕ ЗА PHEV

 • Относно PHEV
  Относно PHEV

  Тази иновативна технология намалява емисиите и подобрява динамиката, което го прави най-иновативния ни двигател досега.

  Научете повече
 • ЗАРЕЖДАНЕ НА ВАШИЯ PHEV
  ЗАРЕЖДАНЕ НА ВАШИЯ PHEV

  От стандартно зареждане до използване на постоянно растяща мрежа, зареждането на вашия PHEV автомобил няма как да е по-лесно. Освен това е и удобно, тъй като можете да го заредите през нощта.

  Научете повече