ОТГОВОРЕН БИЗНЕС

НИЕ СЪЗНАВАМЕ, ЧЕ ДА ЦЕНИМ И ЗАЩИТАВАМЕ ОКОЛНАТА СРЕДА И ОБЩНОСТИТЕ, В КОИТО РАЗВИВАМЕ ДЕЙНОСТ, Е ОТ СЪЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА БЪДЕЩИЯ НИ УСПЕХ.

Ние сме отдадени на идеята да развиваме нашия бизнес отговорно и устойчиво, така че да добавим стойност за нашите клиенти, компанията и икономиката в по-широк план.

Д-Р РАЛФ СПЕТ
ГЛАВЕН ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР, JAGUAR LAND ROVER

ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ЖИЗНЕНИЯ ЦИКЪЛ
За да намалим цялостното въздействие на нашите продукти и дейности върху околната среда, ние използваме Оценка на жизнения цикъл за информация при бъдещи проучвания и разработки на продукти.
НАМАЛЯВАМЕ НАШИЯ ВЪГЛЕРОДЕН ОТПЕЧАТЪК
Непрекъснато проучваме нови начини да се справим с нашия въглероден отпечатък, като се стремим до 2020 г. да постигнем 30% намаление на емисиите вследствие на производствените ни дейности.
ОТНАСЯМЕ СЕ КЪМ ОТПАДЪЦИТЕ КАТО КЪМ ЦЕНЕН ИЗТОЧНИК
Намаляването на отпадъците и ограничаването на водното потребление са приоритет. Във все по-голяма степен съзнаваме ценността на нашите ресурси, като търсим иновативни начини да ги използваме отново и да ги рециклираме.
СЪЗДАВАМЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА 12 МИЛИОНА ДУШИ
Поддържаме местните и глобалните общности с проекти в областта на хуманитарните дейности и здравеопазването, образованието, дизайна, технологиите и таланта, околната среда и опазването чрез нашата Програма за глобална корпоративна социална отговорност 2020.
Отговорност към околната среда
ОБЕЗЩЕТЯВАНЕ НА ВРЕДНИ ЕМИСИИ

Ние осигуряваме обезщетяване на 100% от емисиите си от производствени процеси и използваме въглеродно финансиране, за да инвестираме в местни проекти по целия свят. Например, подкрепихме разпространението на иновативните водни филтри LifeStraw сред над 1 200 000 души в западна Кения, което означава, че хората там вече няма нужда да преваряват вода, за да стане тя безопасна за пиене.

Вижте видео
УСТОЙЧИВО ПРОИЗВОДСТВО

Освен че развиваме устойчиво производство из целия свят и се грижим заводите ни да отговарят на най-високите световни стандарти, ние възприемаме и изцяло нов подход, осигуряващ максимална ефективност и минимални количества отпадъчни продукти. Също така правим големи крачки към намаляването на водното потребление, енергийната консумация и изхвърлянето на отпадъци на сметищата.

Прочетете статията
НАМАЛЯВАНЕ НА ВРЕДНИТЕ ЕМИСИИ

Как се произвеждат повече автомобили, а се намаляват вредните емисии? Това е предизвикателство, с което се борим всеки ден, модифицирайки всичко - от фабричните си процеси и логистика до инвестирането на милиарди в нови продукти и заводи, проучвания и разработки. Разберете повече от Доклада ни за устойчиво развитие

Прочетете статията
ПОДХОДЪТ НИ КЪМ ЖИЗНЕНИЯ ЦИКЪЛ
Ценните данни от нашата Оценка на жизнения цикъл ни помогнаха да създадем най-устойчивото поколение автомобили Land Rover досега.
ОЛЕКОТЯВАНЕ
Чрез намаляване теглото на корпуса и компонентите можем да направим своите автомобили по-ефективни и да осигурим изключителната динамика, която клиентите ни очакват.
ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПО-УСТОЙЧИВИ МАТЕРИАЛИ
Като отговорен производител сме си поставили дългосрочна цел да използваме устойчиви материали като естествена гума, рециклиран алуминий и пластмаса.
ДИЗАЙН, СЪОБРАЗЕН С ГОРИВНАТА ЕФЕКТИВНОСТ
Намаляваме разхода на гориво на своите автомобили, като разработваме по-ефективни двигатели, хибридни и електрически решения и олекотени корпуси.
Социална отговорност
ВДЪХНОВЯВАМЕ УТРЕШНИТЕ ИНЖЕНЕРИ

Отдадени сме на това да предоставим на следващото поколение инженери средствата и уменията да създадат нова вълна от иновации. Досега над 200 000 деца са участвали в нашата програма "Вдъхновяваме утрешните инженери". Създаваме и възможности за талантливи млади хора, които да се включат в стажантските ни програми.

Научете повече
СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА

Наградената ни стажантска програма привлича много млади хора да започнат кариера в автомобилния дизайн, инженерство и технологии. Стажантите печелят, докато се учат, и могат да бъдат възнаградени с вълнуващи възможности за работа из целия свят. Предлагаме работни места на значителен брой млади хора всяка година.

Научете повече
ДОСТИГАМЕ ДО УЯЗВИМИТЕ ХОРА

Land Rover работи с организации на Червения кръст из цял свят по разнообразни проекти - от подготвяне за природни бедствия до подпомагане на хора по време на финансови кризи. Например, Land Rover работи с британския Червен кръст, за да осигури ежедневна практическа помощ на уязвими хора, които живеят сами в изолирани общности и се сблъскват с истински затруднения, особено след престой в болница.

Научете повече
БОМА СРЕЩУ ЛЪВОВЕ

Бома е ограда, която се изработва от местни материали и се използва за предпазване на хора и домашни животни от лъвове и други хищници, като така помага и за защита на лъвовете от ловуване. Ние работим с фондация "Born Free", за да помогнем в издигането на боми в националния парк Амбосели в Кения, като така се предпазват около 2 500 човека и 32 500 животни.

Научете повече
НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ
МЕЖДУНАРОДНА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ
От 1954 г. работим с Червения кръст, като им помагаме да достигат до отдалечени територии.
Научете повече
ФОНДАЦИЯ "BORN FREE"
Land Rover и "Born Free" работят заедно за опазване на дивите животни и техния хабитат.
Научете повече
КРАЛСКОТО ГЕОГРАФСКО ДРУЖЕСТВО (С ИНСТИТУТА НА БРИТАНСКИТЕ ГЕОГРАФИ)
Land Rover подкрепя Кралското географско дружество (с ИБГ) от 25 години, финансирайки дейности, свързани с популяризиране на открития и експедиции, включително стипендията "Land Rover".
Научете повече
СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Добавете до три модела за сравнение
ЦЕНИ И КАТАЛОЗИ
Научете повече за автомобилите Land Rover
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Организирайте пътен тест драйв чрез най-близкия до вас търговец
ЖЕЛАЯ ДА ПОЛУЧАВАМ ИНФОРМАЦИЯ
Абонирайте се за последните новини около Land Rover