АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

Асистент за паркиране е система, предназначена да улесни градското паркиране чрез автоматизиране на някои от маневрите, които трябва да извършите за безопасно влизане и излизане от паркомясто.Асистентът за паркиране Ви помага да маневрирате при влизане във и излизане от успоредни и перпендикулярни паркоместа.

След като включите системата, Асистентът за паркиране използва сензори, разположени в различни части на Вашия Land Rover, за да измерва потенциални паркоместа, докато минавате покрай тях. След като открие място, което е с 20 или над 20 процента по-голямо от Вашия автомобил, Асистентът за паркиране Ви казва да спрете, да пуснете волана и да изберете задна предавка от сензорния екран. След това системата поема кормилното управление, докато се движите на заден ход. Ако се опитате да управлявате волана, системата се дезактивира.

Тя автоматично избягва предмети и други автомобили, но Вие трябва да сте винаги нащрек за наличието на деца и животни в близост. Тъй като управлявате подаването на газ и спирачките, можете да се движите толкова бавно, колкото желаете, и да спрете, когато е необходимо.

Ако трябва да смените посоката например, системата ще поиска от Вас да спрете и да изберете съответно предна или задна предавка. Тя ще продължи да управлява волана, за да паркира Вашия Land Rover идеално в паркомястото.

Системата има три режима: Успоредно паркиране Ви помага да паркирате на заден ход в място, успоредно на Вашия автомобил, Перпендикулярно паркиране Ви помага да влезете плътно в място на 90 градуса спрямо Вашия автомобил, а Излизане от паркомясто Ви помага да излезете от него.

За да активирате функцията автоматично търсене на Асистент за паркиране, трябва само да намалите скоростта на автомобила под 18 мили/ч. Или можете да активирате Асистента за паркиране от сензорния екран. Използвате също бутона, за да избирате необходимия режим, Успоредно паркиране, Перпендикулярно паркиране или Излизане от паркомясто и за да изключвате системата.

Тя е особено полезна в градовете, където откриването на свободни паркоместа е по-трудно. Системата ще посочи места, които може да сте преценили като твърде тесни. Докато тя паркира вместо Вас, Вие избягвате всички онези удари и драскотини, които са част от ежедневните ни преживявания при градско паркиране.

Тя всъщност не е подходяща, ако се опитвате да паркирате в завой, и може да не е така безопасна за тесни пътища с паркирани коли от двете страни. Изисква се минимална широчина на пътя от 4,5 метра между паркирани автомобили.

Системата Асистент за паркиране засича големи обекти като други автомобили, но може да не отчете други опасности като деца или животни, мрежести огради, велосипедисти или мотоциклетисти в близост до бордюра. Когато използвате Асистента за паркиране, трябва винаги да наблюдавате околностите, така както го правите обичайно. Ако теглите ремарке, системата се дезактивира.


ПОВЕЧЕ СИСТЕМИ, ПОДПОМАГАЩИ ПАРКИРАНЕТО

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА ПРЕДЕН И ЗАДЕН ХОД
За да ви помогнат да паркирате безопасно на тясно място, камери извеждат на сензорния екран изглед на зоната пред и зад автомобила и отправят звукови и визуални предупреждения.

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360°
Сензори, подпомагащи паркирането и разположени отзад, отпред и от двете страни на автомобила, предоставят звукови и визуални сигнали в реално време, за да Ви укажат колко сте близо до дадено препятствие.

СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ
Предупредителен светлинен индикатор ще мига в задните врати, за да помогне на всеки да излезе безопасно от автомобила, ако има приближаващи автомобили или други опасности.

В процеса на въвеждане на InControl някои от описаните характеристики може да са опционални или да зависят от пазара или от силовия агрегат. Моля, консултирайте се с вашия местен търговец на Land Rover относно наличието и пълните условия във вашата държава. Някои характеристики изискват подходяща SIM карта със съответния договор за данни, което ще изисква допълнителен абонамент след първоначалния срок, обявен от Вашия търговец. Мобилната свързаност не е гарантирана на всички места.