УСЪВЪРШЕНСТВАНИ СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА (ADAS)

ТЕЗИ ОПЦИОНАЛНИ СИСТЕМИ СА НАЛИЧНИ ОТДЕЛНО ИЛИ КАТО ЧАСТ ОТ ПАКЕТА ПОДПОМАГАНЕ НА ВОДАЧА. ПАКЕТИТЕ И ФУНКЦИИТЕ СА В ЗАВИСИМОСТ ОТ АВТОМОБИЛА
Evoque на пътя в града

ФУНКЦИИ ЗА ШОФИРАНЕ

Функция с възможност за персонализация, която предоставя четири системи в помощ на водача: Предупреждение за челен сблъсък, Асистент за придържане в лентата, Предупреждение за превишена скорост и Предупреждение за промяна в ограничението на скоростта.

Изглед отблизо на скоростомера
Изглед отблизо на скоростомера

ФУНКЦИИ ЗА ШОФИРАНЕ

InControl включва стандартни и опционални функции в помощ на водача, които ви помагат да извлечете максималното от вашия Land Rover и ви осигуряват възможно най-безопасно шофиране за където и да пътувате. Консултирайте се с вашия търговец, за да откриете най-добрите за вас опции.

Илюстрация на Адаптивeн автопилот

АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ

Задава постоянна скорост на вашия автомобил и дистанция, която да поддържа спрямо превозните средства отпред, така че вашият автомобил се адаптира автоматично към забавящия се трафик.
Илюстрация на Аварийна спирачка

АВАРИЙНА СПИРАЧКА

Аварийната спирачка може да спомогне за избягване на сблъсък с други автомобили, пешеходци или колоездачи. Тя извежда предупреждение в случай на неизбежен сблъсък и автоматично задейства спирачките, ако не се предприемат действия.
Илюстрация на Асистент за придържане в лентата

АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА

Асистентът за придържане в лентата засича кога автомобилът ви неволно излиза от лентата и прилага коригиращ въртящ момент на волана, подтиквайки ви да насочите автомобила обратно в лентата.
Илюстрация на Асистент за следене на мъртвата точка

АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

Асистентът за следене на мъртвата точка2 ви помага да се престроявате по-безопасно, като осветява малък предупредителен светлинен индикатор в страничното огледало, ако вашият автомобил отчете друго превозно средство във вашата мъртва точка. Допълнителната корекция на волана ви насърчава да отдалечите автомобила си, ако бъде отчетен потенциален сблъсък.
Разпознаване на пътните знаци на Land Rover - стилизирано представяне

РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ С АДАПТИВЕН ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА

Ясно извежда ограниченията на скоростта и знаците „забранено изпреварването“ на инструменталния панел или на опционалния Head‑up дисплей. Когато е активиран, Адаптивният ограничител на скоростта използва Разпознаване на пътните знаци,3 за да регулира скоростта на автомобила по съответен начин.
Следене на състоянието на водача на Land Rover - стилизирана июстрация

СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА

Функцията Следене на състоянието на водача засича кога започвате да се чувствате сънливи, като следи движенията на волана, педала на спирачката и газта и ви дава ранно предупреждение, че имате нужда от почивка.
Предупреждение за опасност от сблъсък отзад на Land Rover - стилизирано представяне

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ОПАСНОСТ ОТ СБЛЪСЪК ОТЗАД

Предупреждението за опасност от сблъсък отзад може да отчете, ако отзад се приближава автомобил, който не намалява и представлява потенциална опасност от сблъсък. След това системата ще се опита да предупреди водача да спре чрез автоматично мигане на аварийните светлини.

ФУНКЦИИ ЗА ПАРКИРАНЕ

Помагат ви да маневрирате с вашия Land Rover в най-тесните паркоместа в града. Консултирайте се с вашия търговец, за да откриете най-добрите за вас опции.

Система за подпомагане на паркирането на Defender

3D ПРОСТРАНСТВЕНА КАМЕРА

3D пространствената камера ви позволява да виждате повече. Нови 3D външни перспективи наред с 360-градусов изглед отгоре към автомобила улесняват маневрирането, докато офроуд изгледите, включително иновативният „прозрачен“ преден капак ClearSight Ground View, ви носят увереност при преодоляване на различни терени.
Илюстрация на Помощ при паркиране на преден и на заден ход

ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА ПРЕДЕН И НА ЗАДЕН ХОД

Улеснява маневрирането още повече. Сензори, разположени в предната и задната броня, се активират ръчно или при избор на задна предавка. Докато паркирате, сензорният екран и звукови сигнали указват колко сте близо до дадено препятствие.
Илюстрация на Следене на трафика зад автомобила

СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА

Следенето на трафика зад автомобила ви предупреждава за автомобили, пешеходци или други опасности, приближаващи от двете страни. Особено полезна при излизане на заден ход от паркомясто.
Илюстрация на Следене за свободно излизане

СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ

Следенето за свободно излизане подпомага безопасността на пътниците при излизане от автомобила, като активира осветено предупреждение във вратата, ако е отчетена приближаваща опасност като например преминаващи автомобили и колоездачи.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ

Конфигурирайте своя автомобил да отговаря на вашите нужди.

Range Rover

НОВИЯТ RANGE ROVER

Несравнима изтънченост и лукс.
Range Rover Sport

RANGE ROVER SPORT

Неустоим. Впечатляващ. Безкомпромисен.
Range Rover Velar

RANGE ROVER VELAR

Авангардният Range Rover.
Range Rover Evoque

RANGE ROVER EVOQUE

Време за изява.
Discovery

DISCOVERY

Най-функционалният 7-местен SUV.
DISCOVERY SPORT

DISCOVERY SPORT

Функционалният компактен SUV.
DEFENDER

DEFENDER

Способен на велики дела.
Range Rover

НОВИЯТ RANGE ROVER

Несравнима изтънченост и лукс.
Range Rover Sport

RANGE ROVER SPORT

Неустоим. Впечатляващ. Безкомпромисен.
Range Rover Velar

RANGE ROVER VELAR

Авангардният Range Rover.
Range Rover Evoque

RANGE ROVER EVOQUE

Време за изява.
Discovery

DISCOVERY

Най-функционалният 7-местен SUV.
DISCOVERY SPORT

DISCOVERY SPORT

Функционалният компактен SUV.
DEFENDER

DEFENDER

Способен на велики дела.

1Важно: Автомобилите на пазари, които прилагат GSR II и/или NCAP, ще превключват в режим „High“ при всеки цикъл на запалването. На пазари, които не прилагат GSR II и/или NCAP, избраният режим за подпомагане на водача остава в паметта на автомобила и не се променя от цикъла на запалване. Независимо от пазара, избраните от водача настройки, направени в режим „Custom“, ще бъдат запомнени от автомобила. GSRII (General Safety Regulation II - Общ регламент за безопасност II) е законодателство за безопасност, което влезе в сила за новите модели през 2022 г. и ще се прилага за вече пуснати на пазара модели през 2024 г.
2Асистентът за следене на мъртвата точка може да спомогне за предотвратяване на сблъсъци. Ако вашият автомобил отчете друг автомобил във вашата мъртва точка, когато започнете да сменяте лентата, допълнителна корекция на волана ви подтиква да насочите автомобила далеч от потенциален сблъсък.
3Наличност само с Pivi Pro.  

За повече информация, моля, изтеглете и използвайте приложението iGuide.
Изтеглете iGuide за Apple.
Изтеглете iGuide за Android.  

Опционалните характеристики и тяхната наличност може да се различават според спецификацията на автомобила (модел и силов агрегат) и пазара или да изискват инсталирането на други характеристики с цел тяхното оборудване. Свържете се с вашия местен търговец за повече информация или конфигурирайте своя автомобил онлайн.  

Функциите в автомобила трябва да се използват от водачите, само когато това е безопасно. Автомобилът трябва да е под пълния контрол на водача по всяко време.