Wi-Fi Hotspot Ви осигурява постоянна свързаност. Тя позволява на Вас и Вашите спътници да се свързвате с интернет чрез мощна 3G точка за достъп в автомобила. Това означава, че могат да бъдат свързани до осем устройства, за да сте в течение с работата, живота и забавлението, докато сте в движение.

В сравнение с връзка през смартфон надеждността на интернет връзката е увеличена чрез свързване към местната 3G мрежа чрез мощната външна антена на автомобила.

Поставяте SIM карта само за данни в четеца на карти във Вашия Land Rover и включвате Wi-Fi Hotspot от сензорния екран. След това сигнал за данни се предоставя от местната 3G мобилна мрежа през монтирана на покрива антена. Това осигурява по-силна връзка за пренос на данни, тъй като традиционно свързаният с металната конструкция на автомобила „блокиращ“ ефект е намален.

Когато 3G точката за достъп се активира, можете да свържете Вашия смартфон или таблет към нея, като използвате функциите за свързаност на устройството.

Потърсете съдействие от Вашия търговец за настройване на Wi-Fi Hotspot.

В зависимост от доставчика на мобилни услуги и вида на Вашия план бихте могли да използвате данни от настоящия Ви план за мобилен телефон. Някои доставчици предлагат споделени планове, при които можете да получите допълнителна SIM карта за Вашата Wi-Fi Hotspot и да я включите към Вашия споделен план. Това означава, че Вашата Wi-Fi Hotspot и Вашият мобилен телефон използват данни от споделения план и Вие ще получите една сметка за плащане.

Wi-Fi точката за достъп може да бъде поръчана само за автомобили, оборудвани с Connect.

Има два налични размера на SIM картата в зависимост от избора Ви на информационно-развлекателна система InControl.

- За Touch имате нужда от 2FF SIM карта (Mini SIM)
- За Touch Pro имате нужда от 3FF SIM карта(Micro SIM)

В процеса на въвеждане на InControl някои от описаните характеристики може да са опционални или да зависят от пазара или от силовия агрегат. Моля, консултирайте се с вашия местен търговец на Land Rover относно наличието и пълните условия във вашата държава. Някои характеристики изискват подходяща SIM карта със съответния договор за данни, което ще изисква допълнителен абонамент след първоначалния срок, обявен от Вашия търговец. Мобилната свързаност не е гарантирана на всички места.