ШОФИРАНЕ ПО НАКЛОН
НАЗАД КЪМ ПРЕГЛЕД
Трябва винаги да знаете какво има от другата страна на хълма. Спомнете си предния ъгъл на заход на автомобила ви: първо колелата или предната част на автомобила ще ударят земята?
ПРЕОДОЛЯВАЙТЕ НОВИ ВИСОЧИНИ С LAND ROVER

От най-стръмните изкачвания до шеметни спускания, системата Контрол при спускане по наклон на Land Rover ви помага да поддържате максимално сцепление - дори и по стръмни и хлъзгави склонове.

Вижте видео
yt:67Ru28cVHZc
ШОФИРАНЕ ПО НАКЛОН НАГОРЕ

Ако е възможно, изследвайте участъка пеша. „Трябва винаги да знаете какво има от другата страна на хълма.“ Спомнете си предния ъгъл на заход на автомобила ви: първо колелата или предната част на автомобила ще ударят земята?

Шофирайте по хълма право нагоре вместо по диагонал, за да избегнете накланяне на каросерията. Използвайте най-високата предавка, при която автомобилът ще „потегли“ внимателно.

Никога не се опитвайте да завиете с вашия автомобил 4x4 по стръмен склон.

Бъдете подготвени и за неуспешно изкачване, случва се и на най-добрите водачи. Обмислете авариен маршрут и си отбележете къде са препятствията.

ШОФИРАНЕ ПО НАКЛОН НАДОЛУ

Преди спускане по наклон спрете на разстояние една дължина на автомобил, за да имате достатъчно време да направите някакви корекции. Спомнете си задния ъгъл на заход: задната част на автомобила ви ще удари ли земята? Изберете най-ниската възможна предавка и включете системата Контрол при спускане по наклон (HDC), ако автомобилът е оборудван с такава.

Ако използвате HDC, опитайте се да държите крака си далеч от педала и избягвайте изкушението да натиснете спирачката. Ако се налага да натиснете спирачката, приложете постепенен, а не силен натиск. Ако нямате HDC, просто използвайте най-ниската предавка.

ШОФИРАНЕ ПО НАКЛОН НАДОЛУ

Следвайте естественото спускане на водата надолу по склон и дръжте колелата изправени. Ако автомобилът започне да се хлъзга, увеличете подаването на газ, за да съответства на наземната скорост и поемете отново контрола над волана.

Ако шофирате автомобил с механична трансмисия, никога не се спускайте по наклон надолу или на заден ход с избрана неутрална позиция или натиснат педал на съединителя. И никога не завивайте с вашия автомобил 4x4 на стръмен склон, той като това може да доведе до занасяне встрани.

УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА УМЕНИЯТА ВИ ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ
Шофиране по чакъл
Оставете асфалта зад гърба си и шофирайте офроуд като професионалист с нашите експертни съвети за шофиране по чакъл.
Научете повече
Шофиране по пясък
Независимо дали шофирате по крайбрежието или в пустинята, запознайте се с нашите експертни съвети за шофиране по пясък.
Научете повече
Шофиране през вода
Нашата технология със сензори за газене премахва стреса от шофирането през вода и връща забавлението в офроуд шофирането.
Научете повече
НАРЪЧНИК ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ
RETURN TO OVERVIEW
ЗНАЙТИ ДИЛЕРА
Знайдіть найближчого до вас офіційного дилера Land Rover
ЗАМОВИТИ БРОШУРУ
Перегляньте та завантажте останні версії брошур Land Rover
Свържете се с нас
Моля, изпратете вашите коментари, въпроси или съображения
ЗАМОВИТИ ТЕСТ-ДРАЙВ
Зареєструйтесь на проведення тест-драйву обраного вами автомобіля Land Rover