Офроуд шофиране на вашия автомобил 4x4

МИСЛИТЕ, ЧЕ СПУСКАНЕТО ПО СКАЛИСТИ ТЕРЕНИ И ГАЗЕНЕТО С ДЪЛБОЧИНА ДО ПРЕДНИЯ КАПАК СА ЗА ЕКСПЕРТИТЕ? ПОМИСЛЕТЕ ОТНОВО.
Вижте видео
Назад към преглед

6fBvUSpdzAg
Ежедневно офроуд шофиране

ДУПКИ, ЧАКЪЛ И ПРОВИНЦИАЛНИ ПЪТИЩА: КАК ДА НАВИГИРАТЕ ЕЖЕДНЕВНО ПО ТРУДНИ НАСТИЛКИ.
Научете повече
Назад към преглед

FIND OUT MORE
Наръчник за ОФРОУД шофиране

ПОЕМЕТЕ ПО НЕУТЪПКАНАТА ПЪТЕКА С НАШИЯ ОСНОВЕН НАРЪЧНИК ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ НА АВТОМОБИЛ 4x4.
Изтеглете наръчника
Назад към преглед

Изтеглете наръчника

С добра подготовка и малко практика всеки може да шофира офроуд. Автомобил Land Rover може повече, отколкото бихте могли да си представите. Моят най-важен съвет е да познавате в детайли своя автомобил 4x4 преди да потеглите на път.

ДЖЕЙМС НЮМАН

ИНСТРУКТОР ПО ШОФИРАНЕ В LAND ROVER EXPERIENCE

 • НАУЧЕТЕ ВСИЧКО ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ 4X4

  Придобийте добра представа за долната част на вашия автомобил. Разберете къде се намират най-уязвимите части, като резервоара за гориво, картера на двигателя, диференциалите и скоростната кутия.

 • ИЗКЛЮЧИТЕЛНА УСТОЙЧИВОСТ

  Наизустяването на някои основни статистически данни ще ви помогне да се справите уверено с офроуд препятствия. Научете каква е височината и ширината на автомобила ви, най-ниската му точка, дълбочината му на газене и ключови ъгли.

 • ПРОЧЕТЕ РЪКОВОДСТВОТО НА АВТОМОБИЛА

  Запознайте се с технологиите в автомобила и всички негови характеристики: ще откриете всичко, от което се нуждаете, в ръководството. Ако не разполагате с това ръководство, изтеглете го сега.
  ИЗТЕГЛЕТЕ СЕГА

 • ПЛАНИРАЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ

  Проверете терена и топографските карти онлайн. Имайте предвид настоящите и скорошните метеорологични условия и как биха могли да повлияят на пътната настилка. Винаги спазвайте Правилника за движение в селските и селскостопански райони.

АВТОМОБИЛНИ ИКОНИ

Иконите не се раждат за една нощ. Те изминават дълъг път, докато спечелят такава репутация. Всички водачи на автомобили Land Rover знаят това от собствен опит. Ние сме горди, че сме били част от това пътуване. Посетете страницата Нашите автомобили, за да научите повече за автомобили Land Rover 4x4, и започнете своето собствено пътуване

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
Технологии
КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН В ДЕЙСТВИЕ

Патентованата система Контрол при спускане по наклон (HDC) на Land Rover подпомага водача при трудни спускания, като автоматично поддържа постоянна скорост и при необходимост прилага спирачките на всяко отделно колело, увеличавайки възможностите на автомобила и контрола на водача по всяко време. Изпитайте системата в действие и преодолейте офроуд предизвикателствата в нашето 360° видео.

Вижте видео
yt:azhuL2byKpU
ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL

Новаторската 4x4 технология All-Terrain Progress Control на Land Rover осигурява стабилно, уверено шофиране по всякакви терени с едно натискане на бутон.

Вижте видео
yt:PmcpKdhVxe4
ДИНАМИЧНА ПРОХОДИМОСТ

Технологията Terrain Response™ увеличава проходимостта и осигурява стабилност на автомобила независимо колко трудни са условията, като оптимизира системите на двигателя, трансмисията, диференциалите и шасито. Изберете режима според настилката и се насладете на уверено шофиране. Вижте как Range Rover Evoque Кабриолет подлага на изпитание своята проходимост върху всякакви терени.

ОФРОУД УМЕНИЯ

Съвети и техники за справяне с офроуд среди.

ШОФИРАНЕ ПРЕЗ КАЛ
Изберете режим Кал и коловози на Terrain Response. Опитайте се да останете в съществуващите коловози. Дръжте гумите изправени и използвайте информацията на екрана да ви насочва.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ШОФИРАНЕ ПО ПЯСЪК
Изберете режим Пясък на Terrain Response. Ключът към прекосяване на пясъци е да знаете колко твърда е повърхността. Трябва да поддържате скоростта, за да шофирате над пясъка, а не да потъвате в него.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ШОФИРАНЕ ПРЕЗ ВОДА
Опитайте се да разберете дълбочината на водата. При неподвижна, по-плитка вода, изследвайте с крак или използвайте пръчка, за да измерите дълбочината - или вижте как друг автомобил преминава през водата.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ШОФИРАНЕ ПО НАКЛОН
Когато изкачвате наклон, шофирайте право нагоре и използвайте най-високата възможна предавка. Никога не завивайте с автомобила, когато шофирате по стръмен склон. Когато се спускате по наклон, активирайте функцията Контрол при спускане по наклон.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ШОФИРАНЕ ПО СКАЛИ
Преди да прекосявате скали и сипеи, излезте от автомобила си и преценете рисковете. Изберете режим Пълзене по скали на Terrain Response; това ще активира ниските предавки.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ШОФИРАНЕ ПО ЧАКЪЛ
Изберете режим Трева/Чакъл/Сняг на Terrain Response. Чакълът е постоянно променяща се настилка с ниско сцепление, затова винаги шофирайте с ниска скорост.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
НАРЪЧНИК ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ

Поемете по неутъпканата пътека с нашия основен наръчник за офроуд шофиране на автомобил 4x4

ИЗТЕГЛЕТЕ НАРЪЧНИКА
4X4 ОФРОУД ПРИКЛЮЧЕНИЯ
СПОМЕНИ ЗА DISCOVERY
Безстрашни авантюристи споделят най-великите си моменти на офроуд шофиране на любимия Land Rover Discovery.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:xtkxedlFSBY
РОДОСЛОВНО ДЪРВО НА DEFENDER
За да отбележим края на производството, шофирахме автомобилите - предшественици на Defender в духовния дом на модела в Айли.
ВИЖТЕ ВИДЕО
yt:rT5NxL7cUMs
ФАРЬОРСКИТЕ ОСТРОВИ
Пилотът на Land Rover Мой Торалардона тества Discovery Sport по вулканични скали и зелени долини.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ПРИКЛЮЧЕНСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ С LAND ROVER

Разгледайте някои от най-емблематичните дестинации в света зад волана на Land Rover. Резервирайте мечтаното си офроуд приключение с Abercrombie & Kent.

DISCOVER ADVENTURE TRAVEL
ОФРОУД АКСЕСОАРИ
ПРЕДПАЗИТЕЛИ ЗА ФАРОВЕ
С аеродинамичен дизайн и моделирани от олекотен полимер, тези предпазители за фарове предлагат отлична защита от леки удари.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
КАЛОБРАНИ
Намалете пръските и защитете боята на автомобила си от отломки и мръсотия. Налични са за предните и задни колела с различни дизайни, които допълват екстериорния стайлинг.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ПРЕГРАДА ЗА БАГАЖ
Защитете пътниците от случайно изсипване на багажа при шофиране по неравни терени. Налични са с цяла или половин височина, с опционална разделителна преграда за багажника.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
иновации
ТЕХНОЛОГИЯТА СТРУКТУРИРАНА ЛАЗЕРНА СВЕТЛИНА

Лабораторията за иновации на Land Rover работи върху серия „модерни сензорни технологии“. Структурирана лазерна светлина е технология от близкото бъдеще, която ще помогне на автомобилите Land Rover автоматично да настройват окачването, за да осигуряват комфорт при пътуване върху всякакъв терен. Автомобилът прожектира решетка от лазерна светлина върху пътя отпред; препятствията и дупките изкривяват решетката и предупреждават системата, като ви оставят да се наслаждавате на шофирането. Вижте видео или посетете Лабораторията за иновации, за да научите повече.

Научете повече
yt:4Gm-99bVMAs
ОБУЧЕНИЕ ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ

Искате да овладеете шофиране по кални коловози, пълзене по скали и стръмни склонове? Запазете полудневно, еднодневно или по-дълго шофиране, за да получите експертни насоки в един от нашите LRE центрове.

ОТКРИЙТЕ НАЙ-БЛИЗКИЯ ДО ВАС ЦЕНТЪР
ЗНАЙТИ ДИЛЕРА
Знайдіть найближчого до вас офіційного дилера Land Rover
ЗАМОВИТИ БРОШУРУ
Перегляньте та завантажте останні версії брошур Land Rover
Свържете се с нас
Моля, изпратете вашите коментари, въпроси или съображения
ЗАМОВИТИ ТЕСТ-ДРАЙВ
Зареєструйтесь на проведення тест-драйву обраного вами автомобіля Land Rover