REMOTE ESSENTIALS И REMOTE PREMIUM

REMOTE ESSENTIALS И REMOTE PREMIUM- Разглеждайте данни за автомобила дистанционно, от ниво на горивото до статус на вратите и стъклата, чрез Информация за статуса на автомобила
- Проследявайте разходите си чрез История на пътуванията
- Задавайте предварително идеалната температура на купето с Дистанционна климатизация
- Откривайте бързо своя автомобил в претъпкан паркинг с Дистанционна светлинна и звукова индикация
- Подсигурявайте автомобила си дистанционно с функцията Дистанционно заключване и отключване


Ако изберете Remote Essentials или Remote Premium, ще можете да откривате информация за техническото състояние и статуса на Вашия Land Rover на смартфона си и същевременно да си взаимодействате с него дистанционно.

В зависимост от избраната от Вас опция тези услуги Ви позволяват да заключвате/отключвате вратите, да затопляте/охлаждате автомобила предварително и дистанционно чрез функцията за климатизация* , да откривате Вашия автомобил по-бързо чрез функцията за светлинна и звукова индикация и много други.

Remote Essentials почти винаги е стандартно оборудване, но все пак проверете при Вашия търговец. Remote Premium е част от опциите Connect или Connect Pro. Вие ще трябва да изберете дали да закупите Remote Premium като част от пакет за свързаност.

Remote Essentials и Remote Premium включват:
ИНФОРМАЦИЯ ЗА СТАТУСА НА АВТОМОБИЛА
Можете да проверявате текущото ниво на горивото и пробега, както и състоянието на вратите, позицията на стъклата и заключването. Можете да видите последното място, на което сте паркирали автомобила, и да го намерите на паркинга с упътвания.


СЪОБЩЕНИЯ ЗА ПОДДРЪЖКА НА АВТОМОБИЛА
Ще виждате информация за проблеми с поддръжката - например ниско ниво на течностите - и ще получавате съвети какви стъпки да предприемете.

ИСТОРИЯ НА ПЪТУВАНИЯТА
Тази избираема функция може да записва автоматично историята на Вашите пътувания, включително Вашия маршрут и статистика за пробега. Тази информация може да бъде експортирана по имейл във формат Excel за отчитане на разходите.


Освен това Remote Premium включва:

ДИСТАНЦИОННА КЛИМАТИЗАЦИЯ
Подгответе предварително Вашия Land Rover, като настроите температурата на купето за комфортно пътуване на всички в автомобила от момента, в който стъпите в него. Тя се захранва чрез дистанционно запалване на двигателя.*


ДИСТАНЦИОННО СГЪВАНЕ НА СЕДАЛКИТЕ
Създайте свой персонализиран интериор на автомобила според Вашите желания предварително, като изберете кои седалки да се сгънат, например ако планирате да транспортирате голям товар.**


ДИСТАНЦИОННА СВЕТЛИННА И ЗВУКОВА ИНДИКАЦИЯ
Тази функция включва аварийните светлини, късите светлини и звуков сигнал, за да ви помогне да локализирате Вашия Land Rover в претъпкан паркинг.


ДИСТАНЦИОННО ЗАКЛЮЧВАНЕ И ОТКЛЮЧВАНЕ
Заключвайте или отключвайте вратите на автомобила дистанционно с натискане на бутон. Просто натиснете бутона „lock“ (заключване) на екрана Vehicle Security на приложението за смартфон Remote, за да заключите вратите, включите алармата, сгънете страничните огледала и затворите стъклата едновременно. Натиснете бутона „unlock“, за да разгънете страничните огледала, включите късите светлини и да включите двукратно премигване на аварийните светлини.


ДИСТАНЦИОННО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА АЛАРМАТА
Ще получите съобщение на смартфона си, ако алармата на автомобила Ви се изключи, което ще Ви позволява да я възстановите отново, ако е необходимо.


ФУНКЦИЯ СЪБУЖДАНЕ
С цел пестене на енергията на акумулатора някои несъществени функции на Remote ще се изключат, ако не шофирате Вашия Land Rover в продължение на 4 дни.

Ето защо, ако желаете да можете да използвате тези услуги след този период от време, можете да зададете Събуждане в определен ден и час, което ще активира отново функции като дистанционно управление на климатичната система, заключване/отключване и други.

Функциите на приложението за смартфон Remote ще се активират автоматично отново следващия път, когато шофирате своя автомобил.

`Ако двигателят не може да бъде стартиран дистанционно поради ограничения на автомобила или пазара, дистанционното отопление или охлаждане на купето все още ще бъде възможно, ако автомобилът Ви е оборудван с Предварително затопляне на купето или Отоплител с дистанционно управление. Ако нито едно от двете не е възможно, функцията Remote Climate няма да се изведе в приложението InControl Remote.
**В момента налично само с изцяло новия Discovery.


С постепенното внедряване на InControl някои описани характеристики може да са опционални или да зависят от пазара или силовия агрегат. Моля, консултирайте се с вашия местен търговец на Land Rover относно наличието и пълните условия във вашата държава. Някои характеристики изискват подходяща SIM карта със съответния договор за данни, което ще изисква допълнителен абонамент след първоначалния срок, обявен от Вашия търговец. Мобилната свързаност не е гарантирана на всички места.