СЪВЕТИ ЗА ШОФИРАНЕ НА АВТОМОБИЛ 4X4 ПРЕЗ ВАКАНЦИЯТА

Закъдето и да пътувате, Land Rover прави пътешествието ви забавно, безопасно и лесно. Усъвършенствайте уменията си със съветите на експерт от Land Rover Experience за шофиране през ваканцията и се възползвайте максимално от проходимостта на вашия автомобил 4x4 както по пътна настилка, така и офроуд.
УСЪВЪРШЕНСТВАЙТЕ УМЕНИЯТА СИ ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ

УСЪВЪРШЕНСТВАЙТЕ УМЕНИЯТА СИ ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ

Пътуване с автомобил из страната или дълго шофиране за ваканцията е чудесна възможност да опитате малко офроуд шофиране. Преди да тръгнете на път, усъвършенствайте уменията си с нашия онлайн Наръчник за офроуд шофиране. Създаден да ви помогне да се възползвате максимално от проходимостта на своя автомобил, той включва техники за офроуд шофиране, съвети за безопасност и съвети за шофиране по различни терени, включително кал, дълбоки води и пясък. Можете да изтеглите наръчника на мобилния си телефон или таблет и да го вземете със себе си при следващите си пътувания.
ПЛАНИРАЙТЕ ЕЖЕДНЕВНИ ОФРОУД ПРИКЛЮЧЕНИЯ

ПЛАНИРАЙТЕ ЕЖЕДНЕВНИ ОФРОУД ПРИКЛЮЧЕНИЯ

Може би има красив, скалист планински проход само на 10 минути отбивка от магистралата или тайна клисура с невероятни гледки близо до къмпинга ви. Офроуд пътуването е вълнуващ начин за откривате скритите кътчета на света. Планирали сте основния си маршрут и сте запазили места за нощувка, но какво ще кажете да си оставите по един свободен час всеки ден за място за офроуд приключение?
ПОДГОТВЕТЕ СИСТЕМАТА СИ ЗА САТЕЛИТНА НАВИГАЦИЯ

ПОДГОТВЕТЕ СИСТЕМАТА СИ ЗА САТЕЛИТНА НАВИГАЦИЯ

Използвате ли сателитна навигация? Не забравяйте да актуализирате вашата навигационна система с всички карти, от които ще се нуждаете за региона на вашето пътуване. Повечето платформи за сателитна навигация начисляват £70 на година за многократни обновявания. Добре е също така да въведете и запазите основните си дестинации преди да тръгнете на път. И за по-сигурно, дръжте и пътен атлас в автомобила си. Ако шофирате офроуд, може да се нуждаете от него за особености на релефа, за които вашата система за сателитна навигация не знае.
ЗАСТРАХОВАЙТЕ СЕ

ЗАСТРАХОВАЙТЕ СЕ

Добрата застраховка, покриваща аварийни ситуации, е много важна, особено ако ще избягвате асфалтова настилка. За шофиране в чужбина повечето автомобилни застраховки включват период до 14 дни, но проверете при вашия застраховател. Обикновено трябва да закупите отделна застраховка повреда на автомобила зад граница.
ПРОВЕРЕТЕ ГУМИТЕ СИ

ПРОВЕРЕТЕ ГУМИТЕ СИ

Преди дълги пътувания, проверете състоянието на грайферите на гумите и дали няма някакви признаци на повреда. За офроуд отбивки, грайфери на гумите от 3 мм са съществено важни за добро сцепление с кал, трева и чакъл. Проверете също и резервната гума и се уверете, че все още е в добро състояние. Ако предпочитате проверка на автомобила ви от специалист, запазете си час в сервиз преди ваканцията.
ШОФИРАЙТЕ КАТО МЕСТЕН

ШОФИРАЙТЕ КАТО МЕСТЕН

Знаете ли, че в Германия, Франция и Испания е незаконно да се шофира с джапанки? Различните страни имат различни правила за това как да се шофира и какво да се пренася с автомобила, затова се запознайте с тях преди за тръгнете на път. Уверете се, че сте взели шофьорската си книжка. Проверете дали не трябва да имате международно разрешително за шофиране International Driving Permit (IDP) за страната, която ще посещавате, преди да пътувате през ваканцията. Ако шофирате автомобил с ляв волан в държави с движение на превозните средства в лявата лента (или обратното), бъдете особено внимателни, когато изпреварвате, и не забравяйте да монтирате конвертори на предните фарове за избягване на заслепяване на другите водачи.
ПОСТАВЕТЕ БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪРВО МЯСТО

ПОСТАВЕТЕ БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪРВО МЯСТО

Да сте зад волана в непозната територия може да е изморително и безопасното шофиране трябва винаги да ви бъде приоритет номер едно. Наспете се добре през нощта преди дълго пътуване, хапнете преди да тръгнете на път и редовно спирайте за почивка по пътя. Ако е възможно, споделете шофирането с друг пътник в автомобила ви с правоспособност да шофира, като се сменяте зад волана на всеки няколко часа. Използвайте Head Up дисплея, за да следите текущата скорост на автомобила, позицията на предавката и навигационните упътвания на предното стъкло без разсейване и необходимост да сваляте поглед от пътя.
СЪЗДАЙТЕ ЗАБАВЛЕНИЕ ЗА МАЛКИТЕ ДЕЦА

СЪЗДАЙТЕ ЗАБАВЛЕНИЕ ЗА МАЛКИТЕ ДЕЦА

Отегчените деца на задната седалка могат да ви разсейват и стресират. Затова, ако пътувате с малки деца, вземете солидно количество средства за забавление в автомобила като аудиокниги, DVD-та и игри. Заредете се и със снаксове и напитки, плюс някои лекарства срещу повръщане при пътуване с автомобил. Редовните спирания за кратка почивка също помагат. Паркирайте за импровизирана игра на хвърляне и хващане на топка или разтъпчете скованите си крака с бърза разходка сред природата.
СНИМАЙТЕ ФИЛМ ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ С АВТОМОБИЛ 4X4

СНИМАЙТЕ ФИЛМ ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕ С АВТОМОБИЛ 4X4

Планирате офроуд пътуване? Какво ще кажете да заснемете приключението си? За около £150 можете да оборудвате своя автомобил с екшън камера с вакуумна стойка. Страничен изглед на арките на колелата, снимки от арматурното табло или предната решетка: импровизирайте с ракурси за финалната си режисьорска версия.

ВАКАНЦИИ С ВАШИЯ АВТОМОБИЛ 4X4

ВАКАНЦИИ С ВАШИЯ АВТОМОБИЛ 4X4