ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА TOUCH PRO И TOUCH PRO DUO

МОЛЯ, ИЗБЕРЕТЕ КАТЕГОРИЯ ПО-ДОЛУ.

ВРЪЩАНЕ КЪМ ПОДДРЪЖКА ЗА INCONTROL
ОБЩИ
Каква е разликата между Touch Pro и Touch Pro Duo?

Touch Pro Duo е нашата най-нова и усъвършенствана информационно-развлекателна система. Подобно на Touch Pro, Touch Pro Duo има горен екран на системата, от който се управляват повечето функции. Те включват навигация, телефон, медия, камери, паркиране, системни настройки, начални екрани с възможност за персонализация и всички допълнителни функции и приложения.
Основната разлика с Touch Pro Duo е въвеждането на втори 10-инчов сензорен екран. Той предлага управление на много функции като климатизация на купето, климатизация и масаж на седалките. Освен това, той Ви позволява по-голяма гъвкавост, например можете да използвате навигационната система на горния екран и същевременно да възпроизвеждате медийни файлове на долния екран.
Има също функции „уиджет“, които могат да управляват Вашия телефон и медийно съдържание. Това Ви осигурява бърз и лесен достъп до някои често използвани функции като скорошни контакти, гласова поща и заглушаване на звука без прекъсване на горния екран.

Кои са основните различия между Touch и Touch Pro?

Touch Pro е нашата изцяло нова информационно-развлекателна система. Макар че може да изглежда подобна на Touch на пръв поглед - това е изцяло нова система, разработена ексклузивно от Land Rover с водещи технологични компании като Intel, HERE [Autonavi за Китай, NNG за Япония], Nuance и Meridian.
Списъкът по-долу представя само някои от различията между Touch и Touch Pro:
Нови функции за взаимодействие
Мулти сензорно управление и приближаване с пръсти сред много функции
Гласово управление под формата на естествен диалог (английски (американски, британски) и мандарин)
Нови функции за персонализация
Начални екрани с възможност за персонализация от много потребители
По-широка гама предпочитания/възможности за персонализация от страна на потребителя
Нови мултимедийно опции
10 GB бордово устройство за съхранение на медийни файлове
CD/DVD устройство
Новата функция на Land Rover „Други подобни“, която автоматично генерира плейлисти въз основа на песента, която слушате в момента Функцията Музикална опашка, която улеснява прибавянето на песни към Вашата плейлиста без да прекъсва песента, която слушате USB 3.0, HDMI и MHL поддръжка (Само със система Connect Pro и развлекателна система за пътниците на задните седалки)
По-високата версия Connect Pro включва следните нови функции:
Взаимодействие с карти чрез приближаване с пръсти
Упътвания от врата до врата и планиране на маршрута чрез приложението Route Planner и уебсайта за Android и Apple iOS (с Connect Pro)
Режим „Пътуване между дома и работното място“, който запаметява редовните Ви пътувания и автоматично извежда Вашето предполагаемо време на пристигане въз основа на условията на трафика по маршрута
Откриване на бензиностанции, която показва бензиностанции с цени на горивата по маршрута Ви
Режим Пристигане, извеждащ 360-градусови изгледи от улицата (ако се поддържат), докато приближавате дестинацията
Функцията Паркиране локализира паркинги в близост до Вашата дестинация и Ви уведомява за налични паркоместа, ако е възможно
Информация за трафика в реално време Ви предоставя по-пълна и точна информация за трафика в сравнение с конвенционалните системи за радио и телевизионно предаване на информация за трафика
Споделяне на Вашето предполагаемо време на пристигане с контактите Ви по имейл/SMS с автоматични актуализации, когато закъснявате
Онлайн търсене, използващо данни от TripAdvisor (ако се поддържа) и други източници за извеждане на ревюта за интересни места
Търсене от едно място, въвеждане на адрес и пощенски код
Алтернативни изгледи на карти, включително сателитни снимки
Touch Pro също предлага поддръжка за широка гама опции, включително:
Виртуален инструментален дисплей с 3D изглед на карти на цял екран
Аудиосистема MeridianTM с мощност от 380 до 1 300 W
Цифрова телевизия
Развлекателна система за пътниците на задните седалки

Как конфигурирам/променям началния екран с възможност за персонализация?

За да добавите иконка за бърз достъп/уиджет, натиснете и задръжте пръста си върху празна част на началния екран. За да преместите иконка за бърз достъп/уиджет, просто натиснете иконката за редактиране в долната част на сензорния екран. Натиснете +, за да изберете мястото, където бихте желали да поставите иконка за бърз достъп/уиджет. За да изтриете иконка за бърз достъп/уиджет, изтеглете я до долната част на сензорния екран, където ще се появи голяма лента за изтриване. За да местите иконка за бърз достъп/уиджет между начални екрани, изтеглете я отстрани на екрана - в този момент ще се появи следващия/предишния начален екран. Освободете натиска върху иконката за бърз достъп/уиджета, когато е в желаната позиция. Мащабируеми иконки за бърз достъп/уиджети могат да бъдат преоразмерявани, като щракнете върху иконката за преоразмеряване, изведена в долния десен ъгъл на иконката за бърз достъп/уиджета в режим Редактиране. Моля, обърнете внимание, че можете да конфигурирате/редактирате началния/те екран/и с възможност за персонализация само когато автомобилът е спрял.

Защо не мога винаги да преоразмерявам уиджетите/иконките за бърз достъп на началния екран с възможност за персонализация?

Не всички иконки за бърз достъп/уиджети могат да бъдат преоразмерявани, а други могат да имат ограничени опции за преоразмеряване. Това е така, за да се гарантира, че функцията на иконката за бърз достъп/уиджета никога не е засегната - например от свеждането й до много малки размери.

Създал съм свой начален екран -мога ли да го направя началния екран по подразбиране?

Да, възможно е да създадете Ваши начални страници, така че всеки път, когато натиснете бутона Начало, да се връщате на тези страници по подразбиране. Отидете на Настройки > Начални настройки Натискането на бутона Начало веднъж ще Ви върне на Вашия начален екран по подразбиране. Натискането на бутона Начало два пъти Ви позволява предварителен преглед на всички страници, включително екрана с допълнителни функции. Тази функция прави достъпа до конкретни страници много по-бърз, след като са прибавени множество начални страници.

Колко начални екрана мога да създам?

Можете да създадете до 4 нови начални екрана в допълнение към фабрично настроения начален екран.

Мога ли да персонализирам фабрично настроения начален екран?

Не, не е възможно да персонализирате тази страница.

Мога ли да използвам свой тапет?

На този етап можете да избирате само от предварително инсталираните дизайни на тапети.

Каква е функцията на малките квадратни иконки вътре във всеки квадрант на началния екран?

Малката квадратна иконка, разположена отстрани на панелите с основни функции, осигурява бърз достъп до конкретна функция. Например, Вашата гласова поща, управление на седалките, задаване/отмяна на навигационни упътвания, възпроизвеждане/задаване на пауза и др. в зависимост от медия източника, който ползвате.

Кои функции могат да бъдат управлявани от бутоните за управление на волана?

В зависимост от спецификациите на Вашия автомобил следните функции на Touch Pro могат да бъдат управлявани от волана:
Управление на силата на звука на Медия, Телефон, обратна връзка от системата за паркиране Park Distance Control, Навигационни упътвания и обратна връзка от Гласово разпознаване.
Можете да превключвате различните видове медии с помощта на бутона за избор на режим - например Телевизия, Радио, Bluetooth, iPod, USB в зависимост от спецификациите на автомобила и наличните към момента източници.
Бутоните за управление наляво/надясно могат да се използват за превключване на песни и любими телевизионни канали/радиостанции. Забележка: Дълго натискане на бутон за управление наляво/надясно стартира търсене на радиостанции.
От новия виртуален инструментален дисплей също може да се избира източник на медия, любими телевизионни канали/радиостанции или да се избира от списък с последните телефонни разговори. За да направите това, натиснете бутона Меню/ОК на волана и след това превъртете до съответната опция, например Любими, Източник, Последни. Щракнете върху Меню/ОК, за да изберете подменю. Чрез бутоните за управление нагоре/надолу на волана просто превъртете до желаната от Вас опция и щракнете върху Меню/ОК, за да изберете номера, любим или източник.

Колко любими ТВ канали/радиостанции мога да избера директно от клъстер менюто чрез бутоните на волана?

Вашите първи 14 любими ТВ канали/радиостанции могат да бъдат избрани от виртуалния инструментален дисплей. Ако любимият канал/радиостанция, която желаете, не е налична, можете да пренаредите списъка, когато автомобилът е спрял.

Източниците в медия плейъра понякога се извеждат в различни позиции. Защо?

Източниците, изведени в медия плейъра, са базирани на тези, които са налични физически или безжично в съответния момент. Тъй като те могат да варират от пътуване до пътуване, източниците се подреждат динамично въз основа на употребата. Радиото винаги е в горния ъгъл. Отстрани на радиото винаги се извежда последният използван източник и т.н. Ако даден източник не е наличен, той не се извежда. Например, ако USB стикът не е пъхнат в момента, той няма да бъде изведен в списъка с медия източници.

Как слушам повторно всички песни/цял албум?

Това ще стане автоматично. Функцията за повторение на всички винаги е включена, поради което единствената налична опция е Повторение на текущата песен.

Ако реша да продам своя автомобил, как мога да изтрия личните си данни?

Първо излезте от всеки акаунт, асоцииран с Вашия автомобил. След това изтрийте всички профили и изчистете историята на Вашите търсения. Опциите за това са в настройките за навигационната система и настройките Live.

След като дам на заден ход и после шофирам на преден ход, екранът на функцията Контрол на дистанцията при паркиране изскача на сензорния екран - как мога да го скрия?

За да минимизирате временно прозореца и същевременно да запазите звуковите сигнали, докоснете кръстчето в горния ъгъл на прозореца на функцията. За да изключите напълно функцията Контрол на дистанцията при паркиране, натиснете съответния бутон. В зависимост от Вашия автомобил, той ще е разположен или в долната част на сензорния екран, или в конзолата над главата. След като скоростта на Вашия автомобил се увеличи над 11 мили/час (16 км/ч), функцията Контрол на дистанцията при паркиране ще се дезактивира автоматично.

Мога ли да регулирам силата на звука на навигационните упътвания и звуковите сигнали на функцията Контрол на дистанцията при паркиране?

Да, всички звукови източници от Touch Pro могат да бъдат регулирани до предпочитаната от Вас сила на звука. Докато звуковият източник е активен, просто регулирайте силата на звука на основната система до достигане на желаното ниво. Забележка: Някои източници имат минимално ниво на сила на звука, за да гарантират, че важните функции за безопасност на системата могат винаги да бъдат чути.

Мога ли да активирам предаване на звукови съобщения за трафика от местни радиостанции?

Да, отидете на Настройки > Всички настройки > Функции > Настройки за медия > AM FM радио

Защо няма опция за промяна на настройката за точен час?

Точният час се синхронизира автоматично с GPS сателити въз основа на текущото местоположение на Вашия автомобил. Ето защо, когато шофирате през различни часови зони или при промяна на лятно часово време спрямо GMT, системата ще се актуализира автоматично. Това осигурява възможно най-точна работа на системата Информация за трафика в реално време, гарантирайки, че цялата информация за Вашето пътуване е точна.

В зависимост от използваната от мен функция кликването върху бутона Настройки извежда различни опции. Защо?

Искахме да предоставим по-лесен достъп до общите настройки, както и по-бърз достъп до някои по-широко използвани настройки като настройки на дисплея и звука. Поради тази причина иконка Настройки (две зъбни колела) е разположена в долната част на сензорния екран за всяка основна функция. С докосване на този бутон се извежда екранът Настройки за съответната функция. Най-отгоре голям бутон се променя динамично в зависимост от използваната в момента функция. Например, ако използвате функцията Навигация, ще се изведат настройки за навигация. Най-отдолу има бутони за отмяна на автоматичната настройка на яркостта на сензорния екран или за пълното й изключване. Двата големи бутона в долната част предоставят достъп до Всички настройки и Настройки на звука.

Защо задната камера винаги се появява, когато избера задна предавка - защо не се извежда камера с 360-градусов изглед, ако това е последната използвана от мен опция?

Това е от съображения за безопасност. Зрителният ъгъл на задната камера е доста по-широк, когато работи като изглед от една камера. Изгледът от задната камера е също така по-ефективен по отношение на предупреждения за приближаващ трафик, който е извън Вашето полезрение.

Кои функции мога да управлявам с новата система за гласово разпознаване?

Системата за гласово разпознаване на Land Rover позволява по-безопасен достъп до информационно-развлекателната и телефонната системи на автомобила. За да активирате гласово разпознаване, натиснете бутона за гласово управление на волана.

Защо системата за гласово разпознаване не разпознава определени радиостанции?

Това може да се случи, когато няколко радиостанции споделят подобно име. В този случай системата ще изведе списък с възможни за избор радиостанции. Просто докоснете името на желаната от Вас радиостанция или кажете на глас нейния номер. Алтернативно, бихте могли да се опитате да кажете пълното наименование на радиостанцията, например „Избери BBC радио 1“ вместо само „Избери радио 1“. Можете също да създавате гласови маркери за всички Ваши любими радиостанции.

Защо не мога да използвам системата за гласово разпознаване, за да управлявам климатизацията?

Системата за гласово разпознаване на Land Rover е предназначена да спомогне за елиминиране на задачи, които иначе биха изисквали много стъпки. В повечето случаи управлението на климатичната система изисква натискането на един бутон - гласовото управление би било по-сложно за това взаимодействие.

Мога ли да променям езика на системата за гласово разпознаване?

Езикът на гласа е зададен въз основа на системния език. За да изберете друг език за системата за гласово разпознаване, просто изберете различен системен език от менюто с настройки на автомобила.

Настройките за гласово разпознаване извеждат бутони за потвърждение и обратна връзка. Какви са те?

Когато е активирана функцията „Потвърждения на гласови команди“, системата за гласово разпознаване потвърждава Вашата гласова команда чрез повторение на инструкцията. Например, след като кажете „Обади се у дома“, системата казва „Обаждане у дома“. Дезактивирането на тази функция ускорява времето, в което системата може да извърши задачата. Когато функцията „Гласова обратна връзка“ е активирана, системата Ви подсказва какво да кажете след това. Отново, изключването на тази функция след като свикнете със системата ще съкрати времето за взаимодействие. Моля, обърнете внимание, че дори след като сте дезактивирали „Гласова обратна връзка“, системата все още може да изисква допълнителни действия от Ваша страна в определени ситуации.

Кои версии на интернет браузър и операционна система поддържат наличните приложения и уебсайтове?

Приложение за смартфон InControl Apps: Android 4.2 или по-нова Apple iPhone 5 или по-нова. Приложение Route Planner: Android 4.3 или по-нова Apple iPhone 4 или по-нова с операционна система iOS 8.0 или по-нова. Уебсайт Route Planner: Internet Explorer 9, 10, 11, Firefox 36, 37, Chrome 37, 38, Safari 7.1, 8. Поддържани операционни системи за уебсайта Route Planner: Windows 7, 8, 10 Mac OSX Mavericks или по-нова.

Как мога да проверя дали моят телефон е съвместим?
Как мога да изтегля приложенията за смартфон?

Потърсете в Apple App Store или Android Play за следните:
Remote App: Land Rover Remote
Приложения: Land Rover Apps
Route Planner: Land Rover Route Planner

Какъв е моят резултат от шофирането?

В някои случаи е възможно постигане на по-висок резултат от шофирането, но по-голям разход на гориво - например при шофиране в натоварен трафик. Ако Вашият резултат от шофирането е 100%, Вие сте постигнали най-ефективния разход на гориво за пътуването. Докато резултат от шофирането от 50% указва, че бихте могли да постигнете значително по-голяма икономия на гориво чрез приемане на различен стил на шофиране.

Защо имам висок процентен резултат от шофирането, но по-висок разход на гориво?

В някои случаи е възможно постигане на по-висок резултат от шофирането, но по-голям разход на гориво - например при шофиране в натоварен трафик. Ако Вашият резултат от шофирането е 100%, Вие сте постигнали най-ефективния разход на гориво за пътуването. Докато резултат от шофирането от 50% указва, че бихте могли да постигнете значително по-голяма икономия на гориво чрез приемане на различен стил на шофиране.

Защо понякога е трудно да натисна бутоните в най-горната част на дадена уеб страница?

Опитайте се да приближите малко, като натиснете два пъти бутона + на сензорния екран.

Бутонът Назад не винаги ме връща на последната използвана от мен функция/екран. Защо?

За да Ви помогне да навигирате с по-малко стъпки, Touch Pro използва йерархическа логика за бутона Назад вместо историческа. Той Ви връща назад през нивата на системата, вместо да Ви връща на последната използвана от Вас функция.

НАВИГАЦИЯ
Защо не мога да превключа от изглед на карти на север-нагоре?

Въз основа на проучвания на потребителските нагласи и очаквания, проектирахме навигационната система на Touch Pro около изглед с посока нагоре. Преобладаващата част от потребителите предпочитат този изглед, тъй като предоставя по-лесна интерпретация на пътя от пръв поглед, докато се движите по него. Решихме, че съгласуването на други изгледи на карти към посока нагоре премахва потенциално объркване. Изглед посока нагоре може да се съчетае със север-нагоре за извеждане на текущото Ви местоположение и дестинация в контекста на оставащия маршрут или целия маршрут. Освен това, търсенията винаги се извеждат в изглед север-нагоре, за да представят контекста на Вашето текущо местоположение спрямо дестинацията. Налична е също временна опция север-нагоре, когато разглеждате картата.

Как избирам 3D изглед на карти на виртуалния инструментален дисплей?

Натиснете бутона Меню на волана, за да изведете менюто Настройки. След това изберете менюто Настройки на дисплея и натиснете върху „Карти“. Ако менюто Настройки на дисплея не се изведе, обходете подменютата, докато видите опцията „Карти“ - тя трябва да е подчертана. За да я изберете, кликнете върху ОК. След като картата се появи на виртуалния инструментален дисплей, затворете менюто, като задържите натиснат левия бутон за избор.

Защо виртуалният инструментален дисплей се връща обратно по подразбиране към изглед на данни от уредите за управление между пътувяанията?

За да разполагате с актуална информация за статуса на Вашия автомобил по отношение на нива на гориво и масло и други Важни съобщения.

Каква е разликата между изведените различни опции за маршрут?

Първият маршрут винаги е най-краткият въз основа на информацията за трафика в реално време. Ако условията на трафика се променят по време на Вашето пътуване, системата автоматично ще Ви насочи към друг маршрут. Ако изберете втората или третата опция (в случай, че са налични допълнителни опции за маршрут) и условията на трафика се влошат, системата ще Ви съобщи за по-кратък алтернативен маршрут - натиснете ОК, за да актуализирате текущия маршрут. Обикновено няма разлика между времето на пътуването между втората и третата опция за маршрут.

Понякога информацията за ограничения на скоростта, която извежда навигационната система, не съвпада с тази, посочена на действителните пътни знаци. Защо?

Ако автомобилът Ви е оборудван с функцията Разпознаване на пътните знаци, се извежда комбинация от информацията, съдържаща се в базата данни на бордовите карти и видимите пътни знаци. В определени ситуации обаче даден пътен знак може да не е бил видим за камерите на Вашия автомобил - например, ако пътният знак е разположен на отбивка близо до кръстовище. Ако Вашият автомобил не е оборудван с Разпознаване на пътните знаци, тогава изведените ограничения на скоростта са въз основа на информацията, налична при съставянето на базата данни на бордовите карти. Въпреки че са положени всички усилия за предоставяне на точна информация, отговорността за спазването на правилата за движение по пътищата е изцяло на водача.

Защо картата от навигационната система спира да се движи, когато използвам жест приближение с пръсти?

Всеки път, когато си взаимодействате с картата, тя преминава в режим „Проучване“, който Ви позволява да локализирате места и да проверявате маршрута или трафика в местната област и други. Режим „Проучване“ включва също опция за гледане на карта в режим „север-нагоре“. Картата ще се върне автоматично в режим „Упътвания“ след 60 секунди или когато натиснете бутона Назад или докоснете навигационната стрелка. Изглед на карти е въз основа на последно използваната опция за 2D, 3D или сателитен изглед на карти.

Колко междинни точки мога да задам по даден маршрут?

Можете да създадете до 10 междинни точки по маршрута, включително Вашата дестинация. Те се подреждат последователно в реда, в който ги добавяте. За да ги пренаредите, просто докоснете иконката Меню в долния ъгъл на картата и изберете Редактиране.

В режим „Упътвания“ мога ли да персонализирам кои съобщения да се извеждат отстрани на картата?

Да, можете да персонализирате кои съобщения да се извеждат, като отидете на Настройки > Настройки на навигацията > Съобщения. Можете също така да докоснете дадено съобщение, за да го отхвърлите.

Why is the homescreen showing an estimated time of arrival (ETA) за дестинация, която не съм избрал?

Ако сте активирали „Пътувания между дома и работното място“ в менюто с настройки на навигационната система, дестинацията ще бъде такъв редовен маршрут, научен от текущото Ви местоположение и час от деня. Навигационната система предсказва, че това вероятно е Вашата потенциална дестинация и ETA съответства на това. Когато е активирана опцията „Пътувания между дома и работното място“, системата може да предостави Вашето ETA, дори и ако не сте задали дестинация, като по този начин Ви държи информирани за потенциални проблеми по Вашия предпочитан маршрут. Ако понякога шофирате по алтернативен маршрут до същата дестинация, системата ще запамети и това. Когато повече от един маршрут е запаметен за същата дестинация, системата извежда най-краткия маршрут и ETA въз основа на текущите условия. Когато започнете Вашето пътуване, маршрутът ще се изведе като линия на картата, но няма да се четат на глас упътвания завой по завой - системата предполага, че знаете маршрута. Ако обаче условията на трафика се влошат и Вие се отклоните от текущия маршрут и от всякакви други маршрути, които сте следвали преди до тази дестинация - системата ще Ви попита дали бихте желали да превключите на упътвания завой по завой. Това е особено полезно, ако се намирате на непознато място.

Колко пътувания трябва да направя до една и съща дестинация преди функцията „Пътувания между дома и работното място“ да запамети пътуването?

Обикновено се изискват две пътувания до една и съща дестинация от една и съща начална точка, преди да бъде запаметен редовен маршрут. Текущото време трябва да бъде в рамките на +/- 1 час от запаметеното начално време.

Как задавам дестинация?

Има различни начини да зададете дестинация с Touch Pro.
1. За да изведете екрана с опцията „Задаване на дестинация“ от началния екран, докоснете иконката Задаване на дестинация на навигационния модул. Това ще Ви отведе директно на екрана за търсене, където можете да въведете пощенски код, адрес или име на мястото на един ред.
2. Докоснете два пъти иконката Навигация в долната част на сензорния екран. Това предоставя бърз достъп до екрана за настройки на дестинацията. Оттук можете да изберете една от три опции: Въвеждане на адрес (включително пощенски код), Търсене или Дестинации. Дестинациите
могат да бъдат Дома, Последни дестинации, Любими дестинации, Споделени дестинации или Пътувания между дома и работното място.
3. Когато е налично пътуване между дома и работното място, то ще се изведе в навигационния модул на началния екран. Ако са налични повече от едно пътуване между дома и работното място въз основа на текущото Ви местоположение и час от деня, ще се изведе опцията „Налични пътувания между дома и работното място“. Докосването на навигационния модул Ви отвежда
директно до списък с налични пътувания между дома и работното място.
4. Алтернативно, можете да изберете дестинация от екрана Карти и да докоснете бутона Меню в долния ъгъл на картата. Отново ще се изведат трите опции за дестинация: Адрес, Търсене и Дестинации.
5. Можете също да изпращате места или дестинации до Вашия автомобил чрез приложението за смартфон или уебсайта Route Planner. Място, което е „запаметено“ в Route Planner, ще се извежда във Вашите любими дестинации след свързване на Вашия автомобил с интернет и синхронизиране на дестинациите. Ако на екрана е отворена Навигация, когато нова дестинация се получава от Route Planner, дестинацията ще се появи като изскачащ панел. Чрез избор на опцията „Използване сега“ ще потвърдите дестинацията в автомобилната навигационна система. Местата, зададени като дестинация чрез Route Planner, се появяват в последните дестинации.

Защо дестинацията, която изпратих на моя автомобил, не се появи в автомобилната навигационна система?

Дестинации могат да се получават, само ако автомобилът има подходяща връзка за пренос на данни. В някои случаи дори и системата да се извежда като свързана, мобилната мрежа може да е претоварена, което не дава възможност на системата да получи дестинацията. Дестинациите, получени от автомобила, ще се извеждат само когато разглеждате функцията Навигация на системата. Тогава дестинацията ще се изведе или като маршрут отстрани на сензорния екран, или като изскачащ прозорец за потвърждение. Ако дестинацията се получава от автомобила, когато използвате функция, различна от Навигация, дестинацията може да се възстанови от последните дестинации.

Как мога да гледам алтернативни маршрути?

След като сте избрали дестинация, докоснете „Опции за маршрут“, за да видите маршрута по подразбиране (в началото на списъка) и до два алтернативни маршрута. Изберете предпочитания от Вас маршрут и натиснете Старт, за да стартирате упътванията.

Как използвам функцията Търсене на дестинация?

Просто въведете място, пощенски код или адрес в полето за търсене. Дори ако сте въвели името/адреса неправилно, функцията Търсене обикновено ще разпознае мястото. Ако автомобилът Ви има връзка за пренос на данни, търсенето ще има достъп до последната информация в облака както и до бордовата база данни на автомобила.

Кой е най-ефективният начин за търсене на дестинация?

За да пестите време, натиснете иконката за скриване на клавиатурата, след като въведете първите 3-4 букви. Ще се изведе списък с възможни локации. Докато обхождате списъка, изгледът на карти се актуализира автоматично, така че лесно можете да видите локации в контекста на Вашия маршрут, дестинация или текущо местоположение. Кликнете върху желаната дестинация, за да видите предварителен преглед на маршрута на картата. Ако автомобилът Ви има връзка за пренос на данни, ще се изведат също изображения на изгледи от улицата, ако са налични. Като натиснете иконката за цял екран в ъгъла на изображението, изгледът от улицата ще се увеличи. Прибиране на изображението Ви позволява да го въртите на 360 градуса. Като натиснете „ ...“, ще видите допълнителна информация, включително пълен адрес и най-нови публикувани ревюта, ако са налични. В зависимост от Вашата дестинация може да се изведе рейтинг със звезди, въз основа на ревюта от сайтове като TripAdvisor. Ако дестинацията е паркинг - и паркингът поддържа тази информация - екранът с допълнителна информация ще включва също цени и наличност на места. Когато функцията Навигационни упътвания е активна, можете да търсите друго място в близост до Вашата дестинация - например ресторант за обяд - като кликнете отстрани на полето Търсене.

Когато въвеждам пощенски код чрез метода на въвеждане на адреса, защо няма опция за добавяне на номер на улица?

Опцията за въвеждане на пощенски код търси от централно място в рамките на този пощенски код. Въпреки това е възможно търсене по име и номер на улицата.

Защо когато задавам дестинация, понякога се появява предупредителната иконка за ниво на гориво?

За да Ви предупреди, че нямате достатъчно гориво да завършите пътуването си без да спрете за зареждане. За да въведете спиране за зареждане на гориво във Вашето пътуване, натиснете предупредителната иконка за ниво на гориво. Така ще се изведат бензиностанции по маршрута Ви близо до мястото, където трябва да долеете гориво и съответно ще получите по-точно предполагаемо време на пристигане (ETA).

Защо модулите отстрани на основния навигационен екран изчезват, когато автомобилът започне да се движи?

Модулите отстрани на основния навигационен екран са предназначени да Ви помогнат да планирате Вашето пътуване, преди да потеглите.

Мога ли да превключвам между гласови упътвания с женски/мъжки глас за навигацията?

За повечето езици, да, можете. Отидете на Настройки > Всички настройки > Език и клавиатури.

Ако използвам навигационната система в режим Упътвания и търся нова дестинация, защо системата не ми позволява да сменя текущата дестинация с новата търсена дестинация?

Решихме, че предоставянето на опция Промяна на текущата дестинация - предвид процентното ползване на този сценарий - би добавило ненужна допълнителна сложност. Най-лесният начин да въведете нова дестинация е да отмените упътванията от менюто Навигация и да зададете нова дестинация.

При въвеждане на адрес защо винаги е необходимо да се въведе града преди улицата?

Това е с цел да намирате улицата, която търсите, по-бързо. Едно и също име на улица често се среща в много градове - като въвеждате първо града, Вашият списък с възможни опции за улица се редуцира. Възможно е обаче да въведете места или адреси в един ред чрез опцията Търсене.

Как се актуализират картите на Land Rover?

Във Вашия автомобил са инсталирани най-актуалните карти от Вашия търговец. Следващи актуализации на картите ще са налични до четири пъти годишно в зависимост от Вашия регион. Актуализации на карти могат да се изтеглят на USB стик от Вашия компютър с Windows или Apple с помощта на инструмента за изтегляне, наличен на LandRover.com/navigation. Актуализирането на системата от карти на Вашия автомобил обикновено отнема 10-15 минути след изтегляне на актуализацията на USB стик. USB стиковете трябва да бъдат форматирани като FAT32. Land Rover препоръчва използването на USB 3.0 стик с капацитет 32 GB на известна марка. Двигателят на автомобила ТРЯБВА да е запален по време на целия процес на актуализация. Ако актуализацията на картите бъде прекъсната, може да останете без карти в системата, което ще изисква рестартиране на процеса. За повече детайли посетете LandRover.com/navigation.

Как мога да проверя кои държави се покриват от моите бордови карти?

От менюто Навигация отидете на Настройки > Настройки на навигацията > Инсталирани карти. Държавите, които се покриват от картите, са изброени на този екран.

КЛИМАТИЗАЦИЯ
Функцията масаж на седалките се включва автоматично. Как мога да я изключа?

Може би случайно сте включили автоматична активация на функцията масаж. Отидете на Настройки > Всички настройки > Функции > Седалки > Автоматично включване на функцията масаж

Каква е продължителността на програмата за масаж?

Пълен цикъл на масаж трае 10 минути.

ТЕЛЕФОН
Как мога да сдвоя моя телефон с Bluetooth функция?

Ако в момента няма сдвоен или свързан телефон, на дисплея ще се изведе индикацията „Докосни за свързване на телефон“. Просто докоснете този текст и системата е готова за Bluetooth сдвояване. Влезте в менюто Bluetooth сдвояване на Вашия телефон и потърсете Вашия автомобил. В зависимост от модела телефон, който ползвате, Touch Pro и/или Вашият телефон могат да поискат от Вас да потвърдите, че даден код съвпада, преди сдвояването. Може също да Ви бъде подсказано да потвърдите изтегляне на контактите Ви от телефона и снимките им (ако се поддържа).

Могат ли моите изтеглени контакти или снимки да бъдат гледани от друг с достъп до автомобила?

Не. Вашите синхронизирани контакти ще бъдат видими, само ако Вашият телефон е свързан с автомобила.

Колко Bluetooth устройства могат да бъдат свързани или сдвоени?

До 10 Bluetooth устройства могат да бъдат сдвоени. Един телефон и едно устройство за възпроизвеждане на медийни файлове могат да бъдат свързани едновременно. Ако обаче Вашият телефон е свързан като телефон и устройство за възпроизвеждане на медийни файлове, второ устройство не може да бъде свързано едновременно с него. Първото устройство, сдвоено с Touch Pro, ще бъде обозначено като Вашето основно устройство, освен ако не промените настройките. Отидете на Настройки > Всички настройки > Функции > Bluetooth > Сдвоени устройства > и кликнете върху устройството, което желаете да смените.

Как търся контакти от моя телефонен списък с контакти?

От основния екран на телефона изберете Контакти. Докоснете полето за търсене в най-горната част на екрана с контакти за достъп до клавиатурата и започнете търсене на желания от Вас контакт. Докато набирате на клавиатурата, списъкът с контакти се актуализира автоматично. Кликнете върху полето Брой съвпадения, за да видите опциите. За да може най-голям брой контакти да са видими едновременно, полето за търсене обхожда със списъка, позволявайки извеждане на 5 вместо на 4 опции.
Алтернативно, натиснете бутона за гласово разпознаване на волана и използвайте гласова команда, за да наберете номер. Например:
„Обади се на Дейвид Смит“
„Обади се на Дейвид Смит по мобилния“
„Набери 01234987654“

Защо иконката Телефон все още е видима, когато съм в екрана на телефона?

Ако сте сдвоили повече от един телефон с Touch Pro - натискането на тази иконка Ви позволява да превключите на друго устройство за повиквания/приемане на обаждания.

Защо автомобилът не запомня моя Bluetooth телефон и не се сдвоява с него автоматично?

Това най-вероятно се дължи на факта, че функцията за автоматично свързване за това устройство е дезактивирана във Вашите Bluetooth настройки.

Може ли Touch Pro да чете на глас входящи текстови съобщения и имейли?

Телефони с операционна система Windows Phone могат да бъдат конфигурирани да четат на глас и да отговарят на текстови съобщения, ако съвместимо устройство е свързано чрез Bluetooth. Тази функция обаче понастоящем не се поддържа от Touch Pro за използване с устройства с Android или Apple.

МЕДИЯ
Опцията „Любими“ на функцията Радио подобна ли е на предварително настроени?

Да. „Любими“ на функцията Радио предоставя един списък с всички Ваши любими радиостанции независимо от радиочестотата, например FM, AM DAB, което улеснява навигирането до Вашата любима радиостанция. (Предишните системи изискваха от Вас да превключвате радиочестотите, преди да изберете предварително настроена радиостанция.) Можете също да добавяте Ваши любими радиостанции като иконка за бърз достъп на един от Вашите персонализирани начални екрани. Алтернативно, натиснете бутона за гласово разпознаване на волана и използвайте гласова команда, за да намерите радиостанцията.

Как прибавям радиостанция към моите „Любими“?

Натиснете иконката със звезда на екрана „Възпроизвеждани в момента“ или в „Откриване на списък“ на радиостанцията. Когато звездата премине от очертание към запълнена иконка, радиостанцията е добавена към „Любими“. Радиостанциите се извеждат в реда, в който ги добавяте.

Мога ли да променя подреждането на моя списък с любими?

Да. Натиснете иконката Редактиране в най-долната част на екрана, след това докоснете и изтеглете радиостанцията до нова позиция в списъка. (Това може да се направи, само ако автомобилът е спрял.)

Как премахвам радиостанция от моя списък с Любими?

Докоснете иконката със звезда - след като тя се върне отново в очертание, съответната радиостанция повече няма да бъде в списъка с Любими.

Избрал съм изглед тип „въртележка“. Защо музиката ми се извежда като списък?

Този тип изглед се поддържа само за Sirius XM Satellite радио (само в САЩ и Канада), библиотеки с медийно съдържание и USB стикове.

Как превключвам радиостанции, когато съм в менюто Медия?

Когато сте в Медия, можете да плъзгате наляво/надясно от центъра на сензорния екран, за да променяте радиостанции, телевизионни канали или песента, която се възпроизвежда в момента.

Мога ли да рипвам CD в библиотеката с медийно съдържание на Touch Pro?

Да. Бордовата база данни на Gracenotе съвпада с информацията за песента, както и албума и творчеството на съответния изпълнител. След като пъхнете CD-то, до бутоните за възпроизвеждане ще се появи иконка, позволяваща Ви да го рипнете.

Може ли базата данни на Gracenote да бъде актуализирана с новоиздадени албуми?

Моля, свържете се с Вашия търговец за най-нови актуализации на софтуера.

Как са организирани FM радиостанциите в библиотеката?

Когато изберете опцията „Открий“ от радио екрана „Възпроизвеждани в момента“, всички налични FM радиостанции ще се изведат по честота. Ако обаче предпочитате да пренаредите списъка по име на радиостанция, можете да промените това в Настройки на радиото.

Мога ли да гледам повече от един ТВ канал в моя автомобил?

В зависимост от спецификациите на Вашия автомобил и качеството на приемане на сигнала, може да е възможно да гледате до три канала едновременно. Няколко ТВ антени, разположени в архитектурата на автомобила, позволяват гледане на един канал на левия заден екран, втори канал на десния заден екран и трети на предния сензорен екран. На предния сензорен екран обаче може да се гледа, само ако автомобилът е спрял - когато автомобилът тръгне, ще се възпроизвежда само звук. Когато се гледа един ТВ канал, сигналът от множеството антени се комбинира и осигурява по-силен сигнал и по-качествена картина.

Когато пъхна DVD в съответния слот, защо не се възпроизвежда автоматично?

Това е с цел избягване на прекъсване на медия източника, който звучи в момента. Тази функция е особено полезна за автомобили, оборудвани с развлекателна система за пътниците на задните седалки. В този случай, за да не се притесняват другите пътници в автомобила, DVD-то може да се възпроизвежда на екраните отзад, а звукът да се слуша на безжични слушалки.

Когато гледам екрана на медия плейъра и натисна бутона за включване на захранването, екранът не се изключва - вместо това се извежда началният екран. Защо?

За Ваше удобство началният екран се извежда автоматично, за да Ви помогне да превключите на друга функция.

Мога ли да управлявам и да следя съдържанието на задните екрани от предната част на автомобила?

Да. Изберете екрана, който възпроизвежда медийното съдържание, от предния сензорен екран и изберете „Медия отзад“. Сега вече можете да виждате какво се възпроизвежда на всеки екран. От този екран пътникът отпред може също да променя медия източниците и/или каналите/радиостанциите/песните в зависимост от използвания източник. Водачът може също да избере да слуша същото аудио съдържание като това на развлекателната система за пътниците на задните седалки. В този случай пътниците на задните седалки ще имат пълен контрол над силата на звука в купето. Моля, обърнете внимание, че пътниците отпред и отзад не могат да имат достъп до управлението на силата на звука едновременно. Не е възможно силата на звука в автомобила да се регулира едновременно отпред и отзад.

Каква е функцията на бутона за заключване, разположен на „контролния“ екран на развлекателната система за пътниците на задните седалки?

Той заключва дистанционното и не позволява на потребителите на задните седалки да променят канала или силата на звука. Тази функция може да бъде особено полезна, когато возите малки деца в автомобила.

Мога ли да заглушавам/регулирам силата на звука в купето от задната част на автомобила?

Ако звукът се възпроизвежда от аудиосистемата на автомобила, пътниците на задните седалки могат да получат контрол над звука в купето. Тогава дистанционното може да бъде използвано за регулиране на силата или за заглушаване на звука, ако е необходимо. Ако слушате медийно съдържание отзад, като използвате безжичните слушалки на автомобила, бутонът за управление на силата на звука е разположен отстрани на слушалките.

Какви функции са налични в новата развлекателна система за пътниците на задните седалки?

Характеристиките на развлекателната система за пътниците на задните седалки включват:
Два 10,2-инчови HD дисплея със съотношение на екрана 16:9, които могат да се скрият, когато не се ползват
Изцяло нов дизайн на потребителския интерфейс
Широка гама свързаност за различни устройства като смартфони/таблети:
2x USB 3.0 интерфейса
1x HDMI интерфейс
1x HDMI / MHL вход с двойно предназначение
Бутони за управление от екрана на всички медии, климатизация и седалки с подгряване/охлаждане (в зависимост от спецификациите на автомобила)
Контролно управление за водача и пътника отпред за управление или следене на употребата
Безжични слушалки с поддръжка за Dolby виртуален съраунд звук
Нова навигационна система (неналична в Япония) предоставя следните възможности:
Пълна информация за статуса на пътуванията
Пълна възможност за търсене и разглеждане на карти (онлайн търсене, ако автомобилът има мобилна връзка за пренос на данни)
Сателитни снимки (изисква се връзка за пренос на данни)
Функция, позволяваща на пътниците отзад да предлагат дестинация на водача

Защо когато използвам InControl Apps, звукът се възпроизвежда от високоговорителя на моя телефон с Android вместо от аудиосистемата на автомобила?

Телефоните с Android трябва да бъдат свързани с Touch Pro чрез Bluetooth или USB.

USB стикове с какъв капацитет могат да се използват?

До 128 GB. Моля, обърнете внимание, че преди да бъде използван какъвто и да е USB стик, трябва да го преформатирате до FAT32. Моля, уверете се, че запазвате всички данни на USB стика, тъй като те ще бъдат изтрити при преформатирането.

Мога ли да използвам преносими устройства за съхранение на медийни файлове?

Не Ви препоръчваме да използвате такива устройства, тъй като разходът на електроенергия за такива устройства варира значително.

Кои медийни формати се поддържат за възпроизвеждане на музика и видео?

Touch Pro поддържа широка гама аудио и видео формати, включително:
Аудио формати: AAC, Dolby, DTS, FLAC, MPEG 1, 2, 3, WMA, PCM, WAV, Apple Lossless
Видео формати: AVI, DV, 1, 2, 4, включително DivX, Xvid и QuickTime, H.263, H.264, WMV, MKV

Поддържа ли USB 3.0?

Да

ВРЪЩАНЕ КЪМ ПОДДРЪЖКА ЗА INCONTROL

*Някои функции на InControl Touch Pro изискват оборудване с InControl Connect Pro
Когато разпространяваме InControl, някои от описаните характеристики може да са опционални или да зависят от пазара или от силовия агрегат. Консултирайте се с уебсайта на Land Rover за вашата страна или местния дилър на Land Rover за наличността и пълните условия във вашата страна. Някои функции изискват съответна SIM карта с подходящ договор за ползване на данни, който ще изисква допълнителен абонамент след първоначалния срок, указан от вашия търговец. Мобилната свързаност не може да бъде гарантирана на всички места.

ПОДДРЪЖКА ЗА LAND ROVER INCONTROL
ЗА INCONTROL
InControl включва редица услуги и приложения, които Ви свързват с автомобила и с външния свят безпроблемно и сигурно.
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС
Ние с радост ще отговорим на всички Ваши въпроси или ще Ви разкажем повече за InControl
НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ
ОБЩИ УСЛОВИЯ
Когато се регистрирате за Protect или започнете да използвате Touch Pro или InControl Apps, от Вас ще се изиска да приемете нашите общи условия и политики. За повече информация те могат да бъдат открити по-долу:
ВИЖТЕ ОБЩИ УСЛОВИЯ
ОБЩИ УСЛОВИЯ
Вижте документите Общи условия и Политика за поверителност на Land Rover InControl.
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС
Обсъдете InControl с най-близкия търговец
ИНФОРМИРАЙТЕ МЕ
Абонирайте се за последните новини
НАМЕРЕТЕ ТЪРГОВЕЦ
Намерете най-близкия до вас търговец на Land Rover