ФОНДАЦИЯ "BORN FREE"

Възникването на историческата връзка на Land Rover с фондация "Born Free" датира от началото, където автомобили Land Rover участват в заснемането на класическия филм "Родени свободни" за дивата природа през 1966 г. Във филма участват създателите на фондацията Вирджиния МакКенна и Бил Травърс. Изискването тогава е, както и сега, да се разчита на автомобилите Land Rover да достигнат до дивите животни в най-отдалечените места.
Land Rover започна партньорството си с "Born Free" за първи път през 2002 година и сме решени да продължим да предоставяме практическа помощ на фондацията, като осигуряваме автомобили, както и подкрепа за проектите им в следващите пет години, в съответствие с единния ни подход към изграждането на глобално устойчиво развитие.
В резултат на новото партньорство автомобилите на Land Rover ще бъдат разпределени от фондация "Born Free" в Кения, Етиопия, Индия и Южна Африка, където ще подпомагат жизненоважната полева работа на благотворителната организация. Допълнителна подкрепа ще подпомага инициативи за опазването и благосъстоянието на дивите животни в други части на Африка и южна Азия, докато във Великобритания, където е седалището на благотворителната организация, автомобилите Land Rover на "Born Free" ще помагат за логистиката и задълженията на посланици на благотворителността.

Уил Травърс, носител на ордена на Британската империя, Президент на фондация "Born Free" казва: "Фондация "Born Free" е на фронтовата линия що се отнася до опазването и благосъстоянието на дивите животни и разчитаме на Land Rover да ни откара до тази фронтова линия. От съществена важност е, не само че можем да достигнем до разни наистина труднодостъпни места, но и че можем успешно да изпълним мисията си и да се върнем. Безопасността, сигурността и надеждността са от първостепенна важност.