МЕЖДУНАРОДНА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ

Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧКЧП) е най-голямата хуманитарна мрежа в света и достига до 150 милиона души в 189 национални организации чрез работата на над 13 милиона доброволци.Дългогодишните взаимоотношения на Land Rover с Червения кръст започнаха през 1954 г., когато предоставихме на британския Червен кръст Land Rover от серия 1, за да го използват като мобилен диспансер в Дубай.

Взаимоотношенията бяха заздравени още повече през 2007 година като част от развитието на състезанието G4 Challenge на Land Rover. Оттогава световните постижения, произтичащи от тези взаимоотношения, включват заемането и даряването на 120 автомобила и доставянето на директна помощ на повече от 800 000 души. В глобален мащаб повече от 1 милион души са били подпомогнати индиректно от подкрепата на Land Rover за МФЧКЧП чрез финансиране, възлизащо на повече от 6,4 милиона лири от 2007 година насам.

Един от най-влиятелните проекти на партньорството бе експедицията "Пътешествие към открития" през 2012 година. Land Rover превърна проекта на МФЧКЧП за устойчиво използване на водни ресурси и канализация в Уганда във фокус на амбициозно набиране на средства, за да завърши експедиция от 10 000 мили до Пекин, Китай. Това пътуване бе осъществено от едномилионния Land Rover Discovery, който бе конструиран в Солихъл, Великобритания - домът на Land Rover. 50-дневното пътуване успешно постигна целта си да набере 1 милион лири за проекта и да популяризира жизненоважната работа на екипите на МФЧКЧП в Африка.