МЕЖДУНАРОДНА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ

Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧКЧП) е най-голямата хуманитарна мрежа в света и достига до 150 милиона души в 189 национални организации чрез работата на над 13 милиона доброволци.Дългогодишните взаимоотношения на Land Rover с Червения кръст започнаха през 1954 г., когато предоставихме на британския Червен кръст Land Rover от серия 1, за да го използват като мобилен диспансер в Дубай.

Взаимоотношенията бяха заздравени още повече през 2007 година като част от развитието на състезанието G4 Challenge на Land Rover. Оттогава световните постижения, произтичащи от тези взаимоотношения, включват заемането и даряването на 120 автомобила и доставянето на директна помощ на повече от 800 000 души. В глобален мащаб повече от 1 милион души са били подпомогнати индиректно от подкрепата на Land Rover за МФЧКЧП чрез финансиране, възлизащо на повече от 6,4 милиона лири от 2007 година насам.

Един от най-влиятелните проекти на партньорството бе експедицията "Пътешествие към открития" през 2012 година. Land Rover превърна проекта на МФЧКЧП за устойчиво използване на водни ресурси и канализация в Уганда във фокус на амбициозно набиране на средства, за да завърши експедиция от 10 000 мили до Пекин, Китай. Това пътуване бе осъществено от едномилионния Discovery, който бе конструиран в Солихъл, Великобритания - домът на Land Rover. 50-дневното пътуване успешно постигна целта си да набере 1 милион лири за проекта и да популяризира жизненоважната работа на екипите на МФЧКЧП в Африка.