ТЕХНОЛОГИИ
TOP
ИНФОРМАЦИЯ И РАЗВЛЕЧЕНИЕ
ВОЛАН
Уникалните, невидими докато не бъдат осветени, бутони на волана намаляват броя на контролните бутони в купето и изпълняват редица функции. Редовно използваните функции като медийните могат да се управляват изцяло от бутоните на волана в съчетание с интерактивния дисплей за водача.
РАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА ЗА ПЪТНИЦИТЕ НА ЗАДНИТЕ СЕДАЛКИ
Опционалната Развлекателна система за пътниците на задните седалки предлага два 8-инчови екрана, вградени на гърба на предните подглавници, или 10-инчови регулируеми сензорни екрана с висока резолюция, монтирани на седалките. И двете системи съдържат чифт безжични дигитални слушалки WhiteFire® и конектори HDMI, Mobile High-Definition Link (MHL) и USB.
ПАКЕТ SMARTPHONE
Този пакет ви позволява да управлявате оптимизирани за автомобил приложения на вашия смартфон Android™ или Apple™ от сензорния екран.
ГЛАСОВО РАЗПОЗНАВАНЕ
Системата за гласово разпознаване на InControl разбира говорими инструкции, така че можете да взаимодействате с автомобила и различни приложения, да се обаждате по телефона или да избирате песни без да губите концентрация върху пътя пред себе си.
PRO SERVICES
Pro Services осигурява всичко от информация, базирана на трафика в реално време, до навигация от врата до врата.
PROTECT
Използвайте Protect, за да записвате пътуванията си, да проверявате дистанционно нивото на горивото, да намирате лесно паркирания си автомобил и дори да проверявате дали не сте забравили отворено стъкло. Включва Оптимизирана пътна помощ на Land Rover.
АУДИОСИСТЕМА MERIDIAN™
АУДИОСИСТЕМА MERIDIAN™

Изключително ясен звук, кристално чисти високи тонове и плътни, дълбоки баси - благодарение на специалното разположение на 13 високоговорителя, включително двуканален субуфер.

Разгледайте Meridian™
АУДИОСИСТЕМА MERIDIAN™ СЪС СЪРАУНД ЗВУК
АУДИОСИСТЕМА MERIDIAN™ СЪС СЪРАУНД ЗВУК

Цялата плътност и яснота на звука на живото изпълнение, предоставена чрез разпределение на 19 предни, странични и задни високоговорители, включително двуканален субуфер - безпроблемно съчетани чрез технологията Trifield™.

РАЗГЛЕДАЙТЕ Meridian™
АУДИОСИСТЕМА MERIDIAN™ SIGNATURE
АУДИОСИСТЕМА MERIDIAN™ SIGNATURE

Първата в света 3D технология Trifield™ издига съраунд звука на следващо ниво. Аудиосистемата Signature съдържа 23 високоговорителя, включително двуканален субуфер. Невероятно автентично, усещането за пространство в купето се увеличава, предавайки любимите ви изпълнения в истинския им мащаб и локация.

РАЗГЛЕДАЙТЕ Meridian™
ИНОВАЦИИ
PHEV
Без компромис с проходимостта, динамиката или външния вид, plug-in хибридният електрически автомобил (PHEV) се задвижва от нашия най-иновативен силов агрегат досега с CO₂ емисии от 64 г/км.
РАЗГЛЕДАЙТЕ PHEV
ИЗЦЯЛО АЛУМИНИЕВА КАРОСЕРИЯ
По-лека, по-силна и по-устойчива, иновативната монокок конструкция на каросерията предоставя забележителна здравина и финес със способността да издържа на същите офроуд въздействия като всички автомобили Land Rover.
IGUIDE (ПРЕДСТОИ СКОРО)
Приложението Land Rover iGuide използва най-новата технология за добавена реалност, за да обясни всички характеристики и бутони за управление на вашия автомобил, които трябва да знаете. То се използва и като мобилно ръководство на собственика, като ви гарантира, че винаги ще имате под ръка отговор на всеки въпрос.
ДИНАМИКА
ЖЕЛАЯ ДА ПОЛУЧАВАМ ИНФОРМАЦИЯ
ЕЛЕКТРОНЕН АКТИВЕН ДИФЕРЕНЦИАЛ С ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ПРИ СПИРАНЕ
Системата Векторно разпределение на въртящия момент при спиране предоставя откликващо, контролирано завиване и кормилно управление дори в най-тесните завои. Електронният диференциал и спирачната система на автомобила постоянно балансират разпределението на въртящия момент на двигателя между четирите колела при завиване.
ДИНАМИЧЕН КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА
Следи динамичното поведение на Range Rover Sport и се намесва, за да увеличи максимално стабилността на автомобила. Динамичният контрол на стабилността намалява въртящия момент на двигателя и прилага подходящо спирачно усилие, за да коригира посоката на движение на автомобила.
СНИЖАВАНЕ ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ
Системата Снижаване при висока скорост* използва електронното въздушно окачване, за да намали въздушното съпротивление и разхода на гориво при постоянни скорости, като снижава автомобила с 15 мм спрямо нормалната височина на возията, когато скоростта достигне 105 км/ч.
ДИНАМИЧНА ПРОГРАМА
Автомобилите, оборудвани с Terrain Response 2 и активен електронен диференциал с векторно разпределение на въртящия момент при спиране получават допълнителна настройка - Динамична програма, която настройва окачването да предоставя още по-прецизен контрол върху каросерията с по-директно управление и по-бързи реакции.
ПРОХОДИМОСТ
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
УСЪВЪРШЕНСТВАН АСИСТЕНТ ЗА ТЕГЛЕНЕ
Опционалният Усъвършенстван асистент за теглене ви позволява да контролирате посоката на вашето ремарке при движение на заден ход чрез въртящия се контролер на Terrain Response 2. Системата контролира кормилното управление на автомобила, за да постигне желаната траектория на ремаркето.
СТАРТИРАНЕ ПРИ НИСКО СЦЕПЛЕНИЕ
Осигурявайки ви оптимален контрол на въртящия момент, когато потегляте от място, стартирането при ниско сцепление увеличава проходимостта при хлъзгави повърхности като мокра трева, сняг или лед.
ДВУСТЕПЕННА РАЗДАТЪЧНА КУТИЯ
Допълнителните по-ниски предавки могат да се окажат безценни при трудни условия като стръмни наклони или склонове, офроуд шофиране или при теглене. Двустепенната раздатъчна кутия ви осигурява прецизна скорост и контрол в такива моменти.
КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН
Патентованата система Контрол при спускане по наклон (HDC) на Land Rover е стандартно оборудване. Тя подпомага водача с контролирано спускане по трудни склонове. Системата прави това, като поддържа постоянна скорост и прилага спирачно усилие на всяко колело поотделно.
СТАНДАРТНО ОБОРУДВАНИ СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА
АВАРИЙНА СПИРАЧКА
Аварийната спирачка може да спомогне за избягване на сблъсък с други автомобили или пешеходци. Ако е засечен потенциален челен сблъсък, се извежда предупреждение, което ви дава време да предприемете действие. Ако не бъде предприето действие, системата задейства спирачките, за да смекчи евентуалния сблъсък.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЛЕНТАТА
Прави дългите пътувания много по-безопасни. Функцията Предупреждение за напускане на лентата засича неволно напускане на лентата на движение и предупреждава водача с визуална индикация и вибрация на волана.
ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА ПРЕДЕН И НА ЗАДЕН ХОД
Прави паркирането на тесни места по-безопасно. Когато изберете задна предавка, сензорите в задната броня се активират. По време на паркирането сензорният екран и звуковата обратна връзка указват колко близо се намирате до препятствията.
АВТОПИЛОТ И ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА
Автопилотът и Ограничителят на скоростта поддържат текущата скорост без необходимост да се ползва непрекъснато педала на газта и спомагат за по-малко умора на водача. Ограничителят на скоростта ви позволява и да зададете предварително максимална скорост.
ОПЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ
ПАКЕТ DRIVER ASSIST

Пакетът Driver Assist предлага широка гама системи в помощ на водача, включително функции от пакета Drive Pro* и пакета Park Pro и системата от пространствени камери. Той включва и новия Адаптивен автопилот с Подпомагане на кормилното управление и 360 градусова камера.

КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
DRIVE
Опционалният пакет Drive предлага редица функции, които ви помагат да останете информирани и в безопасност, включително Следене на състоянието на водача, Следене на мъртвата точка на видимост, Разпознаване на пътните знаци и Адаптивен ограничител на скоростта.
DRIVE PRO
Освен технологиите, включени в пакета Drive, пакетът Drive Pro съдържа Асистент за придържане в лентата, Асистент за мъртвата точка на видимост, Адаптивен автопилот с Queue Assist и Аварийна спирачка при висока скорост.
PARK
Съдържа Помощ при паркиране на 360 градуса и Следене на трафика зад автомобила, за да осигури пълна увереност при маневриране на тесни места. Функцията Следене за свободно излизане предупреждава пътниците на задните седалки за приближаващи автомобили преди излизане.
PARK PRO
Освен технологиите, включени в пакета Park, пакетът Park Pro съдържа Асистент за паркиране, за да направи успоредното и перпендикулярното паркиране по-лесни от всякога, като управлява волана на автомобила за заемане на подходящото паркомясто.
КОМФОРТ И УДОБСТВО
ЦЕНИ И КАТАЛОЗИ
СЕДАЛКИ С ПОДГРЯВАНЕ И ОХЛАЖДАНЕ
Предлагат се опционални предни и задни седалки с подгряване и охлаждане, за да осигуряват оптимален комфорт, независимо от температурата.
СВЪРЗАНОСТ
Range Rover Sport се предлага с два опционални контакта и пет USB порта, разположени из цялото купе. Затова без значение къде седите вие или вашите пътници, всички са със заредени устройства и могат да се забавляват.
yt:V8dudKAsTnw
КОНФИГУРУЕМО АМБИЕНТНО ИНТЕРИОРНО ОСВЕТЛЕНИЕ
Опционалното конфигуруемо амбиентно осветление ви позволява да променяте цвета и нюанса на осветлението в купето според настроението си. Изберете сред десетте цвята от сензорния екран.
ДИСТАНЦИОНЕН КЛИМАТРОНИК С ТАЙМЕР
Тази система позволява предварително затопляне или вентилация на автомобила чрез дистанционно управление и 7-дневен таймер. Можете винаги да сте сигурни, че купето е с подходящата температура преди да се качите в автомобила.
ЗАДНА ВРАТА, УПРАВЛЯВАНА С ЖЕСТОВЕ
Задната врата, управлявана с жестове, ви позволява да я отваряте и затваряте без да е нужно да докосвате автомобила. Управлявана електронно, тя включва два сензора от двете страни на автомобила. За да активирате функцията, просто раздвижете крак под сензорите.
МЕКО ЗАТВАРЯНЕ НА ВРАТАТА
Range Rover Sport се предлага с електрическо затваряне на всички врати. Това позволява контролиране на последните 6 мм от движението на вратата, осигурявайки меко затваряне на предните и задни врати.
СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Изберете до три автомобила и ги сравнете един до друг.
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
Използвайте конфигуратора, за да създадете своя идеален Range Rover Sport
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Разгледайте и изтеглете най-новите брошури за Land Rover
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Потърсете търговец на Land Rover близо до вас

Meridian е регистрирана търговска марка на Meridian Audio Ltd.

С постепенното внедряване на InControl някои описани характеристики може да са опционални или да зависят от пазара или силовия агрегат. Моля, консултирайте се с вашия местен търговец на Land Rover относно наличието и пълните условия във вашата държава. Някои функции изискват съответна SIM карта с подходящ договор за ползване на данни, който ще изисква допълнителен абонамент след първоначалния срок, указан от вашия търговец. Мобилната свързаност не е гарантирана във всички локации. Информацията и изображенията, изведени във връзка с технологията InControl, включително екрани или поредици, подлежат на актуализации на софтуера, контрол на версиите и други системни/визуални промени, в зависимост от избраните опции. Водачите трябва да се уверят, че имат пълен контрол над автомобила по всяко време.

Опционалните характеристики и тяхната наличност могат да се различават според спецификацията на автомобила (модел и мощност) или да изискват инсталирането на други функции, за да бъдат монтирани. Моля, свържете се с местния търговец за повече подробности или конфигурирайте автомобила си онлайн.