ИНФОРМАЦИЯ И РАЗВЛЕЧЕНИЕ

  • ОНЛАЙН МЕДИЯ
   ОНЛАЙН МЕДИЯ

   Слушайте любимата си музика, радио и подкасти в движение. И всичко това без вашия смартфон. Свържете вашите профили в Deezer и TuneIn към InControl Portal и получавате достъп до вашите медийни файлове от сензорния екран на автомобила. Налична само с Connect Pro.

  • NAVIGATION PRO
   NAVIGATION PRO

   Актуализации на трафика и търсене в реално време са на върха на пръстите ви с опционалните системи Navigation Pro1 и Connect Pro. Запазвайте любимите си места, използвайте мултисензорни жестове, за да разглеждате карти и разполагайте с актуална информация благодарение на Map Care.

  • ПАКЕТ SMARTPHONE

   Включващ технологията InControl Apps, този пакет ви позволява да управлявате оптимизирани за автомобил приложения на вашия смартфон Android™ или Apple™ от сензорния екран.

  • HEAD-UP ДИСПЛЕЙ
   HEAD-UP ДИСПЛЕЙ

   Представя ключови данни за автомобила, включително скорост, предавка и навигационни насоки, на предното стъкло. Той съдържа кристално ясни пълноцветни графики с висока резолюция, позволявайки ви да виждате цялата информация по-лесно.

  • ВОЛАН
   ВОЛАН

   За лесна употреба облицованият с кожа волан съдържа бутони за управление, включително за управление на медия и телефон. А за още по-спортен външен вид воланът R-Dynamic има участъци за хващане, облицовани с перфорирана кожа.

  • REMOTE APP
   REMOTE APP

   Климатизирайте предварително купето, заключвайте, отключвайте или локализирайте автомобила си и проследявайте пътуванията си от вашия смартфон или смарт часовник. Съвместим с повечето смартфони, Android Wear™ или Apple Watch ®.

  ИНОВАЦИИ

  • ОЛЕКОТЕНА АЛУМИНИЕВА АРХИТЕКТУРА

   Технологията MHEV2 подобрява икономията на гориво на Range Rover Evoque, като събира и съхранява енергията, обикновено губеща се при намаляване скоростта на автомобила, и я използва отново, за да подпомогне двигателя.

  • IGUIDE (ПРЕДСТОИ СКОРО)
   IGUIDE (ПРЕДСТОИ СКОРО)

   Мобилното ръководство на собственика iGuide ви гарантира, че винаги ще имате отговорите под ръка. Приложението iGuide на Land Rover обяснява всички характеристики и бутони за управление на вашия Range Rover Evoque, които трябва да знаете.

  • INGENIUM
   INGENIUM

   От мощност и чисто удоволствие от шофирането до икономия на гориво и финес, гама двигатели Ingenium са налични за Range Rover Evoque, за да отговорят на всякакви нужди.

  ДИНАМИКА

  • АРХИТЕКТУРА НА ОКАЧВАНЕТО
   АРХИТЕКТУРА НА ОКАЧВАНЕТО

   Range Rover Evoque има напълно независима система на окачване с дизайн на задното окачване тип „multi-link“. Невероятно компактната конструкция на системата гарантира, че не се прави компромис със задното товарно пространство.

  • ДИНАМИЧЕН РЕЖИМ
   ДИНАМИЧЕН РЕЖИМ

   Автомобилите, оборудвани с Terrain Response 2*, получават допълнителен Динамичен режим, който настройва окачването да предоставя още по-прецизен контрол върху каросерията с по-директно управление и по-бързи реакции.

  • 9-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ
   9-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

   За да гарантира, че винаги сте на оптималната предавка, увеличаваща максимално икономията на гориво и ускорението, 9-степенната автоматична трансмисия на Range Rover Evoque има девет степени през малък интервал. Смяната на предавките е почти незабележима и превключването интелигентно се адаптира към вашия стил на шофиране.

  • ДИНАМИЧЕН КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА
   ДИНАМИЧЕН КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА

   Динамичният контрол на стабилността (DSC) следи динамичното поведение на Range Rover Evoque и се намесва за максимално увеличаване на стабилността. DSC намалява въртящия момент на двигателя и прилага спирачки към съответните колела, за да коригира посоката на движение на автомобила като противодейства на недозавиването или прекаленото завиване.

  ПРОХОДИМОСТ

  • СИСТЕМА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ПОТЕГЛЯНЕТО ПО НАСТИЛКИ С НИСКО СЦЕПЛЕНИЕ
   СИСТЕМА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ПОТЕГЛЯНЕТО ПО НАСТИЛКИ С НИСКО СЦЕПЛЕНИЕ

   Осигурява оптимален контрол на въртящия момент, когато потегляте от място при хлъзгави повърхности. Системата за подпомагане на потеглянето по настилки с ниско сцепление3 е активна, докато Range Rover Evoque достигне скорост от 30 км/ч, след което автомобилът се връща обратно на избрания режим на шофиране.

  • КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН
   КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН

   Контролът при спускане по наклон3 подпомага с контролирано спускане по трудни склонове. Системата поддържа постоянна скорост и прилага спирачно усилие поотделно за всяко колело.

  • ПОСТЕПЕННО ОТПУСКАНЕ НА СПИРАЧКАТА ПО НАКЛОН
   ПОСТЕПЕННО ОТПУСКАНЕ НА СПИРАЧКАТА ПО НАКЛОН

   Range Rover Evoque използва функцията Постепенно отпускане на спирачката, която не позволява на автомобила да ускорява твърде бързо по стръмни наклони след освобождаване на спирачката.

  • УСЪВЪРШЕНСТВАН АСИСТЕНТ ЗА ТЕГЛЕНЕ
   УСЪВЪРШЕНСТВАН АСИСТЕНТ ЗА ТЕГЛЕНЕ

   Опционалната функция Усъвършенстван aсистент за теглене4 ви позволява да контролирате посоката на ремаркето при движение на заден ход. С помощта на въртящия диск системата контролира управлението на волана на Range Rover Evoque, за да постигне желаната траектория на ремаркето чрез сензорния екран.

  • СЕНЗОРИ ЗА ГАЗЕНЕ
   СЕНЗОРИ ЗА ГАЗЕНЕ

   Опционалните Сензори за газене5 премахват стреса от прекосяването на вода. Те извеждат в реално време нивото на водата около автомобила и ви предупреждават, ако нивото приближава водещата в класа дълбочина на газене от 600 мм на Range Rover Evoque.

  • СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗАДАДЕНА СКОРОСТ ПО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН
   СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗАДАДЕНА СКОРОСТ ПО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН

   Тази свръхмодерна система ви дава възможност да зададете и поддържате постоянна скорост при трудни условия. Действаща като стандартен автопилот, Системата за поддържане на зададена скорост по пресечен терен3функционира при скорости от 1,8 до 30 км/ч.

  СТАНДАРТНИ СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА

  • АВАРИЙНА СПИРАЧКА
   АВАРИЙНА СПИРАЧКА

   Ако се очаква сблъсък и след визуално предупреждение не е предприето действие, спирачките ще се задействат автоматично. Работи с автомобили при скорост от 5 до 80 км/ч и пешеходци или велосипедисти при скорост от 5 до 60 км/ч.

  • АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА
   АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА

   Засича кога автомобилът неволно се отклонява от пътната лента и прилага коригиращ въртящ момент на волана, подтиквайки ви да насочите автомобила обратно в лентата.

  • ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА ПРЕДЕН И НА ЗАДЕН ХОД
   ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА ПРЕДЕН И НА ЗАДЕН ХОД

   По-лесно маневриране. Изберете задна предавка или активирайте от сензорния екран, като графики на екрана и звукови сигнали ще ви укажат близостта ви до препятствия.

  • ЗАДНА КАМЕРА
   ЗАДНА КАМЕРА

   Предоставя по-добра видимост при движение на заден ход. Range Rover Evoque и неговата проектирана траектория се извеждат на сензорния екран за подпомагане на паркирането.

  ОПЦИИ ЗА ПАКЕТИ

  • АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

   Пакетът Park съдържа четири характеристики. Асистентът за паркиране улеснява успоредното и перпендикулярното паркиране, като управлява автомобила за заемане на/излизане от паркомясто. Графики и предупреждения ви напътстват при маневрирането.

  • ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360°
   ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360°

   Дава ви пълна увереност, когато маневрирате в тесни пространства. Сензори, разположени отзад, отпред и от двете страни на автомобила, предоставят звукови и визуални сигнали в реално време, за да ви укажат колко сте близо до дадено препятствие.

  • СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА
   СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА

   Предупреждава ви за автомобили, пешеходци или други опасности, приближаващи от двете страни на автомобила. Особено полезна при излизане на заден ход от паркомясто.

  • СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ
   СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ

   Подпомага безопасността на пътниците, когато излизат от Range Rover Evoque, като предупреждава за приближаващи опасности, например преминаващи автомобили и велосипедисти.

  • АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ
   АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ

   Пакетът Drive6 включва три характеристики. Адаптивен автопилот ще поддържа безопасна дистанция до автомобила отпред, ако той забави ход или спре, когато шофирате с постоянна скорост или пътувате в бавно движещ се трафик. Ако автомобилът отпред спре, вие ще спрете плавно.

  • АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА
   АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

   Ако Range Rover Evoque засече друг автомобил във вашата мъртва точка, когато започнете да сменяте платното, в съответното странично огледало светва предупредителен светлинен индикатор и въртящ момент, приложен на волана, ви подтиква да насочите Range Rover Evoque далеч от приближаващия автомобил.

  • АВАРИЙНА СПИРАЧКА ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ
   АВАРИЙНА СПИРАЧКА ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ

   Ако установи, че може да се случи потенциален челен сблъсък с друго превозно средство, системата извежда предупреждение за водача да спре. Ако водачът не реагира, Range Rover Evoque прилага спирачките, за да смекчи евентуалния сблъсък. Аварийната спирачка при висока скорост е готова за действие и активна при скорост от 10 км/ч до 160 км/ч.

  • АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ С ПОДПОМАГАНЕ НА КОРМИЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ
   АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ С ПОДПОМАГАНЕ НА КОРМИЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ

   Пакетът Driver Assist6 съдържа осем характеристики. Адаптивен автопилот с подпомагане на кормилното управление ви помага да останете в своята лента и да поддържате безопасна дистанция до автомобила отпред. Двигателят, спирачките и кормилното управление реагират автоматично.

  • АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА
   АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

   Ако Range Rover Evoque засече друг автомобил във вашата мъртва точка, когато започнете да сменяте платното, в съответното странично огледало светва предупредителен светлинен индикатор и въртящ момент, приложен на волана, ви подтиква да насочите Range Rover Evoque далеч от приближаващия автомобил.

  • АВАРИЙНА СПИРАЧКА ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ
   АВАРИЙНА СПИРАЧКА ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ

   Ако установи, че може да се случи потенциален челен сблъсък с друго превозно средство, системата извежда предупреждение за водача да спре. Ако водачът не реагира, Range Rover Evoque прилага спирачките, за да смекчи евентуалния сблъсък. Аварийната спирачка при висока скорост е готова за действие и активна при скорост от 10 км/ч до 160 км/ч.

  • 360-ГРАДУСОВА ПРОСТРАНСТВЕНА КАМЕРА
   360-ГРАДУСОВА ПРОСТРАНСТВЕНА КАМЕРА

   Четири цифрови камери, дискретно разположени около Range Rover Evoque, ви предоставят 360-градусов изглед отгоре на сензорния екран с множество ъгли от камерите, достъпни едновременно. 360-градусовият изглед ви помага при различни маневри от паркиране до влизане в/излизане от тесни места.

  • АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ
   АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

   Когато функцията е активирана, Range Rover Evoque ще търси подходящо паркомясто. Автомобилът ще управлява волана за заемате на и излизане от мястото.

  • ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360°
   ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360°

   Дава ви пълна увереност, когато маневрирате в тесни пространства. Сензори, разположени отзад, отпред и от двете страни на автомобила, предоставят звукови и визуални сигнали в реално време, за да ви укажат колко сте близо до дадено препятствие.

  • СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА
   СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА

   Предупреждава ви за автомобили, пешеходци или други опасности, приближаващи от двете страни на автомобила. Особено полезна при излизане на заден ход от паркомясто, дори ако задният изглед е ограничен.

  • СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ
   СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ

   Подпомага безопасността на пътниците, когато излизат от Range Rover Evoque, като предупреждава за приближаващи опасности, например преминаващи автомобили и велосипедисти.

  КОМФОРТ И УДОБСТВО

  • ПАНОРАМЕН ПОКРИВ
   ПАНОРАМЕН ПОКРИВ

   Опционалният панорамен покрив, наличен във фиксиран или плъзгащ се вариант7, изпълва купето със светлина, създавайки по-светло и още по-приветливо пространство.

  • ЗАДНА ВРАТА, УПРАВЛЯВАНА С ЖЕСТОВЕ

   Задната врата, управлявана с жестове8, ви позволява да я отваряте и затваряте без да е нужно да докосвате Range Rover Evoque.

  • ПОДЛАКЪТНИК ОТ ДВЕ ЧАСТИ
   ПОДЛАКЪТНИК ОТ ДВЕ ЧАСТИ

   Подлакътникът от две самостоятелно регулируеми плъзгащи се части увеличава максимално комфорта на пътника отпред.

  • ПРОГРАМИРУЕМО АМБИЕНТНО ИНТЕРИОРНО ОСВЕТЛЕНИЕ

   С тази опционална характеристика изберете от десет цвята за персонализиране на интериорното амбиентно осветление.