ТЕХНОЛОГИИ
ГОРЕ
ИНФОРМАЦИЯ И РАЗВЛЕЧЕНИЕ
ОНЛАЙН МЕДИЯ
Слушайте любимата си музика, радиостанции и подкасти в движение без вашия смартфон. Свържете вашите профили в Deezer и TuneIn към InControl Portal и получавате достъп до вашите медийни файлове директно от сензорния екран на автомобила. Налично само с Connected Navigation Pro и пакет Online.
CONNECTED NAVIGATION PRO
Обновяване на информацията за трафика и търсене в реално време са достъпни с Connected Navigation Pro и пакет Online. Запазвайте любимите си места, използвайте мултисензорни жестове, за да разглеждате карти и разполагайте с актуална информация благодарение на Map Care.
ПАКЕТ SMARTPHONE
Този пакет ви позволява да управлявате оптимизирани за автомобил приложения на вашия смартфон Android™ или Apple™ от сензорния екран.
HEAD-UP ДИСПЛЕЙ
Представя ключови данни за автомобила, включително скорост, предавка и навигационни насоки, на предното стъкло. Той съдържа кристално ясни пълноцветни графики с висока резолюция, позволявайки ви да виждате цялата информация по-лесно.
ВОЛАН
За лесна употреба облицованият с кожа волан съдържа бутони за управление, включително за управление на медия и телефон. А за по-спортен външен вид, воланът на Discovery Sport R-Dynamic съдържа елементи в цвят Noble Chrome.
REMOTE APP
Климатизирайте предварително купето, заключвайте, отключвайте или локализирайте автомобила си и проследявайте пътуванията си от вашия смартфон или смарт часовник. Съвместим с повечето смартфони, Android Wear™ или Apple Watch®.
ИНОВАЦИИ
ДВИГАТЕЛИ
Предлага се гама двигатели, за да се отговори на всякакви нужди - от чисто удоволствие от шофирането до икономия на гориво и финес.
MHEV (МЕК ХИБРИД)
Системата MHEV (Мек Хибрид) събира и съхранява енергията, обикновено губеща се при намаляване скоростта на автомобила, и интелигентно я използва отново, за да подпомогне максималната икономичност.
yt:LpHRVOL5b_M
IGUIDE (ПРЕДСТОИ СКОРО)
Мобилно ръководство на собственика, iGuide ви гарантира, че винаги ще имате отговорите под ръка. Приложението Land Rover iGuide обяснява всички характеристики и бутони за управление на вашия Discovery Sport, които трябва да знаете.
ДИНАМИКА
ИНФОРМИРАЙТЕ МЕ
АРХИТЕКТУРА НА ОКАЧВАНЕТО
Предназначена за офроуд, системата на напълно независимо окачване е с многораменно окачване отзад.
АДАПТИВНА ДИНАМИКА
With Adaptive Dynamics, selected via the Touchscreen, Discovery Sport delivers even tighter body control with flatter handling and sharper responses.
9-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ
За да гарантира, че винаги сте на оптимална предавка - увеличаваща максимално икономията на гориво и ускорението, 9-степенната автоматична трансмисия на Discovery Sport има близко разположени предавателни съотношения. Смяната на предавките е почти незабележима и превключването интелигентно се адаптира към вашия стил на шофиране.
ДИНАМИЧЕН КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА
Динамичният контрол на стабилността (DSC) следи динамичното поведение на Discovery Sporte и се намесва за максимално увеличаване на стабилността. DSC намалява въртящия момент на двигателя и прилага спирачки към съответните колела, за да коригира посоката на движение на автомобила като противодейства на недозавиването или прекаленото завиване.
ПРОХОДИМОСТ
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
СИСТЕМА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ПОТЕГЛЯНЕТО ПО НАСТИЛКИ С НИСКО СЦЕПЛЕНИЕ
Осигурява оптимален контрол на въртящия момент, когато потегляте от място при хлъзгави повърхности.
КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН
Подпомага контролираното спускане по стръмни склонове, като поддържа постоянна скорост и прилага спирачно усилие.
ПОСТЕПЕННО ОТПУСКАНЕ НА СПИРАЧКАТА ПО НАКЛОН
Предотвратява твърде бързото ускоряване на автомобила по стръмни склонове след освобождаване на спирачката.
УСЪВЪРШЕНСТВАН АСИСТЕНТ ЗА ТЕГЛЕНЕ
Контролира посоката на ремаркето при движение на заден ход. С помощта на въртящия диск Усъвършенстваният асистент за теглене контролира управлението на волана на Discovery Sport чрез сензорния екран, за да постигне желаната траектория на ремаркето.
СЕНЗОРИ ЗА ГАЗЕНЕ
Премахват стреса при пресичане на водни препятствия. Сензорите за газене извеждат в реално време нивото на водата около автомобила и ви предупреждават, ако нивото приближава максималната дълбочина на газене на Discovery Sport.
СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗАДАДЕНА СКОРОСТ ПО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН
Офроуд еквивалент на автопилота, тази свръхмодерна система ви позволява да зададете и да поддържате стабилна скорост при кални, офроуд условия.
СТАНДАРТНИ СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА
АВАРИЙНА СПИРАЧКА
Ако се очаква сблъсък и след визуално предупреждение не е предприето действие, спирачките ще се задействат автоматично. Работи с автомобили при скорост от 5 до 80 км/ч и пешеходци или велосипедисти при скорост от 5 до 60 км/ч.
АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА
Идеален при хлъзгави пътни условия, Асистентът за придържане в лентата засича кога автомобилът неволно се отклонява от пътната лента и прилага коригиращ въртящ момент на волана, подтиквайки ви да насочите автомобила обратно в лентата.
СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА
Отчита дали започвате да се чувствате сънливи. Функцията Следене на състоянието на водача ви дава ранно предупреждение, когато е необходимо да спрете и да направите почивка.
АВТОПИЛОТ С ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА
Поддържайте текущата си скорост без да е необходимо непрекъснато да използвате педала на газта и задайте предварително максималната скорост на автомобила.
ОПЦИИ ЗА ПАКЕТИ
ПАКЕТ PARK
ПАКЕТ DRIVE
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ
Когато функцията е активирана, Discovery Sport ще търси подходящо паркомясто. Автомобилът ще управлява волана за заемате на и излизане от мястото.
ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360°
Дава ви пълна увереност, когато маневрирате в тесни пространства. Сензори, разположени отзад, отпред и от двете страни на автомобила, предоставят звукови и визуални сигнали в реално време, за да ви укажат колко сте близо до дадено препятствие.
СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА
Предупреждава ви за автомобили, пешеходци или други опасности, приближаващи от двете страни на автомобила. Особено полезна при излизане на заден ход от паркомясто дори и ако задният изглед е ограничен.
СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ
Подпомага безопасността на пътниците, когато излизат от Discovery Sport, като предупреждава за приближаващи опасности, например преминаващи автомобили и велосипедисти.
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ
Пакетът Drive съдържа три характеристики. Адаптивен автопилот ще поддържа безопасна дистанция с автомобила отпред, ако той забави ход или спре, когато шофирате с постоянна скорост или пътувате в бавно движещ се трафик. Ако автомобилът отпред спре, вие ще спрете плавно.
АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА
Ако Discovery Sport засече друг автомобил във вашата мъртва точка, когато започнете да сменяте платното, в съответното странично огледало светва предупредителен светлинен индикатор и въртящ момент на волана ви подтиква да насочите автомобила далеч от потенциален сблъсък.
АВАРИЙНА СПИРАЧКА ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ
Ако се очаква сблъсък и след визуално предупреждение не е предприето действие, спирачките ще се задействат автоматично. Работи с автомобили при скорост от 5 до 80 км/ч и пешеходци или велосипедисти при скорост от 5 до 60 км/ч.
КОМФОРТ И УДОБСТВО
ПАНОРАМЕН ПОКРИВ
Фиксираният панорамен покрив позволява изобилие от светлина в интериора, създавайки по-светло и по-гостоприемно пространство.
ЕЛЕКТРОУПРАВЛЯЕМА ЗАДНА ВРАТА
С електроуправляемата задна врата можете лесно да отваряте и затваряте отзад със своя ключодържател, с бутона в купето или като използвате дискретните бутони на задната врата.
БЕЗЖИЧНО ЗАРЕЖДАНЕ
Зареждайте своите съвместими смартфони без необходимост от включване в контакт или намиране и разплитане на кабела за зареждане.
КОНФИГУРУЕМО АМБИЕНТНО ОСВЕТЛЕНИЕ
С тази опционална характеристика изберете от десет цвята за персонализиране на интериорното амбиентно осветление на вашия Discovery Sport.
СРАВНЕТЕ НАШИТЕ АВТОМОБИЛИ
Изберете до три автомобила и ги сравнете един до друг.
ЗАПАЗЕТЕ ТЕСТ ДРАЙВ
Потърсете търговец на Land Rover близо до вас
КОНФИГУРИРАЙТЕ СВОЙ МОДЕЛ
Използвайте конфигуратора, за да създадете своя идеален Discovery Sport
ИЗТЕГЛЕТЕ БРОШУРА
Разгледайте и изтеглете най-новите брошури за Land Rover

Android™ и Android Wear™ е търговска марка на Google Inc.

Apple® и Apple Watch® е регистрирана търговска марка на Apple Inc., регистрирана в САЩ и други държави.

Опционалните характеристики и тяхната наличност може да се различават според спецификацията на автомобила (модел и силов агрегат) или да изискват инсталирането на други характеристики с цел тяхното оборудване. Свържете се с вашия местен търговец за повече информация или конфигурирайте своя автомобил онлайн.