Информация и развлечение

 • TOUCH PRO DUO
  TOUCH PRO DUO

  Нашата нова система с два сензорни екрана Touch Pro Duo, която се предлага като стандартно оборудване, позволява на потребителите едновременно да виждат и да си взаимодействат с множество функции. Това ви дава гъвкавостта да използвате системата по-ефективно и същевременно да виждате цялата необходима информация. Например, можете да използвате навигационната система в горния екран и същевременно да възпроизвеждате медийни файлове на долния екран.

 • ВОЛАН
  ВОЛАН

  Уникалните, невидими докато не бъдат осветени, бутони на волана намаляват броя на контролните бутони в купето. Тези капацитивни бутони управляват множество функции, които искате да изпълнява автомобилът. По-често използваните функции като медия и телефон вече могат да се управляват изцяло от новите бутони на волана в съчетание с интерактивния дисплей за водача, което намалява разсейването на водача.

 • ИНТЕРАКТИВЕН ДИСПЛЕЙ ЗА ВОДАЧА
  ИНТЕРАКТИВЕН ДИСПЛЕЙ ЗА ВОДАЧА

  Тази система включва опционален 12,3-инчов интерактивен дисплей за водача с висока резолюция, осигуряваща изключителна яснота и контраст. Можете да си взаимодействате директно с дисплея и да управлявате медийната система, да провеждате телефонни разговори и да избирате функции, за да извеждате повече информация в избрания изглед. Можете да избирате от три различни изгледа: Dual Dial, Single Dial или Extended.

 • РАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА ЗА ПЪТНИЦИТЕ НА ЗАДНИТЕ СЕДАЛКИ
  РАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА ЗА ПЪТНИЦИТЕ НА ЗАДНИТЕ СЕДАЛКИ

  Тази опционална система включва два 8-инчови екрана в подглавниците и може да възпроизвежда филми и телевизионни канали, включително цифрови. Всеки екран се управлява самостоятелно. Системата има два USB 3.0 порта, един HDMI и мобилна връзка с висока резолюция, която се поддържа от повечето смартфони, таблети и други устройства. Предоставени са и два комплекта свързани слушалки WhiteFire® и безжично дистанционно.

 • REMOTE
  REMOTE

  Remote е мултифункционално приложение, което ви позволява да следите и същевременно да си взаимодействате с Range Rover Velar от смартфона или смарт часовника си*. Стартирайте двигателя дистанционно**, за да настройвате предварително температура в купето, да заключвате и отключвате автомобила, да локализирате своя Range Rover Velar на карта или чрез функцията „бибиткане и мигане“ и да проследявате пътуванията си - всичко това чрез приложението. *Само за съвместими устройства **Предлага се само с опционалния Климатроник с таймер и дистанционно управление

 • INCONTROL СВЪРЗАНОСТ
  INCONTROL СВЪРЗАНОСТ

  Функциите InControl разширяват възможностите на Range Rover Velar за свързаност, информация и забавление, предоставяйки опцията за добавяне на услугите, технологиите и приложенията на Connect Pro, за да осигурят на водача и пътниците в автомобила най-високото ниво на свързаност и удобство. Характеристиките включват InControl Apps, Remote Premium и Pro Services, включително Wi-Fi точка за достъп.

Иновации

 • ДВИГАТЕЛИ INGENIUM
  ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

  Ingenium е най-новото поколение изцяло алуминиеви двигатели на Land Rover. По-леки, по-икономични и по-мощни от своите предшественици, те използват свръхмодерни иновации като системата за непрекъснато променливо повдигане на клапаните, за да подобрят всеки аспект на динамиката, разхода на гориво и да спомогнат за намаляване на CO2 емисиите.

 • ОЛЕКОТЕНА АЛУМИНИЕВА АРХИТEКТУРА
  ОЛЕКОТЕНА АЛУМИНИЕВА АРХИТEКТУРА

  Архитектурата на алуминиевата каросерия на Range Rover Velar е проектирана за оптимална безопасност, здравина и по-голяма ефективност. Страници от високоякостни сплави и поглъщащи панели с висока плътност са интегрирани заедно със задна динамична пристягаща скоба, за да намалят теглото без да се прави компромис с безопасността.

 • LAND ROVE IGUIDE
  LAND ROVE IGUIDE

  Приложението Land Rover iGuide използва най-новата технология за добавена реалност, за да обясни всички характеристики и бутони за управление на вашия Range Rover Velar, които трябва да знаете. То се използва и като мобилно ръководство на собственика, като ви гарантира, че винаги ще имате под ръка отговор на всеки въпрос.

Динамика

 • ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ
  ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ

  Работейки в съчетание с Интелигентна динамика на задвижване, Векторното разпределение на въртящия момент при спиране осигурява контролирано, откликващо завиване. Заедно двете системи балансират разпределението на въртящия момент на двигателя между четирите колела, увеличавайки стабилността на автомобила.

 • АДАПТИВНА ДИНАМИКА
  АДАПТИВНА ДИНАМИКА

  Тази система осигурява гладка возия и оптимален контрол, като следи движенията на каросерията и волана до 500 пъти в секунда. Тя реагира на действията на водача и пътните условия, като предлага непрекъснато регулиране на настройките на амортисьорите между най-меката и най-твърдата возия.

 • ДИНАМИЧЕН КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА
  ДИНАМИЧЕН КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА

  Система за динамичен контрол на стабилността (DSC) следи динамичното поведение на автомобила и се намесва, ако установи, че той не реагира на командите на водача. Благодарение на тази система, Range Rover Velar предлага свързано, балансирано и стабилно управление. Такова, на което ще се наслаждавате както на пътни настилки, така и извън тях.

 • СИСТЕМА ЗА ЗАЩИТА ОТ ПРЕОБРЪЩАНЕ
  СИСТЕМА ЗА ЗАЩИТА ОТ ПРЕОБРЪЩАНЕ

  Системата за защита от преобръщане (RSC) е интегрирана с Динамичен контрол на стабилността (DSC), за да намали риска от преобръщане, като същевременно предоставя възможност за заобикаляне на препятствие или друг участник в движението. Тя следи движението на автомобила и силата на завиване, за да засече всеки потенциален риск от преобръщане. Ако бъде засечен такъв, върху външното предно колело се прилагат спирачки за редуциране на силите, които намаляват стабилността.

Проходимост

 • АКТИВЕН ЗАДЕН БЛОКИРАЩ ДИФЕРЕНЦИАЛ
  АКТИВЕН ЗАДЕН БЛОКИРАЩ ДИФЕРЕНЦИАЛ

  Активният заден блокиращ диференциал* предлага предимството на допълнително сцепление при завои и по-голямо сцепление при офроуд шофиране. Това се постига чрез контролиране на приплъзването между лявото и дясно колело на задната ос. *Допълнително оборудване при моделите със силови агрегати D300 и P380.

 • СТАРТИРАНЕ ПРИ НИСКО СЦЕПЛЕНИЕ
  СТАРТИРАНЕ ПРИ НИСКО СЦЕПЛЕНИЕ

  Върху хлъзгави настилки като трева и сняг въртящият момент може да бъде балансиран между предните и задни колела за максимално увеличение на сцеплението. В екстремни условия, когато само предните колела имат сцепление, до 100% от въртящия момент на двигателя може да бъде разпределен към предните колела за оптимално сцепление.

 • ЕЛЕКТРОННО ВЪЗДУШНО ОКАЧВАНЕ
  ЕЛЕКТРОННО ВЪЗДУШНО ОКАЧВАНЕ

  Компетентното и уверено шофиране се подсилва от най-новата система за електронно въздушно окачване на четирите колела*, която осигурява изключително изместване на колелата и равновесие. Способна да поема трудни ситуации, тази система поддържа Range Rover Velar стабилен, независимо колко неравен е теренът. При необходимост, системата превключва безпроблемно между различни височини и ви осигурява по-високо качество на возията. *Стандартно оборудване при модели със силови агрегати D300 и P380, допълнително оборудване при модели със силови агрегати D180, D240 и P300.

 • TERRAIN RESPONSE
  TERRAIN RESPONSE

  Стандартно оборудване за моделите Range Rover Velar, нашите уникални системи Terrain Response позволяват на водача да оптимизира системите на автомобила за двигател, скоростна кутия, централен диференциал и шаси според изискванията на терена чрез избор на един от лесно разпознаваемите режими на шофиране. Terrain Response 2 е опция, която издига възможностите на награждаваната система на ново ниво. Тя включва автоматична настройка, която следи текущи условия на шофиране и систематично избира най-подходящата за съответния терен настройка.

 • ADVANCED TOW ASSIST
  ADVANCED TOW ASSIST

  Опционалната система Advanced Tow Assist ви позволява да контролирате посоката на ремаркето при движение на заден ход. С помощта на въртящия диск с възможност за преконфигуриране на Terrain Response 2 чрез бутоните за управление на Touch Pro, системата контролира управлението на волана на автомобила, за да постигне желаната траектория на ремаркето според изведеното на сензорния екран.

 • КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН
  КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН

  Патентованата технология на Land Rover Контрол при спускане по наклон (HDC) подпомага водача с контролирани спускания по трудни склонове. Тя прави това, като поддържа постоянна скорост и прилага спирачка на всяко колело поотделно. Функцията Асистент при потегляне по наклон (HSA), която се предлага като стандартно оборудване, не позволява на автомобила да тръгне назад при потегляне по наклон.

Стандартно оборудвани системи в помощ на водача

 • АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА
  АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА

  Ако засече потенциален сблъсък при скорости между 5 и 80 км/ч, системата Автономна аварийна спирачка извежда предупреждение, като дава на водача време да предприеме действие. Ако водачът не реагира, системата прилага спирачките.

 • ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЛЕНТАТА
  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПУСКАНЕ НА ЛЕНТАТА

  Функцията Предупреждение за напускане на лентата прави дългите пътувания много по-безопасни. Тя засича неволно напускане на лентата и ви предупреждава с визуална индикация и лека вибрация на волана.

 • ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА ЗАДЕН ХОД
  ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА ЗАДЕН ХОД

  Функцията Помощ при паркиране на заден ход прави маневрирането на заден ход в тесни пространства по-лесно и безопасно. Когато изберете задна предавка, сензорите в задната броня се активират автоматично. Сензорният екран и звуков сигнал ви дават обратна връзка за близостта ви до препятствия, когато паркирате.

 • АВТОПИЛОТ С ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА
  АВТОПИЛОТ С ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА

  Когато шофирате по магистрала или пътувате в бавно придвижващ се трафик, тази система държи автомобила ви на безопасна дистанция от този пред него, ако последният намали скоростта или спре.

Опционални пакети

 • DRIVE
  DRIVE

  Пакетът Drive предлага гама функции, създадени да гарантират безопасността на водача и пътниците, включително: - Следене на състоянието на водача - Следене на мъртвата точка на видимост - Разпознаване на пътните знаци

 • DRIVE PRO
  DRIVE PRO

  Пакетът Drive Pro прави всяко пътуване още по-безопасно и спокойно. Той включва Пакет Drive плюс: - Асистент за придържане в лентата - Асистент за мъртвата точка на видимост - Адаптивен автопилот

 • PARK
  PARK

  Пакетът Park ви подпомага при маневри в тесни пространства и в градски среди. Той включва: - Помощ при паркиране на 360 градуса - Следене на трафика зад автомобила

 • PARK PRO
  PARK PRO

  Пакетът Park Pro ви позволява да паркирате и маневрирате лесно и безопасно при влизане в и излизане от тесни пространства. Той включва: - Следене на трафика зад автомобила - Помощ при паркиране

Комфорт и удобство

 • КОНФИГУРУЕМО АМБИЕНТНО ОСВЕТЛЕНИЕ
  КОНФИГУРУЕМО АМБИЕНТНО ОСВЕТЛЕНИЕ

  Тази опционална функция ви позволява да променяте цвета и нюанса на осветлението в купето според настроението си. Можете да избирате от общо десет цвята.

 • ПОДЛАКЪТНИК ОТ ДВЕ ЧАСТИ
  ПОДЛАКЪТНИК ОТ ДВЕ ЧАСТИ

  Подлакътникът от две самостоятелно регулируеми плъзгащи се части, увеличава максимално индивидуалния ви комфорт.

 • ЧЕТИРИЗОНОВ КЛИМАТРОНИК
  ЧЕТИРИЗОНОВ КЛИМАТРОНИК

  Тази опционална система може да бъде управлявана индивидуално от водача, пътника отпред и пътниците на двете странични седалки на втория ред. Включва допълнителни въздушни отвори на колона В.

 • АВТОМАТИЧНО РЕГУЛИРАНЕ НА ВИСОЧИНАТА НА ДОСТЪП
  АВТОМАТИЧНО РЕГУЛИРАНЕ НА ВИСОЧИНАТА НА ДОСТЪП

  За да се насладите на още по-високо ниво на комфорт, функцията Автоматично регулиране на височината на достъп, част от опционалното електронно въздушно окачване*, ви позволява да влизате и излизате от автомобила по-лесно, тъй като снижава височината му с 40 мм. *Стандартно оборудване при модели с двигатели V6. Допълнително оборудване при модели с двигатели D420.