RANGE ROVER: ИСТОРИЯ

RANGE ROVER: ИСТОРИЯ

ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 45 ГОДИНИ RANGE ROVER ЗАДАВА СТАНДАРТИ ЗА ЛУКС И ПРОХОДИМОСТ

От представянето на първия Range Rover през 1970 г., автомобилът непрекъснато се развива. Най-луксозният SUV автомобил в света се отличава с върховен финес, вродена проходимост и вдъхновяващ дизайн наред с технологични новости, които го отличават от другите. Поглеждаме назад към историята на серията луксозни SUV автомобили, познати като семейството на Range Rover.Вижте непрекъснатата еволюция на Range Rover от неговото създаване1969 - Прототипът Range Rover VelarЗа да запазят в пълна тайна прототипа на първия създаден някога Range Rover, дизайнерите и инженерите зад този революционно нов автомобил дават на свръхсекретния прототип името „Velar“, произлизащо от италианската дума „velare“ със значение „забулвам“ или „покривам“. Първите 26 прототипа дори са снабдени с емблема със същото име, за да се прикрие идентичността им.


Ранните прототипи на Range Rover носят емблемата Velar, за да се скрие тяхната идентичност1970 - Първият сериен Range Rover с 3 вратиСлед успешното тестване на концептуалния автомобил Velar първият Range Rover е представен пред света. Той е посрещнат с широко одобрение, благодарение на рядката комбинация от проходимост и елегантен дизайн. Той е първият автомобил, който предоставя постоянно задвижване на 4-те колела, и се отличава със задна врата от две части, издут преден капак и непрекъснатата средна линия.

1981 - Range Rover с 4 вратиСлед 11 години на пазара Range Rover Classic се предлага като автомобил с четири врати, осигурявайки повече възможности за непрекъснато нарастващата група почитатели на автомобила.


Вляво: От самото си лансиране Range Rover получава признание за луксозното си излъчване Вдясно: Със своя отличителен дизайн Range Rover е незабавно разпознаваем

1994 - Второ поколение Range Rover


Автомобилът от второ поколение е по-луксозен от своя предшественик. Дизайнерски акценти като емблематичния силует и въвеждането на правоъгълни фарове вместо кръгли са устояли на времето, правейки автомобила незабавно разпознаваем до наши дни.


2001 - Трето поколение Range Rover


Непрекъснато в развитие, този Range Rover е първият изграден с единична каросерия тип „монокок“. Вдъхновението за дизайна на каросерия е почерпено от изострения корпус на италианската моторна лодка Riva, докато макарите на луксозната яхта подсказват металните покрития вътре в автомобила.


Вляво: При второто поколение Range Rover е въведен още повече лукс Вдясно: Вдъхновението за дизайна на автомобила идва от италианската моторна лодка Riva

2004 - Концептуалният Range StormerКонцептуалният автомобил Stormer ще стане известен като показателен за посоката в бъдещия дизайн на Range Rover, както и заради смелия подход към внедряването на нови технологии в автомобила.

2005 - Сериен модел Range Rover SportВъвеждането на първия спортен SUV автомобил в семейството на Range Rover показва отдадеността на Land Rover по отношение на динамиката. Опциите за двигателя включват 4,2-литров бензинов двигател с компресор суперчарджър, предоставящ бърза динамика. Range Rover Sport предлага също въздушно окачване „cross-link“, предоставящо на водачите избор във височината на возията, което оптимизира комфорта и управлението 4x4, както на пътя, така и офроуд. Променящата се височина е една от многото нови отличителни характеристики, които изразяват динамиката чрез визията на автомобила.

Вляво: Концептуалният автомобил Stormer показва посоката в бъдещия дизайн на Range Rover Вдясно: Създаването на Range Rover Sport предлага подобрена динамика

2008 - Концептуалният модел LRXТози концептуален автомобил крос-купе е амбициозна и прогресивна стъпка за дизайнерския екип на Land Rover. Насочен към водачи, които рядко биха шофирали офроуд, концептуалният автомобил запазва легендарната проходимост на Land Rover, но приютява и интериор, наречен „футуристичен“ от медиите.


Дизайнът на концептуалния автомобил LRX ще повлияе силно на дизайна на Range Rover Evoque2011 - Сериен модел Range Rover EvoqueСпечелил „Автомобил на годината“ в многобройни конкурси, Range Rover Evoque прави сензация още при представянето си на Автомобилния салон в Париж през 2010 г. Много характеристики, видени при концептуалния автомобил LRX, си проправят път в луксозното крос-купе, включително свежата интерпретация на класическия дизайн на Range Rover.


Range Rover Evoque

Създаването на Range Rover Evoque носи със себе си смел, нов дизайн2012 - Четвърто поколение Range RoverЧетвъртото превъплъщение на Range Rover е първото, което се отличава с олекотена, изцяло алуминиева каросерия и е незабавно разпознаваемо, благодарение на дългото си междуосие и реещ се покрив. Автомобилът включва и версията от ново поколение на системата Terrain Response® на Land Rover. Тази вградена технология на задвижване автоматично избира най-добрата настройка за автомобила в зависимост от терена.

2013 - Range Rover HybridПървият хибриден модел в семейството на Range Rover не само предоставя подобрен разход на гориво и намалени емисии, но най-важното - не прави компромис с проходимостта. За да го докаже, автомобилът предприема 16 000-километрово пътешествие от Солихъл до Мумбай през най-сериозния офроуд тест - Хималаите.

Вляво: Първият хибриден Range Rover намалява емисиите без да прави компромис с динамиката Вдясно: Луксозните характеристики, очаквани от един Range Rover, са запазени в хибридния модел

2013 - Второ поколение Range Rover SportПредставен от актьора Даниел Крейг в ролята на Джеймс Бонд, някои улици в Ню Йорк са временно затворени за лансирането на обновения Range Rover Sport, който се отличава с подобрена ефективност, благодарение на 3,0-литровия двигател V6.Range Rover Sport

Увеличената мощност на двигателя е основна характеристика на второто поколение Range Rover Sport2015 - Лансиране на Range Rover Sport SVRПроектиран като SUV, който предоставя висока динамика с оптимална мощност, Range Rover Sport SVR е първият модел, произведен от екипа на Special Vehicle Operations. Като най-бързият Land Rover, създаден досега, автомобилът предлага незабравимо шофиране. Мощността на автомобила е отразена в характеристиките на дизайна като четворния ауспух и уникалния заден спойлер.

2015 - Range Rover SVAutobiographyВръх на финеса и лукса, Range Rover SVAutobiography дефинира наново изживяването Range Rover. Вниманието към детайла личи в покритията от полиран алуминий и седалките от висок клас в купето. По отношение на екстериора уникален избор от цветове гарантира, че водачите ще извлекат върховното усещане за лукс, синоним на Range Rover. SVAutobiography Dynamic е представен скоро след това и със своя отличителен дизайн и мощен двигател V8, визията на автомобила изразява неговата мощност и пъргавина.

Вляво: Range Rover Sport SVR комбинира мощност и динамика за въодушевяващо шофиране Вдясно: Връх на лукса и финеса - Range Rover SVAutobiography

2015 - Range Rover Evoque КабриолетПървият кабриолет на Range Rover, Evoque Кабриолет, съчетава добре известната проходимост на Land Rover със забележителни характеристики като сгъване на покрива под формата на Z и същевременно запазва изразителната визуална форма, създадена от дизайнерите на Land Rover. Резултатът е първият в света премиум компактен и най-проходим, подходящ за всички терени, 4x4 SUV кабриолет.


Range Rover Evoque Convertible

Range Rover Evoque Кабриолет е първият Range Rover от този вид
От свръхсекретния концептуален автомобил Velar до първия създаден Range Rover Evoque Кабриолет, еволюцията на Range Rover е видима. Без никакъв компромис с проходимостта, луксозният SUV продължава да задава стандарти за дизайн, проходимост и динамика на автомобилите.

2017 - Новият Range Rover VelarНовият Range Rover Velar внася ново измерени на блясък, футуристичност и елегантност в семейството на Range Rover. Авангардният SUV предлага невиждани досега в своя сегмент нива на лукс, изтънченост и проходимост върху всякакъв вид терен. Дизайнерската икона Velar успешно съчетава автентичния британски дух на Range Rover с революционната визия и технологии от най-висок клас.

2018 – Новият Range Rover и Новият Range Rover SportПовече от всякога Range Rover представлява връх в луксозното пътуване, превръщайки всяко пътешествие в ценно и емоционално преживяване, независимо дали шофирате или се возите. С вече близо 50-годишна история Range Rover се развива непрекъснато и води световните тенденции след себе си като емблема на оптималния, свръхлуксозен, функционален и комфортен SUV автомобил.


Мощният, пъргав и дързък Range Rover Sport се отличава с впечатляващи екстериорни, интериорни и технологични иновации от ново поколение. Той е по-модерен, по-динамичен и по-елегантен от всякога.


СЕМЕЙСТВОТО НА RANGE ROVER

ОТКРИЙТЕ КОЙ Е ТОЧНИЯТ RANGE ROVER ЗА ВАС.

RANGE ROVER

RANGE ROVER

Когато бе пуснат за първи път на пазара преди повече от 45 години, той промени начина, по който света излезе офроуд. През годините той се превърна във върхово изражение на прочутия британски дизайн.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ АВТОМОБИЛ
RANGE ROVER SPORT

RANGE ROVER SPORT

Range Rover Sport истински оправдава „S“ в SUV. Той е най-пъргавият, динамичен и податлив на управление Land Rover досега и издига нашата гама модели на друго ниво.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ АВТОМОБИЛ
RANGE ROVER EVOQUE

RANGE ROVER EVOQUE

Над 170 международни награди и отличия. Range Rover Evoque е наличен в стилове на каросерията купе, кабриолет и с пет врати.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ АВТОМОБИЛ