ИНФОРМАЦИЯ И РАЗВЛЕЧЕНИЕ

  • ЦИФРОВА АУДИОСИСТЕМА СЪС СЪРАУНД ЗВУК MERIDIAN
   ЦИФРОВА АУДИОСИСТЕМА СЪС СЪРАУНД ЗВУК MERIDIAN

   Land Rover сключи партньорство с Meridian, световен лидер в модерните аудио технологии и дигиталната обработка на звука, за създаване на усъвършенствани аудиосистеми за Range Rover Evoque. Опционалната аудиосистема със съраунд звук Meridian с мощност 825 W, 16 високоговорителя и двуканален субуфер предлага кристално ясни високи тонове и наситени, плътни баси в цялото купе. Чувате музиката си точно както искате.

  • INCONTROL TOUCH PRO
   INCONTROL TOUCH PRO

   InControl е нашият набор модерни технологии, който поддържа вашата цифрова свързаност и ви свързва безпроблемно и сигурно с автомобила ви, когато сте извън него. Тези системи могат да бъдат подобрени със съответните им пакети за свързаност: Connect и Connect Pro.

  • DUAL VIEW
   DUAL VIEW

   Системата Dual View* позволява на водача и пътника отпред да гледат напълно независимо съдържание на 10-инчовия сензорен екран. Например, водачът може да използва системата за сателитна навигация, а пътникът отпред може да гледа DVD или телевизия. Включен е един комплект цифрови безжични слушалки WhiteFire®.

  • CONNECT И CONNECT PRO
   CONNECT И CONNECT PRO

   Тези допълнителни пакети издигат свързаността на вашия автомобил на още по-високо ниво. InControl Apps подобрява преживяването ви в автомобила чрез съвместими приложения за смартфон, включително новото приложение Spotify, внасяйки над 30 милиона песни в живота ви. Сензорният екран ви позволява да следите и взаимодействате с вашия Range Rover Evoque. Функциите Wi‑Fi Hotspot и Pro Services ви осигуряват постоянна свързаност с външния свят, улеснявайки живота ви.

  • PROTECT
   PROTECT

   Вашият смартфон действа като портал за връзка с вашия Land Rover чрез Protect. Можете да проверявате нивото на гориво дистанционно, да откривате своя автомобил в претъпкан паркинг, да записвате пътуванията си и дори да проверявате дали не сте оставили отворено стъкло. Включена е и услугата Optimised Land Rover Assistance, която в малко вероятния случай на повреда може да предаде диагностична информация и данни за местоположението на автомобила на компанията, която ще го транспортира до сервиз. При сериозни инциденти SOS Emergency Call уведомява аварийните служби за вашето местонахождение.

  • INCONTROL PRO SERVICES
   INCONTROL PRO SERVICES

   Налична като част от InControl Connect Pro Pack, InControl Pro Services увеличава още повече информационно-развлекателните възможности за още по-богато и свързано изживяване. Системата се състои от Wi-Fi точка за достъп и интернет връзка, която позволява актуализиране на информацията за трафика в реално време, изображения на изглед от улицата и търсене в интернет, допълвайки възможностите на системата InControl Touch Pro.

  ИНОВАЦИИ

  • ДВИГАТЕЛ INGENIUM
   ДВИГАТЕЛ INGENIUM

   Гамата усъвършенствани двигатели Ingenium включва дизеловите двигатели със 150 и 180 к.с. и бензиновия вариант с 240 к.с. В зависимост от силовия агрегат можете да избирате между 6-степенна механична и 9-степенна автоматична трансмисия.

  • ОЛЕКОТЕНО ОКАЧВАНЕ
   ОЛЕКОТЕНО ОКАЧВАНЕ

   Усъвършенстваната технология за хидравлично разгъване на амортисьорите, конструирани от алуминий и олекотена стомана, намалява шума, проникващ в купето след удар от преминаване върху неравност. Системата също така гарантира, че неравните повърхности са почти изравнени за по-стабилна возия.

  ДИНАМИКА

  • АДАПТИВНА ДИНАМИКА
   АДАПТИВНА ДИНАМИКА

   Адаптивната динамика осигурява оптимален баланс на возия и контрол. Тя прави това, като следи движенията на автомобила поне 1 000 пъти в секунда и регулира настройките на амортисьорите между мека и твърда возия в зависимост от действията на водача или изискванията на пътя. Това се случва почти мигновено и намалява клатенето на каросерията, осигурява по-голям контрол на управлението и уверена, гладка возия. Системата дори засича офроуд условия и оптимизира амортисьорите в съответствие с тях.

   Конфигурирайте свой модел
  • ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ПРИ СПИРАНЕ
   ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ПРИ СПИРАНЕ

   Тази система увеличава пъргавината и стабилността на автомобила в завой. Тя постоянно следи и балансира разпределението на въртящия момент между всички колела, за да подобри сцеплението и кормилното управление, независимо дали шофирате офроуд или върху пътна настилка. Системата може също да увеличи скоростта на въртене и да намали недозавиването чрез прилагане на спирачен натиск върху вътрешното задно колело и подаване на повече въртящ момент към външното колело, като по този начин увеличава стабилността.

   Конфигурирайте свой модел
  • 9-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ
   9-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

   Олекотената, компактна 9-степенна автоматична трансмисия осигурява оптимален разход на гориво и CO2 емисии, както и по-голям контрол в условия на слабо сцепление. При теглене, това се постига чрез специално създадената ултраниска първа предавка. Трансмисията е изключително стабилна и перфектно допълва проходимостта на автомобила на всякакви терени, като същевременно предлага образцови нива на финес и икономичност.

   Конфигурирайте свой модел

  ПРОХОДИМОСТ

  • ЗАДВИЖВАНЕ НА 4-ТЕ КОЛЕЛА (4WD)
   ЗАДВИЖВАНЕ НА 4-ТЕ КОЛЕЛА (4WD)

   Стандартно оборудване за всички двигатели (с изключение на eD4), задвижването на 4-те колела (4WD) е характерно за Range Rover Evoque. Благодарение на изолираните предни и задни подрамки, здравата каросерия тип „монокок“ и технологии като интелигентната система 4WD, можете да шофирате офроуд с по-голяма увереност.

  • ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL
   ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL

   Работеща при много ниски скорости между 1,8 км/ч и 30 км/ч, системата All Terrain Progress Control (ATPC) помага на водача да поддържа постоянна скорост в трудни условия и така да се концентрира върху кормилното управление и да открива път през препятствията. Тя също така позволява гладко и плавно потегляне на автомобила дори по настилки със слабо триене като лед, сняг или мокра трева.

  • TERRAIN RESPONSE
   TERRAIN RESPONSE

   Terrain Response™ издига проходимостта до нови висоти. Тя оптимизира системите на двигателя, трансмисията, диференциалите и шасито на автомобила, за да увеличи максимално задвижването, комфорта и сцеплението, независимо от терена. Просто изберете режима, който отговаря на условията: Стандартен, Трева/Чакъл/Сняг, Кал и Коловози, и Пясък. Автомобилът винаги предоставя уверено и сигурно шофиране.

  • КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН
   КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН

   Патентованата система Контрол при спускане по наклон (HDC) на Land Rover е стандартно оборудване за всички автомобили със задвижване на 4-те колела (4WD). Тя подпомага водача с контролирани спускания по трудни склонове, като поддържа постоянна скорост и прилага спирачка на всяко колело поотделно. Системата работи автоматично за забавяне на автомобила и поддържане на скоростта, съответстваща на избраната предавка и позицията на педала на газта.

  • СЕНЗОРИ ЗА ГАЗЕНЕ
   СЕНЗОРИ ЗА ГАЗЕНЕ

   Чувствате се в по-голяма безопасност при преминаване през поток, брод или наводнени терени. Системата със сензори за газене измерва и предоставя информация в реално време за дълбочината на водата спрямо автомобила с помощта на сензори, разположени от долната страна на страничните огледала. Тези данни и максималната възможност за газене на автомобила се извеждат на сензорния екран, предоставяйки точна информация за адекватна реакция на водача.

  • ПОСТЕПЕННО ОТПУСКАНЕ НА СПИРАЧКАТА ПО НАКЛОН
   ПОСТЕПЕННО ОТПУСКАНЕ НА СПИРАЧКАТА ПО НАКЛОН

   Подобно на функцията Асистент при потегляне по наклон, тази система не позволява на автомобила да ускорява твърде бързо при спускане по наклон. Ако автомобилът спре и потегли по наклон, тази система прилага спирачката и после я отпуска постепенно, когато потегляте.

  СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА

  • ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ
   ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ

   Нашата система Помощ при паркиране улеснява успоредното и перпендикулярно паркиране, като управлява автомобила ви до подходящото място. Просто изберете необходимата предавка и управлявайте скоростта с педалите на газта и спирачката. Тази система също ще ви насочва при излизане от паркомясто, улеснявайки маневрите. Графики и съобщения ви помагат по време на маневрите.

  • СИСТЕМА ОТ ПРОСТРАНСТВЕНИ КАМЕРИ
   СИСТЕМА ОТ ПРОСТРАНСТВЕНИ КАМЕРИ

   За близък 360° изглед системата от пространствени камери използва камери, разположени около автомобила. Тя подпомага паркирането и е перфектна за по-сложни задачи като теглене на моторна лодка или ремарке за кон. Освен че може да извежда няколко различни изгледа едновременно, тази технология може също да приближава и извежда панорамен изглед, като прави видими обекти и ъгли, които обикновено са под полезрението на водача.

  • СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА НА ВИДИМОСТ
   СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА НА ВИДИМОСТ

   Тази система предупреждава водача с малък светлинен индикатор в съответното странично огледало, когато превозно средство навлезе в мъртвата му точка на видимост или бързо се приближава към нея. Функцията Предупреждение за насрещен трафик предупреждава водача за опасности, приближаващи от двете страни на автомобила, чрез звуков и визуален сигнал, за да знае какво има зад него, когато видимостта е ограничена.

  • АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА И СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА
   АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА И СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА

   Системата Асистент за придържане в лентата засича неволно напускане на лентата и леко връща автомобила обратно в нея. Функцията Следене на състоянието на водача засича признаци на сънливост на водача и предоставя ранно предупреждение, когато той се нуждае от почивка.

  • АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ
   АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ

   Когато шофирате по магистрала или пътувате в бавно придвижващ се трафик, тази система държи автомобила ви на безопасна дистанция от този пред него, ако последният намали скоростта или спре. Когато автомобилът отпред ускори отново, вашият Range Rover Evoque прави същото.

  • РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ
   РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ

   Функцията Разпознаване на пътните знаци предоставя на водача пълна информация чрез извеждане на пътните знаци на инструменталния клъстер, където могат да се видят лесно, и като част от Head-up дисплея, ако автомобилът е оборудван с такъв. Системата засича знаци за ограничение на скоростта (включително променливи ограничителни знаци, разположени високо над пътя) и пътни знаци с допълнителна информация, като такива за по-ниски скорости за мокри пътища.

  КОМФОРТ И УДОБСТВО

  • ЗАДНА ВРАТА, УПРАВЛЯВАНА С ЖЕСТОВЕ
   ЗАДНА ВРАТА, УПРАВЛЯВАНА С ЖЕСТОВЕ

   Задната врата, управлявана с жестове, дава възможност на водача да я управлява (да я отваря и затваря) отвън, без да е нужно да докосва автомобила или интелигентния ключ. Ако ключът бъде разпознат, задната врата може да се управлява с едно движение с крак под бронята на автомобила чрез сензори, разположени от двете страни на задната врата.

  • HOMELINK®
   HOMELINK®

   Оптимизирайте живота си, благодарение на системата HomeLink®. Този универсален предавател може да бъде програмиран да управлява три домашни или офис системи с безжично управление като гаражни врати, порти или осветление. Загубените устройства за дистанционно управление вече не са проблем.

  • КОНФИГУРУЕМО АМБИЕНТНО ИНТЕРИОРНО ОСВЕТЛЕНИЕ
   КОНФИГУРУЕМО АМБИЕНТНО ИНТЕРИОРНО ОСВЕТЛЕНИЕ

   Тази функция ви позволява да променяте цвета и нюанса на интериорното осветление на автомобила, за да променяте атмосферата в купето според настроението си. Налични са общо десет цвята, вариращи от Ice White до Racing Red.

  • КЛИМАТИЧНА СИСТЕМА
   КЛИМАТИЧНА СИСТЕМА

   Тази система включва въздушен сензор, който следи влажността, нивата на смог и резките промени в метеорологичните условия; вентилационни отвори, разположени в целия автомобил, позволяват на водача да настрои съответната температура на купето. Пътниците винаги се чувстват комфортно, независимо къде седят в автомобила.