С добра подготовка и малко практика всеки може да шофира офроуд. Автомобил Land Rover може повече, отколкото бихте могли да си представите. Моят най-важен съвет е да познавате в детайли своя автомобил 4x4 преди да потеглите на път.

ДЖЕЙМС НЮМАН
ИНСТРУКТОР ПО ШОФИРАНЕ В LAND ROVER EXPERIENCE

 • НАУЧЕТЕ ВСИЧКО ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ 4x4

  Придобийте добра представа за долната част на вашия автомобил. Разберете къде се намират най-уязвимите части, като резервоара за гориво, картера на двигателя, диференциалите и скоростната кутия.

 • ИЗКЛЮЧИТЕЛНА УСТОЙЧИВОСТ

  Наизустяването на някои основни статистически данни ще ви помогне да се справите уверено с офроуд препятствия. Научете каква е височината и ширината на автомобила ви, най-ниската му точка, дълбочината му на газене и ключови ъгли.

 • ПРОЧЕТЕ РЪКОВОДСТВОТО НА АВТОМОБИЛА

  Запознайте се с технологиите в автомобила и всички негови характеристики: ще откриете всичко, от което се нуждаете, в ръководството. Ако не разполагате с това ръководство, изтеглете го сега.

  Изтеглете сега

 • ПЛАНИРАЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ

  Проверете терена и топографските карти онлайн. Имайте предвид настоящите и скорошните метеорологични условия и как биха могли да повлияят на пътната настилка. Винаги спазвайте Правилника за движение в селските и селскостопански райони.

АВТОМОБИЛНИ ИКОНИ

Иконите не се раждат за една нощ. Те изминават дълъг път, докато спечелят такава репутация. Всички водачи на автомобили Land Rover знаят това от собствен опит. Ние сме горди, че сме били част от това пътуване. Посетете страницата Нашите автомобили, за да научите повече за автомобили Land Rover 4x4, и започнете своето собствено пътуване

4x4 ОФРОУД ПРИКЛЮЧЕНИЯ

ОФРОУД АКСЕСОАРИ

Технологии

Технологии

КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН В ДЕЙСТВИЕ

Патентованата система Контрол при спускане по наклон (HDC) на Land Rover подпомага водача при трудни спускания, като автоматично поддържа постоянна скорост и при необходимост прилага спирачките на всяко отделно колело, увеличавайки възможностите на автомобила и контрола на водача по всяко време. Изпитайте системата в действие и преодолейте офроуд предизвикателствата в нашето 360° видео.

Вижте видео

Технологии

Технологии

ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL

Новаторската 4x4 технология All-Terrain Progress Control на Land Rover осигурява стабилно, уверено шофиране по всякакви терени с едно натискане на бутон.

Вижте видео

Технологии

Технологии

ДИНАМИЧНА ПРОХОДИМОСТ

Технологията Terrain Response™ увеличава проходимостта и осигурява стабилност на автомобила независимо колко трудни са условията, като оптимизира системите на двигателя, трансмисията, диференциалите и шасито. Изберете режима според настилката и се насладете на уверено шофиране. Вижте как Range Rover Evoque Кабриолет подлага на изпитание своята проходимост върху всякакви терени.

Вижте видео

Технологии

Технологии

ТЕХНОЛОГИЯТА СТРУКТУРИРАНА ЛАЗЕРНА СВЕТЛИНА

Лабораторията за иновации на Land Rover работи върху серия „модерни сензорни технологии“. Структурирана лазерна светлина е технология от близкото бъдеще, която ще помогне на автомобилите Land Rover автоматично да настройват окачването, за да осигуряват комфорт при пътуване върху всякакъв терен. Автомобилът прожектира решетка от лазерна светлина върху пътя отпред; препятствията и дупките изкривяват решетката и предупреждават системата, като ви оставят да се наслаждавате на шофирането. Вижте видео или посетете Лабораторията за иновации, за да научите повече.

Научете повече

ОФРОУД УМЕНИЯ

Съвети и техники за справяне с офроуд среди.

 • ШОФИРАНЕ ПРЕЗ КАЛ
  ШОФИРАНЕ ПРЕЗ КАЛ

  Изберете режим Кал и коловози на Terrain Response. Опитайте се да останете в съществуващите коловози. Дръжте гумите изправени и използвайте информацията на екрана да ви насочва.

  Научете повече
 • ШОФИРАНЕ ПО ПЯСЪК
  ШОФИРАНЕ ПО ПЯСЪК

  Изберете режим Пясък на Terrain Response. Ключът към прекосяване на пясъци е да знаете колко твърда е повърхността. Трябва да поддържате скоростта, за да шофирате над пясъка, а не да потъвате в него.

  Научете повече
 • ШОФИРАНЕ ПРЕЗ ВОДА
  ШОФИРАНЕ ПРЕЗ ВОДА

  Опитайте се да разберете дълбочината на водата. При неподвижна, по-плитка вода, изследвайте с крак или използвайте пръчка, за да измерите дълбочината - или вижте как друг автомобил преминава през водата.

  Научете повече
 • ШОФИРАНЕ ПО НАКЛОН
  ШОФИРАНЕ ПО НАКЛОН

  Когато изкачвате наклон, шофирайте право нагоре и използвайте най-високата възможна предавка. Никога не завивайте с автомобила, когато шофирате по стръмен склон. Когато се спускате по наклон, активирайте функцията Контрол при спускане по наклон.

  Научете повече
 • ШОФИРАНЕ ПО СКАЛИ
  ШОФИРАНЕ ПО СКАЛИ

  Преди да прекосявате скали и сипеи, излезте от автомобила си и преценете рисковете. Изберете режим Пълзене по скали на Terrain Response; това ще активира ниските предавки.

  Научете повече
 • ШОФИРАНЕ ПО ЧАКЪЛ
  ШОФИРАНЕ ПО ЧАКЪЛ

  Изберете режим Трева/Чакъл/Сняг на Terrain Response. Чакълът е постоянно променяща се настилка с ниско сцепление, затова винаги шофирайте с ниска скорост.

  Научете повече

 • НАРЪЧНИК ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ
 • ПРИКЛЮЧЕНСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ С LAND ROVER
 • ОБУЧЕНИЕ ЗА ОФРОУД ШОФИРАНЕ