50 години Range Rover. Единствен на върха!

50 години Range Rover. Единствен на върха!

Подаръците са от нас.
Разгледайте моделите

През настоящата година Range Rover отбелязва 50 години на иновации, усъвършенстване и несравними офроуд способности. Първият луксозен SUV излиза на пазара на 17.06.1970г. и за пет десетилетия се превръща в част от семейството на най-желаните и способни премиум автомобили. Комбинацията от дизайнерски и инженерни иновации гарантира мястото на модела като еталон за всички луксозни SUV-та.


За 50 години Range Rover получава редица световни отличия и извършва множество впечатляващи подвизи. Този модел става първият SUV, който разполага с постоянна 4WD система още от своето излизане на пазара, а през 1989 г. става първият в света 4x4, оборудван с антиблокираща спирачна система (ABS). По-късно през 1992 г. автомобилът става пионер в оборудването с електронно управление на газта (ETC) и въздушно окачване с електронно управление - което гарантира, че динамичното усещане при шофиране е толкова добро както на пътя, така и извън него. През 2012 г. последното поколение Range Rover става първият в света SUV, който разполага с изцяло алуминиева лека конструкция, правейки модела по-лек и по-ефективен.

Преминал успешно през прословутата Дариенска празнина, луксозният всъдеход е и първият автомобил, който е показван някога в Лувъра в Париж и е печелил рали Париж-Дакар - два пъти. Нито един друг автомобил не съчетава по този начин нивата на лукс, комфорт и изисканост с офроуд способности и динамични характеристики на пътя като Range Rover.

След три десетилетия на върха на луксозния SUV сектор, Range Rover поставя началото на нова гама модели. През 2005 г. на пазара излиза Range Rover Sport, автомобил, който съчетава лукса и възможностите на предшественика си, но със спортен и завладяващ характер. Гамата му мощни силови агрегати предоставят спираща дъха динамика, а 5,0-литровият бензинов двигател V8 с компресор суперчарджър предлага подобрена мощност от 575 к.с.

През 2010 г. компактният Range Rover Evoque прави своя дебют, като моделът е насочен към по-млада и градска клиентска аудитория. Той се превръща и в най-успешния модел в историята на марката Land Rover. За 10 години на пазара луксозният и компактен SUV е награден с повече от 250 престижни международни отличия и може да се гордее с близо един милион продажби в световен мащаб.

През 2017 г. семейството отново се разраства с представянето на Range Rover Velar, който е последният истински диамант в съкровищницата на Range Rover. Получавайки името си от първите прототипи на Range Rover, моделът разширява портфолиото с фин дизайн и богат на технологии интериор. Изчистен, елегантен и отличителен, автомобилът има поразително и съвременно присъствие, а изисканата динамика и елегантност се съчетават изключително.

Не чакайте, а си подарете лукс, комфорт, несравними пътни характеристики и спираща дъха динамика още сега. По случай 50-годишния юбилей Мото-Пфое представя на Вашето внимание 50 автомобила от специална лимитирана серия. Кой е перфектният за Вас?