ФУНКЦИИ ЗА ШОФИРАНЕ

 • АВАРИЙНА СПИРАЧКА (АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА)
  АВАРИЙНА СПИРАЧКА (АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА)

  Когато установи, че може да се случи потенциален челен сблъсък с друго превозно средство, системата предупреждава водача да натисне спирачката. Ако водачът не реагира, системата задейства спирачката, за да смекчи евентуалния сблъсък*.

 • АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА
  АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА

  Ако неволно се отклоните от Вашата лента на движение по магистрала, Вашият Land Rover не само ще Ви алармира за проблема, но ще Ви върне обратно безопасно в лентата.

  Вижте видео
 • СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА
  СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА

  Функцията Следене на състоянието на водача засича кога започвате да се чувствате сънливи и Ви дава ранно предупреждение, че имате нужда от почивка.

  Вижте видео
 • РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ
  РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ

  Разпознаване на пътните знаци извежда промени в знаците за ограничение на скоростта и други пътни знаци на инструменталния панел.

  Вижте видео
 • АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ СЪС СИСТЕМА QUEUE ASSIST
  АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ СЪС СИСТЕМА QUEUE ASSIST

  Задава постоянна скорост на Вашия автомобил и дистанция, която да поддържа спрямо превозните средства отпред, така че Вашият автомобил се адаптира автоматично към забавящия се трафик.

  Вижте видео
 • ИНТЕЛИГЕНТНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА
  ИНТЕЛИГЕНТНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА

  Когато камерите засекат опасност в определен обхват, Вие получавате звуково предупреждение за сблъсък и системата задейства автоматично спирачките.

 • АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА
  АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

  Мигаща иконка в съответното странично огледало ще Ви предупреди за препятствия във или бързо приближаващи Вашата мъртва точка на видимост.

  Вижте видео
 • ЗАСИЧАНЕ НА ПРИБЛИЖАВАЩ ОТЗАД ТРАФИК
  ЗАСИЧАНЕ НА ПРИБЛИЖАВАЩ ОТЗАД ТРАФИК

  Системата Ви предупреждава за превозни средства, пешеходци или други опасности, приближаващи от двете страни на автомобила Ви. Тя ще Ви предупреди с визуален и звуков сигнал, така че да знаете какво има зад Вас, дори при намалена видимост.

  Вижте видео

ФУНКЦИИ ЗА ПАРКИРАНЕ

 • ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360°
  ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360°

  Сензори, подпомагащи паркирането, разположени отзад, отпред и от двете страни на автомобила, предоставят звукови и визуални сигнали в реално време, за да Ви укажат колко сте близо до дадено препятствие.

 • АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ
  АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

  Вашият Автомобил търси и маневрира за заемане на перпендикулярни и успоредни паркоместа, докато Вие управлявате скоростта и посоката.

  Научете повече
 • 360° ПРОСТРАНСТВЕНА КАМЕРА
  360° ПРОСТРАНСТВЕНА КАМЕРА

  Осигурява 360-градусов външен изглед на сензорния екран, което помага при различни маневри - от паркиране край бордюра до влизане и излизане от тесни пространства и кръстовища.

  Вижте видео
 • СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ
  СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ

  Предупредителен светлинен индикатор ще мига в задните врати, за да помогне на всеки да излезе безопасно от автомобила, ако има приближаващи автомобили или други опасности.

  Вижте видео

КАМЕРА ЗА ОБРАТНО ВИЖДАНЕ


За да активирате функциите Шофиране и Паркиране на Driving Assistance, имате избор от опции за камери.

Задната камера Ви помага, когато се движите на заден ход, засичайки опасности зад автомобила. Линии, представящи траекторията на автомобила, и помощ за паркиране се повяват на сензорния екран, за да Ви насочат безопасно за заемане на избраното от Вас място. Камерата помага и при свързване на ремарке.

ПРОСТРАНСТВЕНА КАМЕРА


За ясен изглед на околностите на автомобила 360-градусова камера Ви помага при маневрите за заемане или излизане от тесни места. Можете да гледате информацията от всички камери в реално време на сензорния екран. За по-ясен изглед се фокусирайте върху едно изображение, увеличете или приближете.