ЕКСТРЕМНО ВЕТРОХОДСТВО

Състезателите в началната серия на регата Stadium Racing Extreme Sailing Series™ тази година ще се борят за допълнително отличие за спортсменство, сила на духа и екипна работа с въвеждането на новата награда на Land Rover за върхови постижения Above and Beyond. Land Rover, основен партньор на сериите на Extreme Sailing Series™, засилва ангажимента си към международното състезание с трофея, създаден да отличи най-висшата демонстрация на върхови постижения, които са в основата на характера на марката Land Rover.

sailing

Индивидуални състезатели, отбори и разширеното семейство ветроходци, подкрепящи участниците, ще могат да се борят за Наградата на всеки един етап от световното съревнование. В края на сезона ще бъде връчен основният трофей в чест на най-вдъхновяващия пример за върхово постижение, а наградата за спечелилия отбор е ползването на автомобил Land Rover в родината на отбора следващата година. Марк Камерън, Директор Глобален опит на Jaguar Land Rover, казва: "През първата ни година на подкрепа на Extreme Sailing Series™ като основен партньор на сериите бяхме силно впечатлени от изключителните умения, сила на духа, решителност и върхов спортен талант, който демонстрираха отборите и индивидуалните спортисти, състезаващи се в най-високите ешелони на професионалното ветроходство.

"Видяхме също от първа ръка велики примери за това как най-добрите състезатели по професионално ветроходство със страст насърчават и подкрепят другите да се занимават с ветроходство на всички нива. Духът на Above and Beyond на Land Rover е точно това и ние искаме да наградим онези, които улавят тази концепция най-добре в своите спортни и екипни постижения в и във връзка с Extreme Sailing Series™."

Жури с председател международната състезателка по ветроходство и глобален посланик на марката Land Rover Хана Уайт и членове миналогодишният победител в Extreme Sailing Series™ и "Купата на Америка" Дейв Фреди Кар и Директорът на състезанието, Фил Лорънс, ще определят победителите на всеки етап от състезанието. Land Rover стартира тригодишното си спонсорство на Extreme Sailing Series™ като един от двамата Основни партньори на сериите през 2013 г. Extreme Sailing Series™ е едно от най-вълнуващите състезания по ветроходство в света, в което участва флотилия от бързи и пъргави катамарани Extreme 40, управлявани от едни от най-умелите и успешни яхтсмени в света.

За разлика от много други ветроходни събития, състезанията се провеждат в тесен кръг емблематични места по света, давайки възможност на зрителите да се насладят отблизо на скоростта и вълнението. Всеки етап е с продължителност от 4 дни и включва серии от максимум осем кратки, екстремни съревнования Stadium Races, които се провеждат всеки ден и продължават от 10 до 20 минути.