Разкрийте най-добрите маршрути на Испания зад волана на Land Rover, опитайте най-изтънчените каталунски вина и се изгубете в планинската красота на Монсерат.

Испанското ни приключение ни отведе от великолепието на Барселона до суровата красота на Монсерат. Добре известен като един от най-страхотните маршрути в Испания, той надхвърли очакванията ни с еднакви порции драма и удоволствие. 

От Барселона се насочихме към розовите гранитни върхове на планината Монсерат. 

Крайната ни дестинация беше Лес Комес Естейт, дом на 60-километров офроуд терен и по-специално - на клисурата Лес Фонтелес. Репутацията на тази 1-километрова ивица е, че кара офроуд експерти да шепнат в страхопочитание. Била е използвана в квалификационните етапи на Camel Trophy и G4 Challenge. Ако някога е имало тест, който показва талантите на Land Rover Discovery, това е той.

Необходими са изкачване по скала на ниска предавка и железни нерви. Discovery, естествено, се представи безупречно. 

Наградихме се с впечатляващо изкачване по скалистите проходи, където гладкото управление и безпроблемна мощност на Discovery изпъкнаха. 

На 1 200 метра стигнахме манастира на Монсерат. От тук се вижда простиращата се долу каталунска провинция и има спиращи дъха гледки към Барселона. 

Испания. Толкова изненадваща, колкото и удовлетворяваща. Нашето приключение ни показа и двете страни - най-суровия терен и най-топлото посрещане.