Пътешествие извън утъпканата пътека из забележителните Атласки планини в комфорта на автомобила с най-висока проходимост в света. Изследвайте пазара в Маракеш, настанете се в луксозен хотел и опитайте пищната местна кухня.

От неспирното оживление на Джема ел Фна в Маракеш до усамотеността на пустинята Агафай, мароканското ни приключение бе толкова щурм над сетивата, колкото и тест за Land Rover Discovery. 

Мароко може да е измамно близо до Европа, протягайки се от Северна Африка към Гибралтарския проток, но нищо друго не се усеща толкова далеч от дома, както тази какофония от цветове и култури. 

Провирането из тесните улички на стария град в Маракеш бе първият тест преди да се отправим към просторната празнота на пустинята. Суровият терен и изпепеляващата жега направиха комфорта и финеса в купето на Discovery още по-желани.

Надпреварата с прилива по ветровитите брегове на Есауира към дюните, ни даде възможност да упражним малко офроуд умения. 

След това продължихме към невероятно красивите, но едва направени пътища към подножието на Атласките планини. Под нас се простираха проблясващите пясъци на пустинята, а над нас - заснежените върхове на планините. 

Въодушевяващо и екзотично приключение в земя на цветове и контрасти.