Разкрийте земя на тайни, докато пътешествате през вулканичен терен с Discovery из едно от местата с най-красива, но изпълнена с предизвикателства природа на планетата.

Исландското ни приключение бе пътуване, което ни върна назад във времето към земя, която все още се кове в огън и лед. Разтърсващо красив, но безпощаден пейзаж, който сякаш бе нарочно създаден да тества предела на възможностите на Land Rover Discovery. 

Приключението ни започна в Рейкявик, малката, но оживена столица. Зад волана на сигурния и удобен Land Rover Discovery скоро излязохме в просторната дива, снежна пустош. 

Следвахме известния Маршрут 1, главният, а в някои райони - единствен, път на Исландия. Отправяйки са на юг по пътя си към черните пясъци на Стоксейри, минахме покрай водопади и клисури, които предизвикват въображението. Но бяхме фокусирани върху предизвикателството пред нас; подвижен, мокър пясък, който щеше да тества и автомобила, и водача.

Завивайки отново на север, се отправихме към вътрешността на страната, благодарни за стабилното управление и безпроблемна мощност на Discovery по ледените пътища и през вулканичните, почти лунни пейзажи. 

Докато пътувахме към глетчера Лангьокул, предното стъкло на Discovery изглеждаше като картинна галерия, показваща ни най-драматичните забележителности на планетата, от 30-метров гейзер до водопади, които са толкова мощни, че създават не една, а две дъги. 

Исландия. Несравнимо приключение, което разкри мощта и величието на природните стихии.