Пътешествие из историческите места и наследство на Англия, докато се тествате зад волана на Discovery. Насладете се на вълнуващо офроуд шофиране, ексклузивен достъп зад кулисите на Land Rover и традиционно британско луксозно настаняване.

Великобритания, разбира се, е домът на Land Rover, така че британското ни приключение трябваше да е специално. Тръгнахме, за да разгледаме славната провинция, както и сурови терени и най-предизвикателния тестови полигон в замъка Ийстнор. 

Първата част от приключението ни ни отведе в замъка Бленхайм, родното място на Чърчил в Оксфордшир. След това продължихме към типичните английски хълмове Котсуолд, където плавното управление и леснопостижим финес на Land Rover Discovery се проявиха с пълна сила. 

След това към замъка Ийстнор, близо до границата с Уелс. Това е тайният екстремен полигон на Land Rover и ние се възползвахме от възможността да изпитаме отново забележителната офроуд проходимост на Discovery, като изпробвахме способностите му по стръмни хълмове, дълбоки кални клисури и през някои от специално създадените препятствия (SAS Quarry беше особено инфарктно).

Планирахме маршрут, който ни преведе през елегантния Стратфорд на Ейвън по пътя за Солихъл, мястото, където Land Rover се произвежда от 1948 г. В сърцето на завода е небезизвестната Jungle Trail, считана от мнозина ентусиасти на Land Rover за нещо като ритуално посвещаване. Не устояхме на изкушението да преведем Discovery през някои от по-известните отсечки и както винаги бяхме впечатлени. 

Великобритания. Изключително приключение, заредено с история, култура, провинция и предизвикателства.