ЗАРЕЖДАНЕ НА PLUG-IN HYBRID
(PHEV)

ЗАРЕЖДАНЕ НА PLUG-IN HYBRID (PHEV)

НЯМА ТАКОВА МЯСТО КАТО ДОМА

С Land Rover plug-in hybrid (PHEV), повечето зареждания се извършват сред комфорта на вашия дом.Това обикновено е най-евтиният и най-удобният начин за зареждане – така лесно като зареждането на вашия телефон – и никога няма да ви се налага да ходите до бензиностанции за пътувания из града.

УСКОРЕТЕ НЕЩАТА С ДОМАШНА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ

УСКОРЕТЕ НЕЩАТА С ДОМАШНА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ

Най-бързият начин да заредите своя PHEV у дома е с професионално инсталирана домашна зарядна станция. Правителственият план за домашно зареждане на електрически автомобили може да ви помогне да покриете разходите за монтажа.
БЕЗОПАСНО ЗАРЕЖДАНЕ НЕЗАВИСИМО ОТ ВРЕМЕТО

БЕЗОПАСНО ЗАРЕЖДАНЕ НЕЗАВИСИМО ОТ ВРЕМЕТО

Препоръчаните от нас домашни зарядни станции са безопасни за използване при всякакви метеорологични условия. Независимо дали вали дъжд или грее слънце, винаги ще сте готови да шофирате в електрически режим.

ЗАРЕЖДАНЕТО У ДОМА МОЖЕ ДА ВИ СПЕСТИ ПАРИ

Зареждането в електрическата мрежа е не само невероятно удобно, но и по-евтино от ежедневното шофиране на бензинов или дизелов автомобил. Освен това обикновено ще спестите повече пари, зареждайки у дома, отколкото зареждайки извън дома. Използването на тарифа за електроенергия в извънпиковите часове може да намали още повече разходите ви.

ЗАРЕЖДАНЕ ДАЛЕЧ ОТ ДОМА

ДОЗАРЕЖДАНЕ ПРИ СЛЕДВАЩОТО ВИ СПИРАНЕ

С постоянното разрастване на обществената инфраструктура за зареждане сега разполагате с повече места от всякога за удобно зареждане на вашия PHEV далеч от дома.

Зарядни станции в много обществени паркинги, търговски центрове и по магистрали улесняват зареждането, докато сте паркирали. А ако прекарвате няколко часа в офиса, зареждането на работа ще ви осигури пълен заряд до обяд.

Мнозинството зарядни станции на определени места в градовете изискват използването на ваш собствен кабел. Той се предоставя заедно с вашия Land Rover PHEV като стандартно оборудване. И също както у дома, той може да бъде използван при всякакви метеорологични условия.

ПРОСЛЕДЯВАЙТЕ ПРОЦЕСА НА ЗАРЕЖДАНЕ ОТВСЯКЪДЕ

СЛЕДЕНЕ И КОНТРОЛ ОТ ВАШИЯ ТЕЛЕФОН

След като просто включите автомобила в захранването и се отдалечите, приложението InControl на Land Rover1 елегантно изпраща вашия статус на зареждане на телефона ви. Така че, където и да се намирате, можете да планирате времето си продуктивно и да сте готови да се върнете обратно до автомобила точно навреме.

У дома функцията за зареждане в определено време на приложението може дори да се използва, за да се вместите в дневния интервал на потребление на електроенергия в извънпиковите часове и значително по-ниските тарифи за електрически автомобили, предлагани от много доставчици на електроенергия за бита.

ВРЕМЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ ЗА PHEV

Според нашите данни, на станции за бързо зареждане с постоянен ток – обичайно разположени по магистрали и основни пътища – зареждането е до 80%. Това е така, защото скоростта на зареждане намалява значително над 80% с цел предпазване на батерията и оптимизиране на нейния експлоатационен живот.

Автомобил Максимален електрически пробег Зареждане с променлив ток с домашни или обществени зарядни станции (7 kW) 0 – 100% Бързо зареждане с постоянен ток (50 kW) 0 – 80%
Новият Range Rover PHEV Електрически пробег до 121 км (75мили)‡ †† От 5 часа2 От 60 минути2
Новият Range Rover Sport PHEV Електрически пробег до 113 км‡ †† От 5 часа2 От 40 минути2
Range Rover Velar PHEV Електрически пробег до 64 км‡ †† От 2 ч. и 30 мин.2 От 30 минути2
Range Rover Evoque PHEV Електрически пробег до 62 км‡ †† От 2 ч. и 12 мин.2 От 30 минути2
Land Rover Discovery Sport PHEV Електрически пробег до 60 км‡ †† От 2 ч. и 12 мин.2 От 30 минути2
Land Rover Defender PHEV Електрически пробег до 43 км‡ †† От 2 ч. и 30 мин.2 От 30 минути2

ДОМАШНИТЕ КОНТАКТИ ПРЕДОСТАВЯТ ДОПЪЛНИТЕЛНА СИГУРНОСТ

Ако отсъствате за дълги периоди от време и не разполагате с домашна зарядна станция, вашият стандартен домашен контакт, който се използва за домакински електроуреди, също ще зареди автомобила ви макар и много по-бавно – обикновено от 0 до 100% за седем часа.

За зареждане на автомобила в домашен контакт можете да използвате опционален кабел Mode 2, който трябва да закупите отделно.

ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА РАЗГЛЕЖДАТЕ ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ АВТОМОБИЛИ

ИНСТАЛИРАНЕ НА ДОМАШНА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

ИНСТАЛИРАНЕ НА ДОМАШНА ЗАРЯДНА СТАНЦИЯ ЗА ВАШИЯ АВТОМОБИЛ

Професионално инсталирана домашна зарядна станция е най-лесният, най-удобният и най-икономичният начин да започнете деня с пълен заряд на батерията.
ЗАРЕЖДАНЕ ДАЛЕЧ ОТ ДОМА

ЗАРЕЖДАНЕ ДАЛЕЧ ОТ ДОМА

Зареждането на определени места е чудесен начин да дозаредите своевременно автомобила си далеч от дома. Научете къде да го правите и как да плащате за него.

Данните за EV пробега се основават на серийно произвеждано превозно средство по стандартизиран маршрут. Постигнатият пробег варира в зависимост от състоянието на автомобила и батерията, реалния маршрут и среда и стила на шофиране.

Предоставените данни са изчислени по NEDC2 от официалните WLTP тестове на производителя съгласно законодателството на ЕС с напълно заредена батерия. Само за сравнителни цели. Реалните данни може да се различават. Данните за CO2 емисиите2, разхода на гориво, консумацията на енергия и пробега може да варират в зависимост от фактори като стила на шофиране, условията на околната среда, товара, джантите и монтираните аксесоари. NEDC2 са данни, изчислени чрез правителствена формула от WLTP данни, еквивалентни на стойностите, които биха имали по стария NEDC тест. След това може да бъде приложено правилното данъчно третиране.

††Предоставените данни са резултат от официалните тестове на производителя съгласно законодателството на ЕС с напълно заредена батерия. Само за сравнителни цели. Реалните данни може да се различават. Данните за CO2 емисиите2, разхода на гориво, консумацията на енергия и пробега може да варират в зависимост от фактори като стила на шофиране, условията на околната среда, товара, джантите, монтираните аксесоари, действителния маршрут и състоянието на батерията. Данните за пробега се основават на серийно произвеждано превозно средство по стандартизиран маршрут.

1Само със съвместими смартфони. В зависимост от наличието на пазара на платформи на доставчици трети страни и сигнал за мобилен телефон.

2Времето за зареждане варира в зависимост от много фактори, включително, но не само: възрастта, състоянието, температурата и съществуващия заряд в батерията; използвано съоръжение и продължителност на зареждането.