ИНФОРМАЦИЯ И РАЗВЛЕЧЕНИЕ

  • TOUCH PRO

   Хардуерът и софтуерът на InControl Touch Pro от следващо поколение издига възможностите за свързаност и забавление на изцяло новия Discovery до най-високото ниво. 10-инчовият дисплей със сензорен екран с висока резолюция, оборудван на моделите HSE и HSE Luxury, предоставя бърза, лесна и директна свързаност и информация. 10 GB памет за съхранение на HD филми или около 2 000 песни, както и USB и контакти за зареждане осигуряват богато, вълнуващо визуално и аудио изживяване за водача и пътниците.

  • Connect Pro
   Connect Pro

   Ако изберете InControl Touch Pro, имате възможност да добавяте услуги, технологии и приложения на InControl Connect Pro, което осигурява на вас и вашите пътници най-високото ниво на свързаност и удобство. Характеристиките включват InControl Apps, Remote Premium и Pro Services, включително Wi-Fi точка за достъп.

  • АУДИО
   АУДИО

   Можете да избирате измежду четири аудиосистеми. Системата Land Rover включва 6 високоговорителя, а усъвършенстваната й версия има 10. В партньорство с MeridianTM разработихме и две модерни системи за изцяло новия Discovery. 380-ватовата версия има 10 високоговорителя, а 825-ватовата система със съраунд звук има 16 високоговорителя и субуфер.

  • ЗАБАВЛЕНИЕ ЗА ПЪТНИЦИТЕ НА ЗАДНИТЕ СЕДАЛКИ
   ЗАБАВЛЕНИЕ ЗА ПЪТНИЦИТЕ НА ЗАДНИТЕ СЕДАЛКИ

   Развлекателната система за пътниците на задните седалки предлага индивидуални 8-инчови екрани, вградени в ергономичните подглавници. Тя се предлага като стандартно оборудване за HSE Luxury и като допълнително оборудване за другите модели. Включени са цифрови безжични слушалки WhiteFire®1, HDMI, мобилна връзка с висока резолюция и USB връзки.

  • Pro Services включва Wi-Fi
   Pro Services включва Wi-Fi

   Като част от InControl Connect Pro, Pro Services включва Wi-Fi точка за достъп и редица свързани функции за навигация, включително информация за трафика в реално време, налични места за паркиране, включително цени (ако има такива) и изображения на изглед от улицата. С приложението за смартфон InControl Route Planner можете да изпращате дестинации директно от телефона си до автомобила, както и да имате достъп до пешеходни маршрути и маршрути с градския транспорт до вашата дестинация веднага щом паркирате.

  • PROTECT
   PROTECT

   Благодарение на InControl Protect, аварийните служби ще получат автоматично уведомление, ако сте претърпели пътен инцидент, или може да им се обадите ръчно с помощта на бутон в автомобила. Ако се нуждаете от техническа помощ, можете да се обадите на служител на Land Rover Optimised Assistance. С достъп до Remote Essentials можете да разгледате статуса на автомобила и да изберете проследяване на пътуването, което прави пътните разходи толкова по-лесни за обслужване.

  АУДИОСИСТЕМА MERIDIAN™

  Изключително ясен звук, кристално чисти високи тонове и плътни, дълбоки баси - благодарение на специалното разположение на 10 високоговорителя, включително двуканален субуфер.

  АУДИОСИСТЕМА MERIDIAN™ СЪС СЪРАУНД ЗВУК

  Цялата плътност и яснота на звука на живото изпълнение, предоставена чрез разпределение на 14 предни, странични и задни високоговорители, включително двуканален субуфер - безпроблемно съчетани чрез технологията Trifield™.

  ИНОВАЦИЯ

  • ДВИГАТЕЛИ INGENIUM
   ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

   Ingenium е нашето поколение двигатели, създадени да осигурят леснопостижима динамика, финес и икономичност, което включва бензиновия двигател Ingenium Si4 с 300 к.с. Мощният двигател Ingenium Sd4 с 240 к.с. осигурява идеално съчетание на водеща в класа динамика и отлична управляемост при ниски обороти.

  • 8-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ
   8-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

   Всички бензинови и дизелови двигатели в изцяло новия Discovery са оборудвани с усъвършенстваната електронно управлявана 8-степенна автоматична трансмисия ZF, която е настроена от инженерите на Land Rover, за да комбинира гладко превключване на предавките с изключително бързи реакции. С осем степени през малък интервал, смяната на предавките е почти неусетна.

  • LAND ROVER IGUIDE
   LAND ROVER IGUIDE

   Приложението iGuide на Land Rover използва най-новата технология за добавена реалност, за да обясни всички характеристики и бутони за управление на вашия Discovery, които трябва да знаете. То се използва и като мобилно ръководство на собственика, като ви гарантира, че винаги ще имате под ръка отговор на всеки въпрос.

  ДИНАМИКА

  • ДИНАМИКА ПО ПЪТНИ НАСТИЛКИ

   Discovery е създаден да осигури уверено, комфортно и вълнуващо шофиране, при което километрите минават почти незабелязано. Изключителното качество на возията е подобрено още повече от волана с електрическо сервоусилване, а функцията Контрол на спирането в завой (CBC) спомага за поддържане на стабилността при спирането в завой чрез модулиране на генерирания от водача натиск върху спирачката.

  • ДИНАМИЧЕН КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА

   Система за динамичен контрол на стабилността (DSC) следи динамичното поведение на автомобила и се намесва, ако установи, че той не реагира на командите на водача. Благодарение на тази система, Discovery предлага свързано, балансирано и стабилно управление. Такова, на което ще се наслаждавате както на пътни настилки, така и извън тях.

  • ОЛЕКОТЕНО ОКАЧВАНЕ
   ОЛЕКОТЕНО ОКАЧВАНЕ

   Изградено основно от олекотени алуминиеви компоненти, окачването е изцяло независимо, с раздалечени двойни носачи отпред и модерно окачване тип multi-link отзад.

  • ЕФЕКТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ
   ЕФЕКТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

   Discovery предлага по-висока ефективност, благодарение на иновации като интелигентната технология Stop/Start, усъвършенстването на нашия двигател Ingenium, използването на олекотени материали и подобрена аеродинамика. Освен това, автомобилите, оборудвани с електронно въздушно окачване, се възползват от функцията за снижаване при определена скорост, като автомобилът автоматично се снижава, за да намали въздушното съпротивление при постоянна скорост.

  ПРОХОДИМОСТ

  • ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL
   ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

   All Terrain Progress Control (ATPC) е свръхмодерна опционална система, която дава възможност на водача да зададе и поддържа постоянна скорост при трудни условия. Системата функционира като автопилот при скорости между 2 км/ч и 30 км/ч, като спомага за поддържане на пълна концентрация върху кормилното управление и открива път през препятствията.

  • СЕНЗОРИ ЗА ГАЗЕНЕ
   СЕНЗОРИ ЗА ГАЗЕНЕ

   С водеща в класа дълбочина на газене до 900 мм, опционалната система със сензори за газене може да се окаже безценна. Уникални за Land Rover, сензорите, разположени в страничните огледала, извеждат на сензорния екран илюстративна информация за водача в реално време за дълбочината на водата спрямо автомобила, както и за максималната възможност за газене.

  • TERRAIN RESPONSE 2
   TERRAIN RESPONSE 2

   Нашите уникални системи Terrain Response позволяват на водача да оптимизира автомобилните системи на двигателя, скоростната кутия, централния диференциал и шасито според изискванията на терена чрез избор на един от лесно разпознаваемите режими на шофиране. Опционалната система Terrain Response 22 подобрява това, като следи условията на шофиране и автоматично избира правилните режими на шофиране.

  • ДВУСТЕПЕННА РАЗДАТЪЧНА КУТИЯ

   Благодарение на допълнителен набор по-ниски предавки, тази система ви осигурява прецизна скорост и контрол в най-трудните условия. В основата на двустепенната раздатъчна кутия е електронният централен диференциал, който предлага разпределение на въртящия момент в съотношение 50:50 между предната и задна ос с възможността за изпреварващо заключване на осите преди да започне приплъзването.3

  • ЕЛЕКТРОННО ВЪЗДУШНО ОКАЧВАНЕ
   ЕЛЕКТРОННО ВЪЗДУШНО ОКАЧВАНЕ

   Компетентното и уверено шофиране се допълва от най-новата система за електронно въздушно окачване на четирите колела, което осигурява изключително изместване на колелата и равновесие. Способна да поема трудни ситуации, тази система поддържа изцяло новия Discovery стабилен, независимо колко неравен е теренът. При необходимост, системата превключва безпроблемно между различни височини и ви осигурява безпрецедентно качество на возията.

  • ТЕГЛЕНЕ

   С капацитет за теглене на товари до 3 500 кг4 възможностите на изцяло новия Discovery са значително по-големи от тези на другите. Предлаганите характеристики включват теглич с електрическо изваждане, асистенция за закачване и товарене и система за измерване на предната част на товара, които издигат тегленето на ново ниво.

  СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА

  • АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА
   АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА

   Системата Автономна аварийна спирачка ще изведе предупреждение, ако засече потенциална опасност от сблъсък с други превозни средства при скорост между 5 и 80 км/ч и с пешеходци при скорост между 5 и 60 км/ч.

  • АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА
   АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА

   Засичайки кога автомобилът ви неволно се отклонява от пътната лента, Асистентът за придържане в лентата прилага въртящ момент на волана, подтиквайки ви да насочите вашия Discovery обратно.

  • ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА ПРЕДЕН И НА ЗАДЕН ХОД
   ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА ПРЕДЕН И НА ЗАДЕН ХОД

   Направете маневрирането по-лесно. За да ви помогнат да паркирате безопасно на тясно място, камери извеждат на сензорния екран изглед на зоната пред и зад автомобила и отправят звукови и визуални предупреждения.

  • ЗАДНА КАМЕРА
   ЗАДНА КАМЕРА

   Предоставя по-добра видимост при движение на заден ход. Линии, представляващи Discovery и вашата проектирана траектория, се появяват на сензорния екран, за да ви помогнат с паркирането или свързването на ремарке.

  • АВТОПИЛОТ И ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА
   АВТОПИЛОТ И ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА

   Автопилотът с Ограничител на скоростта5 поддържа текущата скорост без необходимост да се ползва непрекъснато педалът на газта и спомага за намаляване умората на водача. Той също така ви позволява да зададете предварително максимална скорост.

  ОПЦИИ ЗА ПАКЕТИ

  Изберете от редица пакети, за да подобрите усещането при шофиране.

  • АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ
   АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

   Асистентът за паркиране ви помага да насочите вашия Discovery във и извън паралелни и перпендикулярни паркоместа. А графики и предупреждения ви напътстват при маневрирането.

  • ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360 ГРАДУСА
   ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360 ГРАДУСА

   Осигурявайки пълна увереност при маневриране в тесни пространства, функцията Помощ при паркиране на 360 градуса осигурява звукови и визуални предупреждения, указващи близостта ви до препятствия, докато паркирате.

  • СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА
   СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА

   Когато излизате на заден ход от паркомясто, функцията Следене на трафика зад автомобила ви предупреждава за приближаващи превозни средства, пешеходци и други опасности, дори да нямате добра видимост назад.

  • СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ
   СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ

   Подпомага безопасността на пътниците, когато излизат от Discovery, като предупреждава за приближаващи опасности, например преминаващи автомобили и велосипедисти.

  • АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ С ФУНКЦИЯ STOP AND GO
   АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ С ФУНКЦИЯ STOP AND GO

   Адаптивен автопилот с функция Stop & Go ще поддържа Discovery на безопасно разстояние от автомобила отпред, ако той забави ход или спре, когато шофирате с постоянна скорост или пътувате в бавно придвижващ се трафик. Ако автомобилът отпред спре, вие ще спрете плавно и ще потеглите отново от място.

  • АВАРИЙНА СПИРАЧКА ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ
   АВАРИЙНА СПИРАЧКА ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ

   Аварийната спирачка при висока скорост засича кога може да се случи потенциален челен сблъсък с друго превозно средство и предупреждава водача да спре. Ако водачът не реагира, автомобилът спира автоматично, за да смекчи евентуалния сблъсък.

  • АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА
   АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

   Когато сменяте лентата, в съответното странично огледало светва малък предупредителен индикатор, ако Discovery засече друг автомобил във или приближаващ към мъртвата ви точка. Прилага се и въртящ момент на волана, за да ви подтикне да насочите вашия Discovery далеч от приближаващия автомобил.

  • РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ И АДАПТИВЕН ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА
   РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ И АДАПТИВЕН ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА

   Функцията Разпознаване на пътните знаци ви информира докато пътувате, като извежда пътните знаци за ограничение на скоростта и за забранено изпреварване на инструменталния клъстер, където лесно можете да ги видите.

  • АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ С ПОДПОМАГАНЕ НА КОРМИЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ
   АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ С ПОДПОМАГАНЕ НА КОРМИЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ

   Работи заедно с вас, за да направи шофирането по магистрала и в натоварен трафик по-лесно и по-комфортно. Адаптивният автопилот с подпомагане на кормилното управление активно поддържа автомобила в средата на лентата, като спазва предварително зададена дистанция до автомобила отпред.

  • 360-ГРАДУСОВА ПРОСТРАНСТВЕНА КАМЕРА
   360-ГРАДУСОВА ПРОСТРАНСТВЕНА КАМЕРА

   Използвайки четири цифрови камери, дискретно разположени по автомобила, функцията 360-градусова пространствена камера извежда изглед отгоре на сензорния екран на Discovery. Налични са множество изгледи, които помагат за различни маневри.

  • АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ
   АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

   Асистентът за паркиране ви помага да насочите вашия Discovery във и извън паралелни и перпендикулярни паркоместа. А графики и предупреждения ви напътстват при маневрирането.

  • ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360 ГРАДУСА
   ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ НА 360 ГРАДУСА

   Осигурявайки пълна увереност при маневриране в тесни пространства, функцията Помощ при паркиране на 360 градуса осигурява звукови и визуални предупреждения, указващи близостта ви до препятствия, докато паркирате.

  • СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА
   СЛЕДЕНЕ НА ТРАФИКА ЗАД АВТОМОБИЛА

   Когато излизате на заден ход от паркомясто, функцията Следене на трафика зад автомобила ви предупреждава за приближаващи превозни средства, пешеходци и други опасности, дори да нямате добра видимост назад.

  • СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ
   СЛЕДЕНЕ ЗА СВОБОДНО ИЗЛИЗАНЕ

   Подпомага безопасността на пътниците, когато излизат от Discovery, като предупреждава за приближаващи опасности, например преминаващи автомобили и велосипедисти.

  • АВАРИЙНА СПИРАЧКА ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ
   АВАРИЙНА СПИРАЧКА ПРИ ВИСОКА СКОРОСТ

   Аварийната спирачка при висока скорост засича кога може да се случи потенциален челен сблъсък с друго превозно средство и предупреждава водача да спре. Ако водачът не реагира, автомобилът спира автоматично, за да смекчи евентуалния сблъсък.

  • АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА
   АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА

   Когато сменяте лентата, в съответното странично огледало светва малък предупредителен индикатор, ако Discovery засече друг автомобил във или приближаващ към мъртвата ви точка. Прилага се и въртящ момент на волана, за да ви подтикне да насочите вашия Discovery далеч от приближаващия автомобил.

  • РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ И АДАПТИВЕН ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА
   РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ И АДАПТИВЕН ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА

   Функцията Разпознаване на пътните знаци ви информира докато пътувате, като извежда пътните знаци за ограничение на скоростта и за забранено изпреварване на инструменталния клъстер, където лесно можете да ги видите.

  КОМФОРТ И УДОБСТВО

  • ACTIVITY KEY

   Activity Key е опционална екстра, която ви улеснява още повече да живеете пълноценно. За допълнително удобство, може да носите гривната Activity Key и да я използвате, за да отключвате и заключвате вашия Land Rover, ако предпочитате да не носите ключодържател. Гривната е здрава, изцяло водоустойчива и ви позволява да се наслаждавате на редица дейности.

  • ИНТЕЛИГЕНТНО СГЪВАНЕ НА СЕДАЛКИТЕ

   Discovery предлага като допълнително оборудване трети ред седалки с функцията Интелигентно сгъване на седалките, която ви позволява да конфигурирате втория и третия ред седалки с помощта на бутони, разположени в багажното отделение, на основния сензорен екран или дори от смартфона си, благодарение на нашето приложение InControl Remote.

  • ОТОПЛЯЕМИ СЕДАЛКИ
   ОТОПЛЯЕМИ СЕДАЛКИ

   Може да очаквате комфортно шофиране през цялата година, благодарение на опцията за отопляеми седалки на всички редове и седалки с подгряване и охлаждане на първия и втори ред. В зависимост от избрания от вас модел, водачът и пътниците могат да зададат предпочитаната от тях температура самостоятелно чрез сензорния екран.

  • ЕЛЕКТРОУПРАВЛЯЕМА ЗАДНА ВРАТА, КОНТРОЛИРАНА С ЖЕСТОВЕ
   ЕЛЕКТРОУПРАВЛЯЕМА ЗАДНА ВРАТА, КОНТРОЛИРАНА С ЖЕСТОВЕ

   Електроуправляемата задна врата, контролирана с жестове6, дава възможност на водача да я управлява без ръце отвън, без да е нужно физически да докосва автомобила или ключодържателя. Когато ключодържателят бъде разпознат, задната врата може да се задейства с едно движение с крак под бронята на автомобила чрез сензори, разположени от двете страни на задната врата. Предлага се и електроуправляема вътрешна задна врата, която действа като платформа за сядане или товарене или като вертикална преграда за багаж.