Информация и развлечение

 • АУДИОСИСТЕМА Meridian™ СЪС СЪРАУНД ЗВУК
  АУДИОСИСТЕМА Meridian™ СЪС СЪРАУНД ЗВУК

  Land Rover сключи партньорство с Meridian, световен лидер в модерните аудио технологии и дигиталната обработка на звука, за разработка на усъвършенствани аудиосистеми за Discovery Sport. Опционалната аудиосистема със съраунд звук Meridian с мощност 825 W, 16 високоговорителя и двуканален субуфер предлага кристално ясни високи тонове и наситени, плътни баси в цялото купе. Чувате музиката си точно както искате.

  Разгледайте Meridian
 • CONNECT И CONNECT PRO
  CONNECT И CONNECT PRO

  Тези допълнителни пакети издигат свързаността на вашия автомобил на още по-високо ниво. InControl Apps подобрява преживяването ви в автомобила чрез съвместими приложения за смартфон, включително Spotify, внасяйки над 30 милиона песни в живота ви. Сензорният екран ви позволява да следите и взаимодействате с вашия Discovery Sport. Функциите Wi‑Fi Hotspot и Pro Services ви осигуряват постоянна свързаност с външния свят, улеснявайки живота ви.

 • PROTECT
  PROTECT

  Вашият смартфон действа като портал за връзка с вашия Land Rover чрез Protect. Можете да проверявате нивото на гориво дистанционно, да откривате своя автомобил в претъпкан паркинг, да записвате пътуванията си и дори да проверявате дали не сте оставили отворено стъкло. Включена е и услугата Optimised Land Rover Assistance, която при малко вероятния случай на повреда може да предаде диагностична информация и данни за местоположението на автомобила на компанията, която ще го транспортира до сервиз. При сериозни инциденти SOS Emergency Call уведомява аварийните служби за вашето местонахождение.

 • SECURE TRACKER
  SECURE TRACKER

  Ако някой влезе с взлом в автомобила ви или се опита да го премести незаконно, функцията Secure Tracker се активира, ако е задействана системата Protect. Вие бивате уведомен за инцидента и автомобилът се проследява, докато местоположението му бъде посочено от съответните органи за връщане на собственика. Дори и ако автомобилът ви е откраднат заедно с ключовете, можете да уведомите кол-центъра за проследяване чрез Remote App.

 • TOUCH И TOUCH PRO
  TOUCH И TOUCH PRO

  InControl е нашият пакет модерни технологии, който поддържа вашата цифрова свързаност и ви свързва безпроблемно и сигурно с автомобила ви, когато сте извън него. Тези системи могат да бъдат подобрени чрез съответните им пакети за свързаност: Connect и Connect Pro.

 • РАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА ЗА ПЪТНИЦИТЕ НА ЗАДНИТЕ СЕДАЛКИ
  РАЗВЛЕКАТЕЛНА СИСТЕМА ЗА ПЪТНИЦИТЕ НА ЗАДНИТЕ СЕДАЛКИ

  Пътниците на задните седалки могат да се насладят на индивидуално забавление, благодарение на два 8-инчови екрана, вградени в предните подглавници. Снабдени с чифт цифрови слушалки WhiteFire® за всеки, един USB порт на втория ред и специално дистанционно, те могат да избират между филми, музика, игри или дори телевизия.

Иновации

 • ДВИГАТЕЛИ INGENIUM
  ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

  Осигурявайки по-спортна и по-икономична динамика, 4-цилиндровият, 2,0-литров бензинов двигател Si4 има мощност от 240 или 290 к.с. и предоставя максимална ефективност, динамика и икономия на гориво чрез система за непрекъснато променливо повдигане на клапаните в съчетание с променливо газоразпределение на клапаните. Налични са и дизелови опции, включително двигатели със 150, 180 и 240 к.с.

 • ОЛЕКОТЕНО ОКАЧВАНЕ
  ОЛЕКОТЕНО ОКАЧВАНЕ

  Усъвършенстваната технология за хидравлично разгъване на амортисьорите, конструирани от алуминий и олекотена стомана, намалява шума, проникващ в купето след удар от преминаване върху неравност. Системата също така гарантира, че неравните повърхности са почти изравнени за по-стабилна возия.

Динамика

 • АДАПТИВНА ДИНАМИКА
  АДАПТИВНА ДИНАМИКА

  Адаптивната динамика осигурява оптимален баланс на возия и контрол. Тя прави това, като следи движенията на автомобила поне 1 000 пъти в секунда и регулира настройките на амортисьорите между мека и твърда возия в зависимост от действията на водача или изискванията на пътя. Това се случва почти мигновено и намалява клатенето на каросерията, осигурява по-голям контрол на управлението и уверена, гладка возия. Системата дори засича офроуд условия и оптимизира амортисьорите в съответствие с тях.

 • ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ПРИ СПИРАНЕ
  ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ПРИ СПИРАНЕ

  Тази система увеличава пъргавината и стабилността на автомобила в завой. Тя постоянно следи и балансира разпределението на въртящия момент между всички колела, за да подобри сцеплението и кормилното управление, независимо дали шофирате офроуд или върху пътна настилка. Системата може също да увеличи скоростта на въртене и да намали недозавиването чрез прилагане на спирачен натиск върху вътрешното задно колело и подаване на повече въртящ момент към външното колело, като по този начин увеличава стабилността.

 • РЕЖИМ ECO
  РЕЖИМ ECO

  Когато е активирана, тази стандартна функция приоритизира най-икономичните настройки на автомобила, включително автоматична трансмисия, функцията Активно задвижване, отопление и климатроник, за да сведе до минимум разхода на гориво и CO2 емисиите. ECO данните предоставят на водача съответната информация на сензорния екран за по-икономично шофиране.

 • 9-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ
  9-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

  Олекотената, компактна 9-степенна автоматична трансмисия осигурява оптимален разход на гориво и CO2 емисии, както и по-голям контрол в условия на слабо сцепление. При теглене това се постига чрез специално създадената ултраниска първа предавка. Трансмисията е изключително стабилна и перфектно допълва проходимостта на автомобила на всякакви терени, като същевременно предлага образцови нива на финес и икономичност.

Проходимост

 • TERRAIN RESPONSE
  TERRAIN RESPONSE

  Terrain Response издига проходимостта до нови висоти. Тя оптимизира системите на двигателя, трансмисията, диференциалите и шасито на автомобила, за да увеличи максимално задвижването, комфорта и сцеплението, независимо от терена. Просто изберете режима, който отговаря на условията: Стандартен, Трева/Чакъл/Сняг, Кал/Коловози и Пясък. Автомобилът винаги предоставя уверено и сигурно шофиране.

 • ПОСТЕПЕННО ОТПУСКАНЕ НА СПИРАЧКАТА ПО НАКЛОН
  ПОСТЕПЕННО ОТПУСКАНЕ НА СПИРАЧКАТА ПО НАКЛОН

  Подобно на функцията Асистент при потегляне по наклон, тази система не позволява на автомобила да ускорява твърде бързо. Ако автомобилът спре и потегли по наклон, тази система прилага спирачката и после я отпуска постепенно, когато потегляте.

 • СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗАДАДЕНА СКОРОСТ ПО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН
  СИСТЕМА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЗАДАДЕНА СКОРОСТ ПО ПРЕСЕЧЕН ТЕРЕН

  Работеща при много ниски скорости между 1,8 км/ч и 30 км/ч, Системата за поддържане на зададен скорост по пресечен терен (ATPC) помага на водача да поддържа постоянна скорост в трудни условия и така да се концентрира върху кормилното управление и да открива път през препятствията. Тя също така позволява гладко и плавно потегляне на автомобила дори по настилки с ниско триене като лед, сняг или мокра трева.

 • АКТИВНО ЗАДВИЖВАНЕ
  АКТИВНО ЗАДВИЖВАНЕ

  Опционално оборудване при моделите с двигател Si4 с 290 к.с. (Стандартно оборудване при двигател SD4 с 240 к.с.), тази система може да се окаже безценна както при шофиране офроуд, така и при шофиране върху пътна настилка. В много ситуации на шофиране върху пътна настилка тя може да изключи задвижването на задните колела и така да намали разхода на гориво. То се включва отново незабележимо и лесно в рамките на 300 милисекунди при промяна на пътната настилка или рязко ускорение. Специален дисплей на сензорния екран ви осигурява постоянно усещане за контрол над автомобила.

 • КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН
  КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН

  Патентованата система Контрол при спускане по наклон (HDC) на Land Rover е стандартно оборудване за всички автомобили със задвижване на всички колела (AWD). Тя подпомага водача с контролирани спускания по трудни склонове, като поддържа постоянна скорост и прилага спирачка на всяко колело поотделно. Системата работи автоматично за забавяне на автомобила и поддържане на скоростта, съответстваща на избраната предавка и позицията на педала на газта.

 • СЕНЗОРИ ЗА ГАЗЕНЕ
  СЕНЗОРИ ЗА ГАЗЕНЕ

  Чувствате се в по-голяма безопасност при преминаване през поток, брод или наводнени терени. Системата със сензори за газене измерва и предоставя информация в реално време за дълбочината на водата спрямо автомобила с помощта на сензори, разположени от долната страна на страничните огледала. Тези данни и максималната възможност за газене на автомобила се извеждат на сензорния екран, предоставяйки точна информация за адекватна реакция на водача.

Системи в помощ на водача

 • АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА И СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА
  АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА И СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА

  Ако се отклоните от пътната си лента, Асистентът за придържане в лентата прилага коригиращ въртящ момент на волана, подтиквайки ви да насочите вашия Discovery Sport обратно. Функцията Следене на състоянието на водача ви предупреждава да починете, ако засече, че започвате да ставате сънливи.

 • АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ И СИСТЕМА QUEUE ASSIST
  АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ И СИСТЕМА QUEUE ASSIST

  Когато шофирате по магистрала или пътувате в бавно придвижващ се трафик, тази система държи автомобила ви на безопасна дистанция от този пред него, ако последният намали скоростта или спре. След като трафикът се задвижи, просто докоснете педала на газта и Адаптивният автопилот ще продължи да следва автомобила пред вас. Системата работи при скорост от 16 км/ч до скорост, позволена за шофиране по магистрала.

 • АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА
  АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА

  Ако засече потенциален сблъсък, тази система извежда предупреждение за челен сблъсък, като дава на водача време да предприеме действие. Ако водачът не реагира, системата задейства спирачките, за да смекчи евентуалния сблъсък.

 • СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА НА ВИДИМОСТ С ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ПРИБЛИЖАВАЩ ОТЗАД ТРАФИК
  СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА НА ВИДИМОСТ С ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА ПРИБЛИЖАВАЩ ОТЗАД ТРАФИК

  Тази технология ви предупреждава за превозни средства във или бързо приближаващи вашата мъртва точка на видимост. Тя прави това чрез малък светлинен индикатор в съответното странично огледало. Функцията Предупреждение за приближаващ отзад трафик предупреждава водача за опасности, приближаващи от двете страни на автомобила, чрез звуков и визуален сигнал. Така водачът знае какво е зад него, дори и когато видимостта е слаба.

 • АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ
  АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ

  Нашата система Помощ при паркиране улеснява успоредното и перпендикулярно паркиране, като управлява автомобила ви до подходящото място. Просто изберете необходимата предавка и управлявайте скоростта с педалите на газта и спирачката. Тази система също ще ви насочва при излизане от паркомясто, улеснявайки маневрите. Графики и съобщения ви помагат по време на маневрите.

 • СИСТЕМА ОТ КАМЕРИ НА 360 ГРАДУСА
  СИСТЕМА ОТ КАМЕРИ НА 360 ГРАДУСА

  Осигурявайки 360-градусов изглед на околностите на автомобила, камерите на тази система помагат на водача при най-различни маневри - от паркиране до бордюр и влизане в паркомясто и излизане от него до теглене. Можете да приближавате или извеждате панорамен изглед, за да виждате обекти, които може да са под полезрението ви, за да шофирате адекватно; съответната информация се извежда на сензорния екран.

Комфорт и удобство

 • ПРЕДНИ СЕДАЛКИ С ПОДГРЯВАНЕ И ОХЛАЖДАНЕ
  ПРЕДНИ СЕДАЛКИ С ПОДГРЯВАНЕ И ОХЛАЖДАНЕ

  Независимо дали е лято или зима, предните седалки с подгряване и охлаждане позволяват на всеки да се наслаждава на избраната от него температура. Климатизираният въздух циркулира чрез вентилатора през отворите в седалката, като затопля или охлажда повърхността й. Всяка седалка може да се регулира индивидуално.

 • HEAD-UP ДИСПЛЕЙ
  HEAD-UP ДИСПЛЕЙ

  Този дисплей представя ключови данни за автомобила, включително скорост, предавка и навигационни насоки, на предното стъкло. Функцията може да се включва и изключва в зависимост от предпочитанията на водача. Налична е като опция като част от пакета Head-up Display.

 • КЛИМАТИЧНА СИСТЕМА
  КЛИМАТИЧНА СИСТЕМА

  Тази система включва въздушен сензор, който следи влажността, нивата на смог и резките промени в метеорологичните условия; вентилационни отвори, разположени в целия автомобил, позволяват на водача да настрои съответната температура на купето. Пътниците винаги се чувстват комфортно, независимо къде седят в автомобила.

 • HOMELINK®
  HOMELINK®

  Оптимизирайте живота си, благодарение на системата HomeLink®. Този универсален предавател може да бъде програмиран да управлява три домашни или офис системи с безжично управление като гаражни врати, порти или осветление. Загубените устройства за дистанционно управление вече не са проблем.