Ние сме отдадени на идеята да развиваме нашия бизнес отговорно и устойчиво, така че да добавим стойност за нашите клиенти, компанията и икономиката в по-широк план.

Д-р Ралф Спет

Главен изпълнителен директор, Jaguar Land Rover

 • ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ЖИЗНЕНИЯ ЦИКЪЛ

  За да намалим цялостното въздействие на нашите продукти и дейности върху околната среда, ние използваме Оценка на жизнения цикъл за информация при бъдещи проучвания и разработки на продукти.

 • ОТНАСЯМЕ СЕ КЪМ ОТПАДЪЦИТЕ КАТО КЪМ ЦЕНЕН ИЗТОЧНИК

  Намаляването на отпадъците и ограничаването на водното потребление са приоритет. Във все по-голяма степен съзнаваме ценността на нашите ресурси, като търсим иновативни начини да ги използваме отново и да ги рециклираме.

 • НАМАЛЯВАМЕ НАШИЯ ВЪГЛЕРОДЕН ОТПЕЧАТЪК

  Непрекъснато проучваме нови начини да се справим с нашия въглероден отпечатък, като се стремим до 2020 г. да постигнем 30% намаление на емисиите вследствие на производствените ни дейности.

 • СЪЗДАВАМЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА 12 МИЛИОНА ДУШИ

  Поддържаме местните и глобалните общности с проекти в областта на хуманитарните дейности и здравеопазването, образованието, дизайна, технологиите и таланта, околната среда и опазването чрез нашата Програма за глобална корпоративна социална отговорност 2020.

Отговорност към околната среда

Отговорност към околната среда

ОБЕЗЩЕТЯВАНЕ НА ВРЕДНИ ЕМИСИИ

Ние осигуряваме обезщетяване на 100% от емисиите си от производствени процеси и използваме въглеродно финансиране, за да инвестираме в местни проекти по целия свят. Например, подкрепихме разпространението на иновативните водни филтри LifeStraw сред над 1 200 000 души в западна Кения, което означава, че хората там вече няма нужда да преваряват вода, за да стане тя безопасна за пиене.

Вижте видео

Отговорност към околната среда

Отговорност към околната среда

УСТОЙЧИВО ПРОИЗВОДСТВО

Освен че развиваме устойчиво производство из целия свят и се грижим заводите ни да отговарят на най-високите световни стандарти, ние възприемаме и изцяло нов подход, осигуряващ максимална ефективност и минимални количества отпадъчни продукти. Също така правим големи крачки към намаляването на водното потребление, енергийната консумация и изхвърлянето на отпадъци на сметищата.

Прочетете статията

Отговорност към околната среда

Отговорност към околната среда

НАМАЛЯВАНЕ НА ВРЕДНИТЕ ЕМИСИИ

Как се произвеждат повече автомобили, а се намаляват вредните емисии? Това е предизвикателство, с което се борим всеки ден, модифицирайки всичко - от фабричните си процеси и логистика до инвестирането на милиарди в нови продукти и заводи, проучвания и разработки. Разберете повече от Доклада ни за устойчиво развитие

Прочетете статията

LAND ROVER ХИБРИД

Социална отговорност

Социална отговорност

ВДЪХНОВЯВАМЕ УТРЕШНИТЕ ИНЖЕНЕРИ

Отдадени сме на това да предоставим на следващото поколение инженери средствата и уменията да създадат нова вълна от иновации. Досега над 200 000 деца са участвали в нашата програма "Вдъхновяваме утрешните инженери". Създаваме и възможности за талантливи млади хора, които да се включат в стажантските ни програми.

Научете повече

Социална отговорност

Социална отговорност

СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА

Наградената ни стажантска програма привлича много млади хора да започнат кариера в автомобилния дизайн, инженерство и технологии. Стажантите печелят, докато се учат, и могат да бъдат възнаградени с вълнуващи възможности за работа из целия свят. Предлагаме работни места на значителен брой млади хора всяка година.

Научете повече

Социална отговорност

Социална отговорност

ДОСТИГАМЕ ДО УЯЗВИМИТЕ ХОРА

Land Rover работи с организации на Червения кръст из цял свят по разнообразни проекти - от подготвяне за природни бедствия до подпомагане на хора по време на финансови кризи. Например, Land Rover работи с британския Червен кръст, за да осигури ежедневна практическа помощ на уязвими хора, които живеят сами в изолирани общности и се сблъскват с истински затруднения, особено след престой в болница.

Научете повече

Социална отговорност

Социална отговорност

БОМА СРЕЩУ ЛЪВОВЕ

Бома е ограда, която се изработва от местни материали и се използва за предпазване на хора и домашни животни от лъвове и други хищници, като така помага и за защита на лъвовете от ловуване. Ние работим с фондация "Born Free", за да помогнем в издигането на боми в националния парк Амбосели в Кения, като така се предпазват около 2 500 човека и 32 500 животни.

Научете повече

Нашите партньори

 • МЕЖДУНАРОДНА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ
 • ФОНДАЦИЯ "BORN FREE"
 • КРАЛСКОТО ГЕОГРАФСКО ДРУЖЕСТВО (С ИНСТИТУТА НА БРИТАНСКИТЕ ГЕОГРАФИ)