• Range Rover

  Range Rover

  Върховият Range Rover

 • Range Rover Sport

  Range Rover Sport

  Най-пъргавият и динамичен Land Rover

 • НОВИЯ RANGE ROVER Velar

  НОВИЯ RANGE ROVER Velar

  Нашият най-елегантен и проходим средноразмерен SUV

 • Range Rover Evoque

  Range Rover Evoque

  С ярка индивидуалност, истински Range Rover в компактна форма

 • DISCOVERY

  DISCOVERY

  Най-функционалният SUV

 • Discovery Sport

  Discovery Sport

  Приключенският и пъргав компактен SUV

 • PLUG-IN ХИБРИД

  PLUG-IN ХИБРИД

  PHEV — НАШИЯТ НАЙ-ИНОВАТИВЕН СИЛОВ АГРЕГАТ ДОСЕГА

 • Special vehical operations

  Special vehical operations

  Лукс, динамика и възможности, изведени до нови нива, за да се създадат уникални автомобили Land Rover

  Информация и развлечение

  • INCONTROL TOUCH
   INCONTROL TOUCH

   Оборудвана на моделите S и SE, InControl Touch предоставя изобилие от информация и развлечение. Интуитивната технология InControl ви помага да навигирате до дестинацията си, да слушате поточно любимата си музика и дори да проследите откраднат автомобил, което прави живота по-удовлетворяващ, лесен и приятен.

  • INCONTROL TOUCH PRO
   INCONTROL TOUCH PRO

   Хардуерът и софтуерът на InControl Touch Pro от следващо поколение издига възможностите за свързаност и забавление на изцяло новия Discovery до най-високото ниво. 10-инчовият дисплей със сензорен екран с висока резолюция, оборудван на моделите HSE и HSE Luxury, предоставя бърза, лесна и директна свързаност и информация. 10 GB памет за съхранение на HD филми или около 2 000 песни, както и USB и контакти за зареждане осигуряват богато, вълнуващо визуално и аудио изживяване за водача и пътниците.

   Вижте видео
  • INCONTROL CONNECT PRO
   INCONTROL CONNECT PRO

   Ако изберете InControl Touch Pro, имате възможност да добавяте услуги, технологии и приложения на InControl Connect Pro, което осигурява на вас и вашите пътници най-високото ниво на свързаност и удобство. Характеристиките включват InControl Apps, Remote Premium и Pro Services, включително Wi-Fi точка за достъп.

  • INCONTROL PRO SERVICES
   INCONTROL PRO SERVICES

   Като част от InControl Connect Pro, Pro Services включва Wi-Fi точка за достъп и редица свързани функции за навигация, включително информация за трафика в реално време, налични места за паркиране, включително цени (ако има такива) и изображения на изглед от улицата. С приложението за смартфон InControl Route Planner можете да изпращате дестинации директно от телефона си до автомобила, както и да имате достъп до пешеходни маршрути и маршрути с градския транспорт до вашата дестинация веднага щом паркирате.

  • INCONTROL PROTECT
   INCONTROL PROTECT

   Благодарение на InControl Protect, аварийните служби ще получат автоматично уведомление, ако сте претърпели пътен инцидент, или може да им се обадите ръчно с помощта на бутон в автомобила. Ако се нуждаете от техническа помощ, можете да се обадите на служител на Land Rover Optimised Assistance. С достъп до Remote Essentials можете да разгледате статуса на автомобила и да изберете проследяване на пътуването, което прави пътните разходи толкова по-лесни за обслужване.

  • АУДИО
   АУДИО

   Можете да избирате измежду четири аудиосистеми. Системата Land Rover включва 6 високоговорителя, а усъвършенстваната й версия има 10. В партньорство с MeridianTM разработихме и две модерни системи за изцяло новия Discovery. 380-ватовата версия има 10 високоговорителя, а 825-ватовата система със съраунд звук има 16 високоговорителя и субуфер.

  Иновация

  • ДВИГАТЕЛИ INGENIUM
   ДВИГАТЕЛИ INGENIUM

   Ingenium е нашето поколение двигатели, създадени да осигурят леснопостижима динамика, финес и икономичност. Двигателят TD4 Ingenium включва единичен турбокомпресор с турбина с регулируема дюза и високоефективен интеркулер с водно охлаждане за отлични реакции на двигателя. Мощният двигател SD4 Ingenium с 240 к.с. осигурява идеално съчетание на водеща в класа динамика и отлична управляемост при ниски обороти.

  • 8-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ
   8-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

   Всички бензинови и дизелови двигатели в изцяло новия Discovery са оборудвани с усъвършенстваната електронно управлявана 8-степенна автоматична трансмисия ZF, която е настроена от инженерите на Land Rover, за да комбинира гладко превключване на предавките с изключително бързи реакции. С осем степени през малък интервал, смяната на предавките е почти неусетна.

  Динамика

  • ДИНАМИКА ПО ПЪТНИ НАСТИЛКИ
   ДИНАМИКА ПО ПЪТНИ НАСТИЛКИ

   Изцяло новият Discovery е създаден да осигури уверено, комфортно и вълнуващо шофиране, при което километрите минават почти незабелязано. Изключителното качество на возията е подобрено още повече от волана с електрическо сервоусилване, а функцията Контрол на спирането в завой (CBC) спомага за поддържане на стабилността при спирането в завой чрез модулиране на генерирания от водача натиск върху спирачката.

   Вижте видео
  • ДИНАМИЧЕН КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА
   ДИНАМИЧЕН КОНТРОЛ НА СТАБИЛНОСТТА

   Система за динамичен контрол на стабилността (DSC) следи динамичното поведение на автомобила и се намесва, ако установи, че той не реагира на командите на водача. Благодарение на тази система, изцяло новият Discovery предлага свързано, балансирано и стабилно управление. Такова, на което ще се наслаждавате както на пътни настилки, така и извън тях.

   Вижте видео
  • ОЛЕКОТЕНО ОКАЧВАНЕ
   ОЛЕКОТЕНО ОКАЧВАНЕ

   Изградено основно от олекотени алуминиеви компоненти, окачването е изцяло независимо, с раздалечени двойни носачи отпред и модерно окачване тип multi-link отзад.

  • ЕФЕКТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ
   ЕФЕКТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

   Изцяло новият Discovery предлага по-висока ефективност, благодарение на иновации като интелигентната технология Stop/Start, усъвършенстването на нашия двигател Ingenium, използването на олекотени материали и подобрена аеродинамика. Освен това, автомобилите, оборудвани с електронно въздушно окачване, се възползват от функцията за снижаване при определена скорост, като автомобилът автоматично се снижава, за да намали въздушното съпротивление при постоянна скорост.

  Проходимост

  • ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL
   ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

   All Terrain Progress Control (ATPC) е свръхмодерна опционална система, която дава възможност на водача да зададе и поддържа постоянна скорост при трудни условия. Системата функционира като автопилот при скорости между 2 км/ч и 30 км/ч, като спомага за поддържане на пълна концентрация върху кормилното управление и открива път през препятствията.

  • СЕНЗОРИ ЗА ГАЗЕНЕ
   СЕНЗОРИ ЗА ГАЗЕНЕ

   С водеща в класа дълбочина на газене до 900 мм, опционалната система със сензори за газене може да се окаже безценна. Уникални за Land Rover, сензорите, разположени в страничните огледала, извеждат на сензорния екран илюстративна информация за водача в реално време за дълбочината на водата спрямо автомобила, както и за максималната възможност за газене.

  • TERRAIN RESPONSE 2
   TERRAIN RESPONSE 2

   Нашите уникални системи Terrain Response позволяват на водача да оптимизира автомобилните системи на двигателя, скоростната кутия, централния диференциал и шасито според изискванията на терена чрез избор на един от лесно разпознаваемите режими на шофиране. Опционалната система Terrain Response 2* подобрява това, като следи условията на шофиране и автоматично избира правилните режими на шофиране.

  • ДВУСТЕПЕННА РАЗДАТЪЧНА КУТИЯ
   ДВУСТЕПЕННА РАЗДАТЪЧНА КУТИЯ

   Благодарение на допълнителен набор по-ниски предавки, тази система ви осигурява прецизна скорост и контрол в най-трудните условия. В основата на двустепенната раздатъчна кутия е електронният централен диференциал, който предлага разпределение на въртящия момент в съотношение 50:50 между предната и задна ос с възможността за изпреварващо заключване на осите преди да започне приплъзването.

   Вижте видео
  • ЕЛЕКТРОННО ВЪЗДУШНО ОКАЧВАНЕ
   ЕЛЕКТРОННО ВЪЗДУШНО ОКАЧВАНЕ

   Компетентното и уверено шофиране се допълва от най-новата система за електронно въздушно окачване на четирите колела, което осигурява изключително изместване на колелата и равновесие. Способна да поема трудни ситуации, тази система поддържа изцяло новия Discovery стабилен, независимо колко неравен е теренът. При необходимост, системата превключва безпроблемно между различни височини и ви осигурява безпрецедентно качество на возията.

  • ТЕГЛЕНЕ
   ТЕГЛЕНЕ

   С капацитет за теглене на товари до 3 500 кㆆ възможностите на изцяло новия Discovery са значително по-големи от тези на другите. Предлаганите характеристики включват теглич с електрическо изваждане, асистенция за закачване и товарене и система за измерване на предната част на товара, които издигат тегленето на ново ниво.

   Вижте видео

  Системи в помощ на водача

  • АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА И СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА
   АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА И СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА

   Системата Асистент за придържане в лентата засича неволно напускане на лентата и леко връща автомобила в неговата лента на движение. Функцията Следене на състоянието на водача засича признаци на сънливост на водача и предоставя ранно предупреждение, когато той се нуждае от почивка.

   Вижте видео
  • АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ СЪС СИСТЕМА QUEUE ASSIST
   АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ СЪС СИСТЕМА QUEUE ASSIST

   Когато шофирате по магистрала или пътувате в бавно придвижващ се трафик, тази система държи автомобила ви на безопасна дистанция от този пред него, ако последният намали скоростта или спре, без да е необходимо да използвате педалите. Когато автомобилът отпред ускори отново, изцяло новият Discovery прави същото.

   Вижте видео
  • АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА
   АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА

   Ако засече потенциален сблъсък при скорости между 5 и 80 км/ч, системата Автономна аварийна спирачка извежда предупреждение за челен сблъсък, като дава на водача време да предприеме действие. Ако все още се очаква сблъсък и водачът не предприема действия, системата задейства спирачките, за да смекчи евентуалните въздействия.

   Вижте видео
  • HEAD-UP ДИСПЛЕЙ
   HEAD-UP ДИСПЛЕЙ

   Head-up дисплеят*, който се предлага като допълнително оборудване на моделите SE, HSE и HSE Luxury, извежда на предното стъкло ключова информация за автомобила като скорост, позиция на предавките и навигационни упътвания (заедно с InControl Touch или InControl Touch Pro Navigation), без разсейване или необходимост водачът да сваля очи от пътя.  *Изисква отразяващо инфрачервените лъчи предно стъкло

  • АСИСТЕНТ ПРИ ПАРКИРАНЕ – УСПОРЕДНО ПАРКИРАНЕ, ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПАРКОМЯСТО И ПЕРПЕНДИКУЛЯРНО ПАРКИРАНЕ
   АСИСТЕНТ ПРИ ПАРКИРАНЕ – УСПОРЕДНО ПАРКИРАНЕ, ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПАРКОМЯСТО И ПЕРПЕНДИКУЛЯРНО ПАРКИРАНЕ

   Тази система прави успоредното и перпендикулярно паркиране по-лесно от всякога, като управлява автомобила до подходящото място. Само изберете съответната предавка и управлявайте скоростта на автомобила и педалите на газта и спирачката. Функцията Асистент при паркиране също така ще ви изведе от паркомясто, премахвайки стреса от паркирането чрез насоки на екрана.

   Вижте видео
  • СИСТЕМА ОТ ПРОСТРАНСТВЕНИ КАМЕРИ
   СИСТЕМА ОТ ПРОСТРАНСТВЕНИ КАМЕРИ

   Предоставяйки 360-градусов външен изглед на сензорния екран, тази система помага на водача да извършва с по-голяма лекота най-различни маневри - от паркиране край бордюра до влизане и излизане от тесни пространства и кръстовища. Водачът се чувства по-уверен при маневриране дори и в най-трудните пространства и ситуации.

   Вижте видео

  Комфорт и удобство

  • ACTIVITY KEY
   ACTIVITY KEY

   Activity Key е опционална екстра, която ви улеснява още повече да живеете пълноценно. За допълнително удобство, може да носите гривната Activity Key и да я използвате, за да отключвате и заключвате вашия Land Rover, ако предпочитате да не носите ключодържател. Гривната е здрава, изцяло водоустойчива и ви позволява да се наслаждавате на редица дейности.

   Вижте видео
  • ИНТЕЛИГЕНТНО СГЪВАНЕ НА СЕДАЛКИТЕ
   ИНТЕЛИГЕНТНО СГЪВАНЕ НА СЕДАЛКИТЕ

   Изцяло новият Discovery предлага като допълнително оборудване трети ред седалки с функцията Интелигентно сгъване на седалките, която ви позволява да конфигурирате втория и третия ред седалки с помощта на бутони, разположени в багажното отделение, на основния сензорен екран или дори от смартфона си, благодарение на нашето приложение InControl Remote.

   Вижте видео
  • ОТОПЛЯЕМИ СЕДАЛКИ
   ОТОПЛЯЕМИ СЕДАЛКИ

   Може да очаквате комфортно шофиране през цялата година, благодарение на опцията за отопляеми седалки на всички редове и седалки с подгряване и охлаждане на първия и втори ред. В зависимост от избрания от вас модел, водачът и пътниците могат да зададат предпочитаната от тях температура самостоятелно чрез сензорния екран.

  • ЕЛЕКТРОУПРАВЛЯЕМА ЗАДНА ВРАТА, КОНТРОЛИРАНА С ЖЕСТОВЕ
   ЕЛЕКТРОУПРАВЛЯЕМА ЗАДНА ВРАТА, КОНТРОЛИРАНА С ЖЕСТОВЕ

   Електроуправляемата задна врата, контролирана с жестове**, дава възможност на водача да я управлява без ръце отвън, без да е нужно физически да докосва автомобила или ключодържателя. Когато ключодържателят бъде разпознат, задната врата може да се задейства с едно движение с крак под бронята на автомобила чрез сензори, разположени от двете страни на задната врата. Предлага се и електроуправляема вътрешна задна врата, която действа като платформа за сядане или товарене или като вертикална преграда за багаж.

   Вижте видео