• Range Rover

  Range Rover

  Върховият Range Rover

 • Range Rover Sport

  Range Rover Sport

  Най-пъргавият и динамичен Land Rover

 • НОВИЯ RANGE ROVER Velar

  НОВИЯ RANGE ROVER Velar

  Нашият най-елегантен и проходим средноразмерен SUV

 • Range Rover Evoque

  Range Rover Evoque

  С ярка индивидуалност, истински Range Rover в компактна форма

 • DISCOVERY

  DISCOVERY

  Най-функционалният SUV

 • Discovery Sport

  Discovery Sport

  Приключенският и пъргав компактен SUV

 • PLUG-IN ХИБРИД

  PLUG-IN ХИБРИД

  PHEV — НАШИЯТ НАЙ-ИНОВАТИВЕН СИЛОВ АГРЕГАТ ДОСЕГА

 • Special vehical operations

  Special vehical operations

  Лукс, динамика и възможности, изведени до нови нива, за да се създадат уникални автомобили Land Rover

  Информация и развлечение

  • ЦИФРОВА АУДИОСИСТЕМА СЪС СЪРАУНД ЗВУК MERIDIAN
   ЦИФРОВА АУДИОСИСТЕМА СЪС СЪРАУНД ЗВУК MERIDIAN

   Land Rover сключи партньорство с Meridian, световен лидер в модерните аудио технологии и дигиталната обработка на звука, за разработка на усъвършенствани аудиосистеми за Discovery Sport. Опционалната цифрова аудиосистема със съраунд звук Meridian с мощност 825W, 16 високоговорителя и двуканален субуфер предлага кристално ясни високи тонове и наситени, плътни баси в цялото купе. Чувате музиката си точно както искате.

  • INCONTROL TOUCH И TOUCH PRO
   INCONTROL TOUCH И TOUCH PRO

   InControl е нашият пакет модерни технологии, който поддържа вашата цифрова свързаност и ви свързва безпроблемно и сигурно с автомобила ви, когато сте извън него. Тези системи могат да бъдат подобрени чрез съответните им пакети за свързаност: InControl Connect и Connect Pro.

  • INCONTROL CONNECT И CONNECT PRO
   INCONTROL CONNECT И CONNECT PRO

   Тези допълнителни пакети технологии издигат свързаността на вашия автомобил и удобството, което предлага, на още по-високо ниво. InControl Apps ви позволява да подобрявате аспекти от изживяването си в автомобила чрез съвместими приложения за смартфон и 10-инчовия сензорен екран. Освен това, Remote Premium ви позволява да следите и да взаимодействате с автомобила си. Функциите Wi‑Fi Hotspot и InControl Pro Services, които ви осигуряват постоянна свързаност с външния свят, било то за работа или за забавление, улесняват живота ви.

  • INCONTROL PROTECT
   INCONTROL PROTECT

   Вашият смартфон действа като портал за връзка с вашия Land Rover чрез InControl Protect. Можете да проверявате нивото на гориво дистанционно, да откривате своя автомобил в претъпкан паркинг, да записвате пътуванията си и дори проверявате дали не сте оставили отворено стъкло. Включена е и оптимизираната услуга Пътна помощ на Land Rover, която при малко вероятния случай на повреда може да предаде диагностична информация и данни за местоположението на автомобила на компанията, която ще го транспортира до сервиз. При по-сериозни инциденти SOS Emergency Call уведомява аварийните служби за вашето местонахождение.

  • INCONTROL SECURE
   INCONTROL SECURE

   Ако някой влезе с взлом в автомобила ви или се опита да го премести незаконно, функцията InControl Secure се активира, ако е задействана системата InControl Protect. Вие бивате уведомен за инцидента и автомобилът се проследява, докато местоположението му бъде посочено от съответните органи за връщане на собственика. Дори и ако автомобилът ви е откраднат заедно с ключовете, можете да уведомите кол-центъра за проследяване чрез InControl Remote App.

  • ЗАБАВЛЕНИЕ ЗА ПЪТНИЦИТЕ НА ЗАДНИТЕ СЕДАЛКИ
   ЗАБАВЛЕНИЕ ЗА ПЪТНИЦИТЕ НА ЗАДНИТЕ СЕДАЛКИ

   Пътниците на задните седалки могат да се насладят на индивидуално забавление, благодарение на два 8-инчови екрана, вградени в предните подглавници. Снабдени с чифт цифрови слушалки WhiteFire® всеки, един USB порт на втория ред и специално дистанционно, те могат да избират между филми, музика, игри или дори телевизия.

  Иновации

  • ДВИГАТЕЛ INGENIUM
   ДВИГАТЕЛ INGENIUM

   Нашият нов двигател е проектиран и конструиран да осигури леснопостижима динамика, понижен разход на гориво и несравним финес. Обикновено с 20 кг по-лек от предходните силови агрегати, той е наличен във варианти с мощност 150 к.с. или 180 к.с., задвижване на 2 колела или задвижване на 4-те колела и 6-степенна механична или 9-степенна автоматична трансмисия. Вътрешното триене е намалено с внушителните 17% в сравнение с предходните дизелови двигатели и интервалите на сервизно обслужване са удължени от 16 000 на 21 000 мили при моделите със задвижване на 4-те колела.

  • ОЛЕКОТЕНО ОКАЧВАНЕ
   ОЛЕКОТЕНО ОКАЧВАНЕ

   Усъвършенстваната технология за хидравлично разгъване на амортисьорите, конструирани от алуминий и олекотена стомана, намалява шума, проникващ в купето след удар от преминаване върху неравност. Също така системата се грижи резките различия при вълнообразен терен да бъдат почти елиминирани и да няма обратен тласък върху ръцете ви или шасито на автомобила.

  Динамика

  • АДАПТИВНА ДИНАМИКА
   АДАПТИВНА ДИНАМИКА

   Адаптивната динамика осигурява оптимален баланс на возия и контрол. Тя прави това, като следи движенията на автомобила поне 1 000 пъти в секунда и регулира настройките на амортисьорите между мека и твърда возия в зависимост от действията на водача или изискванията на пътя. Това се случва почти мигновено и намалява клатенето на каросерията, осигурява по-голям контрол на управлението и уверена, гладка возия. Системата дори засича офроуд условия и оптимизира амортисьорите в съответствие с тях.

  • ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ПРИ СПИРАНЕ
   ВЕКТОРНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ВЪРТЯЩИЯ МОМЕНТ ПРИ СПИРАНЕ

   Тази система увеличава пъргавината и стабилността на автомобила в завой. Тя постоянно следи и балансира разпределението на въртящия момент между всички колела, за да подобри сцеплението и кормилното управление, независимо дали шофирате офроуд или върху пътна настилка. Системата може също да увеличи скоростта на въртене и да намали недозавиването чрез прилагане на спирачен натиск върху вътрешното задно колело и подаване на повече въртящ момент към външното колело, като по този начин увеличава стабилността.

  • РЕЖИМ ECO
   РЕЖИМ ECO

   Когато е активирана, тази стандартна функция приоритизира най-икономичните настройки на автомобила, включително автоматична трансмисия, функция Активно задвижване, отопление и климатроник, за да сведе до минимум разхода на гориво и CO2 емисиите. ECO данните предоставят на водача съответната информация на сензорния екран за по-икономично шофиране.

  • 9-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ
   9-СТЕПЕННА АВТОМАТИЧНА ТРАНСМИСИЯ

   Олекотената, компактна 9-степенна автоматична трансмисия осигурява оптимален разход на гориво и CO2 емисии, както и по-голям контрол в условия на слабо сцепление. При теглене, това се постига чрез специално създадената ултраниска първа предавка. Трансмисията е изключително стабилна и перфектно допълва проходимостта на автомобила на всякакви терени, като същевременно предлага образцови нива на финес и икономичност.

  Проходимост

  • TERRAIN RESPONSE
   TERRAIN RESPONSE

   Terrain Response издига проходимостта до нови висоти. Тя оптимизира системите на двигателя, трансмисията, диференциалите и шасито на автомобила, за да увеличи максимално задвижването, комфорта и сцеплението, независимо от терена. Просто изберете режима, който отговаря на условията: Стандартен, Трева/Чакъл/Сняг, Кал/Коловози и Пясък. Автомобилът винаги предоставя уверено и сигурно шофиране.

  • ПОСТЕПЕННО ОТПУСКАНЕ НА СПИРАЧКАТА ПО НАКЛОН
   ПОСТЕПЕННО ОТПУСКАНЕ НА СПИРАЧКАТА ПО НАКЛОН

   Подобно на функцията Асистент при потегляне по наклон, тази система не позволява на автомобила да ускорява твърде бързо. Ако автомобилът спре и потегли по наклон, тази система прилага спирачката и после я отпуска постепенно, когато потегляте.

  • ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL
   ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

   Работеща при много ниски скорости между 1,8 км/ч и 30 км/ч, системата All Terrain Progress Control (ATPC) помага на водача да поддържа постоянна скорост в трудни условия и така да се концентрира върху кормилното управление и да открива път през препятствията. Тя също така позволява гладко и плавно потегляне на автомобила дори по настилки с ниско триене като лед, сняг или мокра трева.

  • АКТИВНО ЗАДВИЖВАНЕ
   АКТИВНО ЗАДВИЖВАНЕ

   Опционално оборудване при моделите с двигатели TD4, 180 к.с., и Si4, тази система може да се окаже безценна както при шофиране офроуд, така и при шофиране върху пътна настилка. В много ситуации на шофиране върху пътна настилка тя може да изключи задвижването на задните колела и така да намали разхода на гориво. То се включва отново незабележимо и лесно в рамките на 300 милисекунди при промяна на пътната настилка или рязко ускорение. Специален дисплей на сензорния екран ви осигурява постоянно усещане за контрол над автомобила.

  • КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН
   КОНТРОЛ ПРИ СПУСКАНЕ ПО НАКЛОН

   Патентованата система Контрол при спускане по наклон (HDC) на Land Rover е стандартно оборудване за всички автомобили със задвижване на 4-те колела (4WD). Тя подпомага водача с контролирани спускания по трудни наклони, като поддържа постоянна скорост и прилага спирачки на всяко колело поотделно. Системата работи автоматично за забавяне на автомобила и поддържане на скоростта, съответстваща на избраната предавка и позицията на педала на газта.

  • СЕНЗОРИ ЗА ГАЗЕНЕ
   СЕНЗОРИ ЗА ГАЗЕНЕ

   Чувствате се в по-голяма безопасност при преминаване през поток, брод или наводнени терени. Системата със сензори за газене измерва и предоставя информация в реално време за дълбочината на водата спрямо автомобила с помощта на сензори, разположени от долната страна на страничните огледала. Тези данни и и максималната възможност за газене на автомобила се извеждат на сензорния екран, предоставяйки точна информация за адекватна реакция на водача.

  Системи в помощ на водача

  • АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА И СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА
   АСИСТЕНТ ЗА ПРИДЪРЖАНЕ В ЛЕНТАТА И СЛЕДЕНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ВОДАЧА

   Тази технология засича неволно напускане на лентата и леко връща автомобила в неговата лента на движение. Функцията Следене на състоянието на водача засича признаци на сънливост и предоставя ранно предупреждение, когато той се нуждае от почивка.

  • АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ И СИСТЕМА QUEUE ASSIST
   АДАПТИВЕН АВТОПИЛОТ И СИСТЕМА QUEUE ASSIST

   Когато шофирате по магистрала или пътувате в бавно-придвижващ се трафик, тази система държи автомобила ви на безопасна дистанция от този пред него, ако последният намали скоростта или спре. Когато автомобилът отпред ускори отново, вашият Discovery Sport прави същото.

  • АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА
   АВТОНОМНА АВАРИЙНА СПИРАЧКА

   Ако засече потенциален сблъсък, тази система извежда предупреждение за челен сблъсък, като дава на водача време да предприеме действие. Ако водачът не реагира, системата задейства спирачките, за да смекчи евентуалния сблъсък.

  • СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА НА ВИДИМОСТ С ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАСРЕЩЕН ТРАФИК
   СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА НА ВИДИМОСТ С ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАСРЕЩЕН ТРАФИК

   Тази технология ви предупреждава за превозни средства във или бързо приближаващи вашата мъртва точка на видимост. Тя прави това чрез малък светлинен индикатор в съответното странично огледало. Функцията Предупреждение за насрещен трафик предупреждава водача за опасности, приближаващи от двете страни на автомобила, чрез звуков и визуален сигнал. Така водачът знае какво е зад него дори и когато видимостта е слаба.

  • ИНТЕЛИГЕНТНА СИСТЕМА ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ
   ИНТЕЛИГЕНТНА СИСТЕМА ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ

   Нашата система Помощ при паркиране улеснява успоредното и перпендикулярно паркиране, като управлява автомобила ви до подходящото място. Просто изберете подходящата предавка и управлявайте скоростта с педалите на газта и спирачката. Тази система също ще ви води при излизане от паркомясто, улеснявайки маневрите. Графики и съобщения ви помагат по време на маневрите.

  • СИСТЕМА ОТ ПРОСТРАНСТВЕНИ КАМЕРИ
   СИСТЕМА ОТ ПРОСТРАНСТВЕНИ КАМЕРИ

   Осигурявайки 360° изглед на околностите на автомобила, камерите на тази система помагат на водача при най-различни маневри - от паркиране до бордюр и влизане в паркомясто и излизане от него до теглене. Можете да приближавате или извеждате панорамен изглед, за да виждате обекти, които може да са под полезрението ви, за да шофирате адекватно; съответната информация се извежда на сензорния екран.

  Комфорт и удобство

  • ПРЕДНИ СЕДАЛКИ С ПОДГРЯВАНЕ И ОХЛАЖДАНЕ
   ПРЕДНИ СЕДАЛКИ С ПОДГРЯВАНЕ И ОХЛАЖДАНЕ

   Независимо дали е лято или зимата, предните седалки с подгряване и охлаждане позволяват на всеки да се наслаждава на избраната от него температура. Климатизираният въздух циркулира чрез вентилатора през отворите в седалката, като затопля или охлажда повърхността й. Всяка седалка може да се регулира индивидуално.

  • HEAD-UP ДИСПЛЕЙ
   HEAD-UP ДИСПЛЕЙ

   Тази опция извежда ключови данни като скорост на автомобила, позиция на предавката и инструкции за навигация на предното стъкло без необходимост водачът да сваля поглед от пътя. Въведена за първи път в света, тази система включва холографски техники, които водят до изключителна наситеност на цветовете, яркост и контраст. Водачът може да включва или изключва функцията при необходимост.

  • КЛИМАТИЧНА СИСТЕМА
   КЛИМАТИЧНА СИСТЕМА

   Тази система включва въздушен сензор, който следи влажността, нивата на смог и резките промени в метеорологичните условия; вентилационни отвори, разположени в целия автомобил, позволяват на водача да настрои съответната температура на купето. Пътниците винаги се чувстват комфортно, независимо къде седят в автомобила.

  • HOMELINK®
   HOMELINK®

   Оптимизирайте живота си, благодарение на системата HomeLink®. Този универсален предавател може да бъде програмиран да управлява три домашни или офис системи с безжично управление като гаражни врати, порти или осветление. Загубените устройства за дистанционно управление вече не са проблем.